-
Fotki Yakuzy
Oto kilka zdjęć które wykonałem. Czekam na wasze opinie, co wam podoba sie w mych zdjęciach a co nie ?
Pierwsze zdjęcie zostało wykonane C-750UZ bez jakiejkolwiek optyki, na zdjęciu "są" lampki choinkowe, bardzo podoba mi się ten efekt :)
1.
Kolejne 4 zdjęcia zostały wykonane C-750UZ oraz ETX 70AT (350mm, F5 ) w ognisku głównym:
2.
3.
4.
5.
Kolejne zdjęcia zostały wykonane innym kompaktem:
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
-
Po pierwsze zbyt wiele fotek na raz. Wrzucaj w seriach po 5szt.
Po drugie brak ostrości, wyostrzyłeś po zmniejszeniu?
Po trzecie bardziej selekcjonuj zdjęcia, niektóre można było pominąć.
pozdrawiam
-
Witam
Po czwarte - chaos widzę - nic więcej, tylko zachód słońca coś z sobą reprezentuje - reszta ... nie bardzo do oceny.
Pozdrawiam
-
Zachód słońca i ostatnie spoko. Zachód wolałbym bez drzewa. Reszty mogłeś nie pokazywać. Na przyszłość (za Johanem) wklejaj maksymalnie 5 fotek na raz. Wtedy łatwiej się do nich odnieść.
-
Piąte - z małą głębią - gdyby tylko sfotografować ładniejszy temat, byłoby super.
-
Dzięki za komentarze. Zdjęć niewyostrzałem po zmienjszeniu, na oryginałach jest lepsza ostrość. Następnym razem zdjęcia porozdzielam po 5 sztuk. W fotografowaniu próbuję zawsze dostrzegać piękno nawet w obiektach które z pozoru niemają nic ciekawego w sobie. Np. te gałązki bardzo mi się podobają :mrgreen:
-
Technicznie najlepsze ostatnie i tez ono najbardziej mi sie podoba. Mam wrazenie, ze jest najbardziej przemyslane. Wysotrzaj zdjecia po zmniejszenium, bo one wyraznie traca ostrosc gdy sie je zmniejsza.
Pzdr
-
1 powstała nawet ciekawa abstrakcja
2-5 brak ostrości, brak czegokolwiek
6 w ostateczności, choć tam raczej również brakuje ostrości
7 nieostre, a skoro miałbyć to motyl ostrość powinna być
A w klejnych już lepiej bo ostrość jest choć nie we wszystkich, ale często brakuje dobrego kadru. Najlepsze zdjęcie to ostatnie dobrze złapany Paź fajnie kontrastuje swoimi ciemnymi kolorami z białymi kwiatami.
-
1. - podoba mi się efekt.
Co do reszty - poprzednicy powiedzieli wszystko. Dla mnie większość to przypadkowe pstryki, bez pomysłu.
-
Yakuza:
jak to "bez optyki"? zrobiłeś sobie z 750UZ korpus i przykładasz do niego różne wynalazki?