17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
Wersja do druku
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
Mało naturalne, miejscami blur i plastik, wina matrycy czy obróbki?
Obróbki, nie mam w tym doświadczenia i chyba przeostrzyłem :)
ale to tylko kopie
Są koszmarnie przeostrzone (ja lubię bardzo ostre zdjęcia, więc te muszą być naprawdę naprawdę przeostrzone ;-)Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
A poza tym - takie pstryki, bez pomysłu moim zdaniem. Miałeś aparat, to cyknąłeś zdjęcie, i tyle :-)
Tak to prawda, wsiadłem, z dzieciakami na rowery i pojechałem na bulwar, a tam zawsze jest co pstryknąć. Generalnie to próbuje dużo różnych ujęć, a potem analizuje i wybieram. Nie mniej ptaki to nie kwiaty i nie czekają :). Nie mniej z obróbką będę bardziej uważał i może je poprawię, jak będzie chwila. Poza tym mój aparat, to niestety nie E-1 ;( i raczej techniczenie będzie trudno osiągnąć dobry efekt, ale może dojdę do wprawy
Dzięki, za komentarz
Osobiście mam już serdecznie dość kaczek.
OK, ale tu są nie tylko kaczki, jeśli nie zauważyłeś :)
Poza tym , wiadomo, kaczki są oklepane, ale ludzie lubią je fotografować, bo są po prostu ładne i kolorowe, zwłaszcza samce.
dramat z kompresja.. zdjecia z komorki?
A co tu ma do rzeczy E1? SP500UZ mozna strzelac bardzo dobre foty i dobrej jakosci fotki zwlaszcza w dobrym oswietleniu (a na fotkach takowe jest).Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Cwicz cwicz i jeszcze raz cwicz, sam zobaczysz po jakims czasie jak bedziesz ocenial swoje pierwsze foty pstrykniete SP500UZ. Co do obrobki to jest z tym gorzej bo idzie mozolniej zwlaszcza jak sam bedziesz ocenial swoje dzieła.
Kaczucha na 21 zdjęciu ładnie sie prezentuje.