-
problem z C-5050
Aparat camedia 5050 Od czasu do czasu robiąc zdjęcia rozbija je na punkty ustawione pionowo. Zdjęcia są nieczytelne. Ostatnio już prawie wszystkie, no, może w ustawieniu "nocne" są jako takie.
1. Czy macie system umożliwiający wgranie go do aparatu, bo przypuszczam że padł po latach, kiedyś coś takiego widziałem w klubie Olympusa.
2. Jeżeli nie ma, to czy w Krakowie jest jakiś serwis zajmujący się nie mechaniką, ale programami aparatów cyfrowych ?
mgmd@o2.pl
Jeronimo: zmienilem temat!! przeczytaj regulamin!
-
Obawiam się, że to może być jednak kwestia sprzętowa a nie programowa... Soft w Olkach to nie Windows - nie powinien się wysypać po czasie. Jak możesz dać tu jakiś przykład takiej foty to daj. Być może to jakieś uszkodzenie matrycy - Twój opis nie nastraja optymizmem. Raczej nie dawaj aparatu domorosłym majsterkowiczom - a wyślij go do serwisu Olympusa - tam chyba bezpłatnie oszacują koszt naprawy - niech mnie ktoś sprostuje jak się mylę...
Pozdrawiam...
-
Help
Wielkie dzięki.
Jak mogę wysłać przykładowe - złe zdjęcia ?
p.s. Od czasu do czasu zdjęcie jest ok.
-
Zrzucasz zdjecie na dysk, zmniejszasz je i wyostrzasz, bo po zmniejszeniu zdjecia zazwyczaj traca ostrosc. Potem klikasz na "napisz odpowiedz" w tym temacie i pod miejscem na tresc masz "Panel kontrolny zalaczania plikow". Klikasz "Zalacz plik" i dodajesz zdjecie. Potem klikasz "Wyslij" i gotowe :)
Pzdr
EDIT: A i maksymalny rozmiar jaki moze miec zdjecie, ktore chcesz wrzucic na to forum to 256 KB.