-
Mały, cichy, szybki...?
szukam małego, cichego, szybkiego aparaciku, który będzie się dobrze spisywał w fotografii ulicznej .
Tak szczegółowo to myślę o sytuacjach robienia zdjęć z ukrycia jak i w dużym tłoku gdzie zapewne liczyć się będzie szybkość i dyskrecja.
ja myślałem o czymś takim... http://www.cyfrowe.pl/aparaty/ricoh-caplio-gx200.html
Ale myślę, że na forum są fachowcy którzy mogą mi coś doradzić .
-
Porozmawiaj z RC. Ale o ile się orientuję to on Ricoh;a polecał.
-
Poszukaj wątku o tym ricohu (tudziez jego młodszym bracie gx100) Rafał Czarny pisał.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dzemski
Wg mnie w hard-streecie ;-) oprócz parametrów optycznych kompaktu, równie ważna jest ergonomia. I tu jest tylko jeden zwyciężca: Ricoh serii GX100/200 (podobna ergonomię lecz trochę inne parametry ma seria GR-D)
Polecam wzięcie w łapki LX-3, Canona G10/11, Nikona P6000, Sigmę DP-1 i Ricosia GX100/200 i ...wykonanie kolejno paru manewrów (tylko żeby sprzedawca nie widział),trzymając aparat w jednej ręce wykonać pstryk kciukiem, następnie palcem wskazującym jednocześnie obracając góra/dół oraz w poziomie : lewo-prawo itd. Może każdemu wyjdzie co innego, jednak relacja ergonomia/parametry mi wyszła jak powyżej.
Pozdrawiam
-
nom hmmmm... zostanie macanie :) skoro paramenty podobne...
a głośność migawki ?
-
Jaka głośność? to kompakty,chyba w kazdym (w LX3 z pewnoscią) mozesz całkowicie wyłaczyć dzwięk!
-
Ja jednak wybrałem LX3 ze względu na jakość zdjęć i za kilka tygodni może się będę już nim cieszył :) A do tej pory fajnym rozwiązaniem jest Canon A640, ma obrotowy ekranik, to pomaga w streecie, a po wgraniu CHDK ma też RAWy :)