Cześć,
Przedstawiam kolejne zdjęcie zrobione przez moją żonę.
Oto Sikorka Modra. Powiem szczerze że dziewczyna mnie zaskakuje. Mam nadzieje że Wam również się spodoba. Jak zwykle bardzo proszę o ocenę.
Wersja do druku
Cześć,
Przedstawiam kolejne zdjęcie zrobione przez moją żonę.
Oto Sikorka Modra. Powiem szczerze że dziewczyna mnie zaskakuje. Mam nadzieje że Wam również się spodoba. Jak zwykle bardzo proszę o ocenę.
No, Nurek... kup żonie E-1 na jakąś najbliższą okazję!
- żebyście nie musieli sobie wyrywać puszki z rąk... ;)
Powiem tak, można się przyczepić do tego zdjęcia, a że to gałązka z głowy wyrasta, a to że po prawej stronie kijek nie jest prosty ale... to są mało istotne bzdety jak dla mnie.
To zdjęcie jest tak sympatyczne i chyba najlepsze z Waszej Ptasiej Galerii Sikorek :) Bardzo sympatyczne przez kolce które kojarzą mi się z otwartymi ptasimi dziubkami, co powoduje, że tak jakby było więcej sikorek na zdjęciu wołajacych "jeść, jeść" a jedna ciekawska zawieruszła się z przekrzykwionym łebkiem...
pozdrowionka
b.
Dzięki blady. Narobiłeś mi kłopotu! Dziewczyna sobie wzięła do serca i co ja teraz biedny mam zrobić :D. A jeszcze w dodatku niedługo ma imieniny :wink:Cytat:
Zamieszczone przez blady
Masz rację że gałązka jakby z głowy wyrasta...
Dziękujemy za komentarz.
ps. jutro idę urżnąć gałązkę :twisted:
Witam
Dla mnie te kolce wprowadzają dużo grozy .. - jakby ptaszek miałbyć zaraz stracony ;) Ponieważ na forum jestem od niedawna, a fotografowaniem (b. amatorskim ;) ) zajmuje się krótko - proszę nie brać sobie tego do serca :) Na razie moim szczytem marzeń jest zrobienie takiego zdjęcia - bardzo mi się podoba!
Proszę mi powiedzieć - z jakiej odległości jest ten ptaszek "ściągnięty" i na jakim zoomie?
Pozdrawiam
P.S - kolega chyba już mnie zna - dziękuje za odpowiedzi w moich tematach.
Wtiaj john100,
Dziękuję Ci za opinie. Każda odpowiedź jest bardzo cenna. Nie przejmuj się tym swoim "amatorstwem". My też (tzn. ja i moja żona) nie należymy do zaawansowanych fotografów. A przecież każdy musi w końcu zacząć i nikt na początku nie jest profesjonalistą :wink: Tym bardziej jak do wszystkiego praktycznie dochodzi sie samemu.
Odpowiadając na Twoje pytanie. Sikorka została zrobiona przy pomocy obiektywu Zuiko Digital 40-150. Oczywiście zoom był maksymalny czyli ogniskowa =150mm. Nie wiem dokładnie jak to się przelicza ale to chyba jest coś około 5 x zoom. Chyba :wink:. Jeśli chodzi o odległość od ptaszka to było to około 1,5-2m.
Zachęcam Cię również do obejrzenia naszych wróbelków pod adresem: http://www.olympusclub.pl/forum/viewtopic.php?t=5463 .
ps. oczywiście że Ciebie pamiętam. Życzę powodzenia na komunii :wink: .
Witam
Tak, tak na tym linku już byłem - oczywiście b. mi się podobają, jednak żeby je oceniać - muszę jeszcze nabrać praktyki.
Szkoda, że moją żonę to nie ciągnie - miałbym większe szanse na różnego rodzaju naciąganie na sprzęt fotograficzny :)
Jak kupowałem C-7070, mówiłem koledze, że to już pewnie wystarczy mi na całe życie - on twierdził że to tak nie jest - i miał rację .. ;)
Pzdr
Biorąc pod uwagę odległość na jaką zbliżyliście się do ptaka (najtrudniejsze zadanie i większa część sukcesu) oraz pasję z jaką próbujecie świetne zdjęcia (i doświadczenie, którego nie sposób przecenić) są tylko kwestią czasu.
koniecznie kup żonie aparat :) potem jvad udzieli jej kilka rad i bedziesz mial w domu experta :)
co do fotki to bardzo mi się podoba.
pozdrawiam.
dla mnie lepsza niz bazant jvada;a :D
Nie kupuj żonie niczego! Kup sobie jakąś stałkę! No i dzielcie się!
Ot, Homkowa rada małżeńska...
A jakby to było, gdybyś w PS-ie wyciął ową gałązkę z głowy i oną samą (gałązkę) z prawej? No, wtedy byłoby... entuzjastycznie podejrzewam...