Witam
jestem od niedawna uzytkownikiem sp 350, mam pytanie czy jest w nim możliwość wklejenia daty na robione zdjęcia
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam
jestem od niedawna uzytkownikiem sp 350, mam pytanie czy jest w nim możliwość wklejenia daty na robione zdjęcia
pozdrawiam
Wszystkie zdjęcia mają "wklejoną" datę w nagłówku EXIF. Jak chcesz nanieść ją na kopię zdjęcia, użyj choćby darmowego Irfan View (nie jestem pewien, czy oprogramowanie Oly Master nie spełnia też tej funkcji).Cytat:
Zamieszczone przez maryoush
Nie spełnia tej funkcji, Olympus Master umożliwia wykonanie wydruków zdjęć z naniesioną datą, ale nie można ich zapamiętać.Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Jack
Witam jestem tu nowa i od jakiegoś czasu walczę z SP-350 a konkretnie z datą na zdjęciach. Czy mam rozumieć, że Olymnpus master nie ma opcji naniesienia daty na zdjęcia? A może można jakoś ustawić datę żeby automatycznie, przy zrzucaniu zdjęć do komputera pokazywała się na tych zdjęciach? Jestem strasznie w tym zagubiona.
Poniekąd, tak. Olympus Master może nanieść datę na gotowe obrazki podczas ich wydruku, ale nie może zmodyfikować plików. Możesz nanieść datę drogą dodatkowej edycji plików (np. Exiferem).Cytat:
Zamieszczone przez karola78
Jack