Olymp c-4000 brudna soczewka
Mam zabrudzoną soczewkę od wewnątrz (bądź obie soczewki). Czy można rozkręcić obiektyw w c-4000 z ? Czy soczewka wymaga przeczyszczenia od wewnątrz, czy może jest klejona i obiektyw do wymiany ? Kupiłem ten aparat tydzień temu, więc nie wiem skąd te zabrudzenia. Widać je na zdjęciach przy dobrym świetle. Podpowiedzcie coś ...
Re: Olymp c-4000 brudna soczewka
Cytat:
Zamieszczone przez paszczol
Mam zabrudzoną soczewkę od wewnątrz (bądź obie soczewki). Czy można rozkręcić obiektyw w c-4000 z ? Czy soczewka wymaga przeczyszczenia od wewnątrz, czy może jest klejona i obiektyw do wymiany ? Kupiłem ten aparat tydzień temu, więc nie wiem skąd te zabrudzenia. Widać je na zdjęciach przy dobrym świetle. Podpowiedzcie coś ...
jak rozkręcisz sam to będziesz dopiero miał syf. jeżeli to paproch jakiś mało to olej i nie shizuj.
Re: Olymp c-4000 brudna soczewka
Cytat:
Zamieszczone przez paszczol
Za poprzednikami - pokaż fotki - jak to widać. I znów za poprzednikami - samemu raczej się nie zabieraj za czyszczenie...
C-4000 jest raczej dość szczelny - dziwne co piszesz - ja w każdym razie używałem go w różnych ciężkich warunkach -zawsze dawał radę... Parę m-cy temu miałem go na plaży n. oceanem - warunki skrajnie trudne dla sprzętu - osadza się na nim taka słone mazidło zawierające cząsteczki piasku... - Olek po potraktowaniu gruszką, pędzelkiem i szmatką z mikrofibry jak nowy, czego nie można powiedzieć o jakimś kompakcie Fuji mojego kolegi - miał z nim spore problemy po owym plażowaniu...