-
Koci wzrok !
-
Trochę za dużo podobnych kadrów pokazałaś, ale nie zmienia to faktu, że źrenica wyszła nieziemsko :roll:
-
Zibi,
powinieneś zostać ogłoszonym najbardziej oddanym fotografem kociego gatunku. Bardzo ładne ujęcia, choc zgodze sie z poprzednikiem, ze duzo ich dales jak na jeden raz, a do tego faktycznie niektóre kadry sie powtarzają.
Miales piękne swiatlo. Przeświecone uszka, zadarty nosek i doskonale uchwycone kocie spojrzenie. Szkoda, ze to i owdzie skrociles go o kilka cm obcinając uszy. Ostrosc bardzo dobra. Udana kocia sesja. Zastanawiam sie tylko ile czasu poswieciles kocinie, aby ja tak ładnie nauczyć pozować.
Pozdrawiam,
excel
-
Dziękuję Excel i Kali... przepraszam że za dużo ,ale to była właśnie jedna sesja, a nie kilka, akurat wyszło więcej niż jedna dwie foty dobrze :). Może umiejętności rosną, więcej mi wychodzi , albo po prostu fart :). Zdjęć zrobiłem oczywiście więcej ,ale te kilka wyszło nieźle :), dlatego dałem razem, bo nie umiem powiedzieć które są lepsze.
PS
Kot nie jest trenowany i to pełen żywioł :) tak jak z pieskami Rafała :). Z tą jedynie różnicą że zajęło mi to mniej czasu. Mój kot jedynie jest ciągle jak szczeniak i kocha zabawę. Tu się liczy jedynie szybkość przewidywania i szybkość aparatu....
-
nie są przypadkiem przeostrzone?
ciekawe światło miałeś ale przynajmniej u mnie wygląda to na przesadę z ostrością...
-
Lessi, zrobiłem jak przykazano, pomniejszone są nieco po zmniejszeniu podostrzone, aby nie były rozmyte. zobacz sobie URL . linki podane. Już tyle razy słyszałem o nieostrości, ze wolę podać oryginał....:)
-
no tak , pełny kadr wygląda lepiej, małe wersje na pierwszy rzut oka nie...
czas spac...może przyśni mie się jakiś kociaczek :mrgreen:
-
Oby ci si ę przyśnił z pięknymi oczami :)
-
No, bardzo pięknie poświecone foty. Napisz jakie światło, bom ciekaw. Sztuką jest zrobić dobre zdjęcia (to ci się udało w tej kociej sesji), ale też sztuką jest dokonanie trafnego wyboru. Powinieneś był wybrać jedną najlepszą fotę z serii (góra dwie).
-
Rafał bardzo dziękuję za uznanie, ale miałem z tym problem , które wybrać.
Otóż zrobiłem je dzisiaj :),
było słonko w pokoju i mój kicia zechciał pozować. Nieco pomogła mi żona zajmując go zdalnie :). To wszystko. Światło dzienne, przez żaluzje :). Kot leniwy, ale trochę zainteresowany:)
Co mogę jeszcze powiedzieć.
Wiem, że jak na raz to sporo, ale nie umiem powiedzieć które lepsze :)
sorki