jestem posiadaczem aparatu Olympus E300.
Co zrobić, aby na wyswietlaczu pojawiał się podgląd robionego zdjęcia (nie odtwarzanego).
Jak tę funkcję włączać lub wyłączać?
Pozdrawiam i czekam na informacje
Pozdrawiam IR
Wersja do druku
jestem posiadaczem aparatu Olympus E300.
Co zrobić, aby na wyswietlaczu pojawiał się podgląd robionego zdjęcia (nie odtwarzanego).
Jak tę funkcję włączać lub wyłączać?
Pozdrawiam i czekam na informacje
Pozdrawiam IR
w lustrze takiej funkcji nie uświadczysz
tzn. chyba Fuji S3 Pro ma coś takiego... ale generalnie cyfraki z wymienną optyką nie posiadają tej funkcji
pozdrawiam
Eeeeee to lustrzanka nie kompakt choć do kompakciku z racji mikrych wymiarów i dziwnej obudowy podobna( według nielicznych).
Jeszcze Cię kilka spraw zaskoczy których w lustrzankach nie ma , a są w kompaktach.
No kurde jesli jeszcze napiszecie, ze moje e500 nie kreci filmow to oddam je na orkiestre... :lol:
kręci, tylko trochę mało klatek na sekundę ;)
za to jaka rozdzielczość :)
Mój kręci filmy i chłodzi piwo na święta.
robin102, powiedz proszę, jak zmuszasz swój aparat do chłodzenia piwa??? jestem wielce zainteresowany ta funkcja a nie mam jej w e-500 :cry:
a masz nowy firmware? tam wszystko jest... :lol:
Chłodzenie piwa to tak przy okazji bo ten aparacik to wspaniały sprzęt i robi jeszcze wiele innych rzeczy. Ma tylko jeden poważny felerek otóż dość duze szumy.
A e do rzeczy , żeby te szumy zmniejszyć należy znaczaco obniżyć temperature roboczą matrycy. Wkładam go po prostu do zamrażarki na kilka godzin , a przed samym robienim fotek wyjmuje i co by miał właściwa temperaturkę wkładam cały obiektyw do dużego ( naprawdę dużego ) kufla z piwem. Ot i cała tajemnica.
Nie polecam naśladownictwa bo nie każdy wszak ma taki porządny duży i wytrzymały kufel , bo olek wszystko wytrzyma.