jak w temacie - kto wie jak w c-5050 wylaczyc podswietlanie ekranu? i gdzie znalezc nowy soft do niego
Wersja do druku
jak w temacie - kto wie jak w c-5050 wylaczyc podswietlanie ekranu? i gdzie znalezc nowy soft do niego
Witam,
jesli chodzi o podświetlenie ekranu, a w szczególności jego wyłączenie z tyłu aparaty jest przycisk "QUICK VIEW" obok przycisku "OK" i górnego przycisku nawigacyjnego. Jest to symbol ekranu z dwiema pionowymi kreskami.
Pozdrawiam
taaaa tyle to ja tez wiem tylko dlaczego on nie wylacza wyswietlacza a przelacza sie miedzy trybem menu a podgladem?
moj poprzedni c-5050 (ten utopiony )tez tak mial a ten nowy rowniez nie wylacza podswietlenia - a widzalem egzemplaz w ktorym to dzialalo.... o co chodzi - inny soft czy jakes dodatkowe ustawienie?
Czarek
Hmm, tego to nie wiem ponieważ nie mam tego modelu. Ale na stronie Wrotniak.net był dostępny Firmware do tego moelu.
http://www.wrotniak.net/photo/c5050/c5050-firmware.html
Pozdrawiam
link ze strony nie dziala...
a co z tym podswietlaniem?
Link na 100% działa. A co do poświetlenia, u mnie w C-765 są dwa przyciski jeden do włączania/wyłączania podglądu wykonywanego zdjęcia (quick View) i drugi do wyłączania/włączania monitora LCD. U ciebie ten przycisk jest 2-wu funkcyjny.Cytat:
Zamieszczone przez DIVER
1. Jeśli w trybie wykonywania zdjęcia, przycisk nie działa tak jak trzeba, chyba, że trzeba ten przycisk przytrzymać. Hmm, czytałem właśnie instrukcję i pisze, że w trybie fotografowania, aby włączyć tryb odtwarzania ostanio wykonywanych zdjęć, trzeba nacisnąć szybko 2 razy przycisk
2. Aby włączyć/ wyłączyć monitor trzeba nacisnąć przycisk , tak mówi instrukcja.
Pozdrawiam
to to ja wiem - ale to nie dziala!!!!! moze ktos wie dlaczego zamiast wygasic wyswietlacz przelacza sie pomiedzy :
-pogdlad przez obiektyw
-menu
-podglad zdjec
-brakuje wylaczenia powswietlania wyswietlacza...!!!!!!
Jeśli ktoś może to poproszę o przeslanie mi na priva firmware do c-5050 - bo chyba mam poblokowane porty i nie moge wejść na serwer plikiem....
Pozdrawiam
Czarek
Zrób mu pełny reset przy otwartej klapce kart memo i musi pomóc. Software update nie jest konieczny aby rozwiązać twój problem. Normalnie 1 QV włacza LCD 2*QV podgląd szybki zdjęć wykonanych. Każde naciśnięcie kolejne QV wyłacza LCD. Napisz czy pomogło
:roll: :foto3:
QV - przycisk Quick View
POlecam prosty sposób.W c-5050z ekran LCD wyłącza się korzystając z menu ,zakładka set,18 pozycja -dual kontrol panel ustawić off. ;)
Po zmianie softu na 82 działa przycisk na tylnej ściance,po wcześniejszym wyłączeniu LCD w menu.