-
Zastrzel mnie ;)
Parę fotek ze zlotu. Z naciskiem na osoby - bo Rafał narzeka na małą ilość fotek z ludźmi :)
1. Fota z cyfrówki - niebo ładne burzowe.
2. Skan ze zdjęcia.
3. Również skan - facet robił furorę wśród kobiet ;)
Rafał - nie dało się go podświetlić od dołu bo pionowo kadr robiłem - i bez lampy jednak bo było ładne światło zachodzącego wolno słońca :)
Wskazówki jak zwykle wskazane :)
-
Pierwsze najlepsze. Trochę przefajnowałeś z kolorami. Pozwoliłem sobie piersze inaczej skadrować i zmniejszyć nasycenie kolorów.
Drugie fajne, a trzecie jak sam zauważyłeś szpecą cienie od daszka czapki. Co to za hitlerowiec?
Drugie ja bym tak skadrował:
Nie pousuwałeś pyłków po skanowaniu. Widać je na lufie i nie tylko.
-
ale chłopaki mają "obiektywy" he he he
udane fotki
-
Rafał - w 1 kolory są naturalne - była godzina ok. 19.00 , nad nami ciężkie chmury burzowe , a na zachodzie słońce powoli kładące długie cienie - notabene kłopot był z tymi cieniami.
W drugim też kombinowałem z tym kadrem ale uznałem , że centralnie bedzie ciekawiej - kwestia gustu :)
W trzecim może paradoksalnie ten cień pod daszkiem nadaje mu tajemniczości? ;) Wiem , że to feler ale nie było mowy o jakiejś blendzie czy lampie - szkoda mi było tego ładnego światła psuć.
Co do faceta na trójce to nie znam zawodnika - ale moja znajoma wodziła za nim namiętnie oczami ;) Ten akurat był Polakiem - mam też Niemców z Tyskim w dłoni :)
Robin - obiektywy (lufy) mieli najdłuższe ;)
Nawiasem mówiąc rozbawiał mnie ten strzelec swoim jaskrawym zegarkiem. Jak się przebrał w kominiarkę i hełm to po zegarku dopiero go rozpoznaliśmy - nie chwaląc się przewiózł nas UAZ-em po torze crossowym - myśląc , że jesteśmy z prasy :)
-
Mi się 1 w oryginale lepiej podoba niż po przeróbkach,
2 rzeczywiście Rafał lepiej wykadrował,
3 mnie jakoś nie pociąga, ale to chyba dobrze :D
-
Nr. 2 - bardzo fajne zdjęcie. Mogłeś tylko poprosić gościa, żeby zrobił groźną minę :-)
-
Luc4s - pewnie , że dobrze - mnie on też nie pociągał :) Fakt , Rafała przeróbka ciekawsza :) Dziś inaczej na to patrzę :)
Maro - on był rozbawiany przez moją znajomą - ciężko było z niego wydobyć grozę - tym bardziej , że przede mną pozował zawodowcowi a ten go "mordował" dłużej ;) Znajoma rozbawiła go na tyle , że nasz przewiózł UAZ-em :)
I tak tylko informacyjnie doklejam foty :
4. Wspomniany UAZ przed akcją :
5. Marzenie każdego faceta ... Hummer - woził tylko VIP-ów - nie dał się namówić żadnym sposobem.
6. Rząd motorów pod estradą - gorsze tło ciężko znaleźć ;)
7. Niemiec pijący Tyskie - co ciekawe , gdy tylko widział , że go fotografuję zasłaniał markę piwa - wieczorem już chyba się zmęczył zasłanianiem ;)
I to tyle z ciekawszych rzeczy. Wołoszański też tam był - przewijał mi się niedawno gdzieś na Książu , Czosze a tu go dorwałem - w zasadzie koleżanka nie ja :)
-
z tej serii 4 i 5 najlepsze. Fajne kolory.
-
Luc4s - kolor zasługą owej chmury burzowej jest :) Straszyła nas jakiś czas ale pięknie się prezentuje za to :)
-
Tak jak luc4sowi takze podobaja mi sie najbardziej 4 i 5 aczkolwiek na 5 brakuje mi swiatla, przypuszczam ze zaszlo slonce a szkoda. Ladny jest tez portret 3. Mocne swiatlo i nieogolona twarz daja ciekawa kompozycje.