Re: Porównanie Sp-500 i inne
Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
podpiera się jakąś recenzją z dziwnej SOWIECKIEJ strony
Po pierwsze - nie sowieckiej tylko rosyjskiej. ;)
Po drugie, to bardzo znana strona (videozona.ru), więc nie wiem co w niej takiego dziwnego.
Jeśli czytać bez babelfish'a to wszystko ładnie się otwiera. ;)
Autor testów (Koeniger) podaje metody testowania i umieszcza zdjęcia - wnioski każdy może wyciągać sam.
Zresztą wnioski Koeniger'a nie maja nic wspólnego z darciem gęby w stylu "NAJGORSZY GNIOT".
Tak wypowiadają się ci co nie mają nic w głowie, więc nie rozumiem po co przejmować się?
Wiadomo że idiotów nie brakuje.
Pozdr!
Cytat:
Zamieszczone przez zdrip
Cytat:
podpiera się jakąś recenzją z dziwnej SOWIECKIEJ strony
Po pierwsze - nie sowieckiej tylko rosyjskiej. ;)
Po drugie, to bardzo znana strona (videozona.ru), więc nie wiem co w niej takiego dziwnego.
Jeśli czytać bez babelfish'a to wszystko ładnie się otwiera. ;)
Autor testów (Koeniger) podaje metody testowania i umieszcza zdjęcia - wnioski każdy może wyciągać sam.
Zresztą wnioski Koeniger'a nie maja nic wspólnego z darciem gęby w stylu "NAJGORSZY GNIOT".
Tak wypowiadają się ci co nie mają nic w głowie, więc nie rozumiem po co przejmować się?
Wiadomo że idiotów nie brakuje.
Pozdr!
Ja tej strony nie znam akurat, a jak widzę strony z końcówką "RU" to zerkam na firewalla czy działa :). Przeglądałem trochę to porównanie, czy te fotki jak mówisz, ale mam wrażenie że są zrobione tendencyjnie. Po pierwsze ani aberracji takiej nie zauważyłe u siebie jak oni pokazują ani takiego rozmycia. Ja się tym akurat nie przejmuję :), bo mnie satrysfakcjonuje to co mam. Bo żaden kompakt nie da mi tego czego oczekuję. Teraz tylko E-400 :)
Cytat:
Przeglądałem trochę to porównanie, czy te fotki jak mówisz, ale mam wrażenie że są zrobione tendencyjnie. Po pierwsze ani aberracji takiej nie zauważyłe u siebie jak oni pokazują ani takiego rozmycia.
Nie tendencyjnie tylko tak jak należy. Przecież nie chodzi o to żeby ukryć aberracje, tylko zrobić jak największe - wtedy lepiej widać różnice.
A rozmycie pewnie bierze się z tego że zdjęcia były robione w RAW i nie wyostrzane.
IMHO, nie należy spodziewać się że SP-500 i SP-510 będą rewelacją (na dzień dzisiejszy) pod względem optycznym.
Przecież maja ten sam obiektyw co cała seria ultrazoomów poczynając od C-740, który wszedł na rynek w 2003r.
Olympus postanowił że będzie bardziej opłacalne zrobić jedynie kosmetyczne zmiany i dalej jechać na tym co już jest.
Cytat:
Twierdzę że posiadacze C-770 źle o nim pisża bo sa rozżaleni, że nie jest wystarczająco dobry, aby był duży skok jakościowy. Nie mniej napewno pod wieloma względami przewyższa C-770.
Jak chociaż by?... :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez zdrip
Jak chociaż by?... :twisted:
Czemu się obruszasz, przecież tak jest !. Sam chciałem kupić C-770, ale skoro wyszedł SP-500 , a mi nie zalezy na filmach, to czemu mialbym szukać poaalegro starego C-760 czy C-770 ?
Cytat:
Czemu się obruszasz, przecież tak jest !
Nie obruszam się.
Raczej jestem rozbawiony.
Sądzę że kiedy wymienisz walory SP-500 i zostaną one przedyskutowane, sam dojdziesz do wniosku że SP-500 wcale tak nie przewyższa C-770.
Pozdr!