Sesja portretowa i nie tylko z Sylwią Wrońską :)
pierwsze:
drugie:
trzecie:
czwarte:
piąte:
szóste (mój faworyt zdjęciowy ale nie portret):
Wersja do druku
Sesja portretowa i nie tylko z Sylwią Wrońską :)
pierwsze:
drugie:
trzecie:
czwarte:
piąte:
szóste (mój faworyt zdjęciowy ale nie portret):
1 - fajny cień, ale kadr jakiś dziwny,
5 - nieźle uchwycona przelotna mina,
6 - rzeczywiście najlepsze, dynamiczne a jednak twarz uchwycona ostro
Najbardziej mi się podoba zdjęcie nr 6 - naturalna dynamika i przyjemne kolory. Zdjęcie bardzo plastyczne. Zdjęcie nr 1 - dobry światłocień, ale może spróbowałbym innego tła.
pozdrawiać
fotki ok, ale mi sie nie podobaja wlosy modelki jakies takie niestaranne.
5 i 6 najlepsze, przy 5 jednak możnaby położyć ciut włosów na szyję, bo wyszła lekko gruba, ale to nie jest błąd, tak mi się tylko rzuciło w oczy. Szóste wiadomo - dynamika, bardzo pozytywnie emanuje od tego zdjęcia.
bardzo dobre spostrzeżenie! zgadzam się, rzeczywiście jakby zarzucić włosy na szyję byłoby dużooo lepiej...Cytat:
Zamieszczone przez MichelCat
Dodam dla zainteresowanych trochę informacji technicznych, że zdjęcia od 1 do 4 zostały wykonane Nikonem D200 ze szkłem 50mm f1.4 przy nietypowych ustawieniach dla portretu ISO 640 i f16 - z Nikonem była sprzężona zewnętrzna lampa błyskowa, balans bieli na lampę błyskową.
Pozostałe czyli 5 i 6 to e-500 z 40-150mm bez lampy, stałe światło z reflektorów studyjnych, iso 800, automatyczny balans bieli.
Dziękuję za wszystkie uwagi.
pierwsze co sie rzuca w oczy to piekna modelka i radosc ktora od niej emanuje - bardzo sympatyczne fotki :-)
Trzy ostatnie fotki mi sie bardzo podobaja i szczegolnia ostatnia ktora jest pelna dynamizmu :-)
co za reflektorow uzywasz? moglbys podac troche wiecej szczegolow co do swiatla (bo ostatnio bardzo ten temat mnie interesuje...)Cytat:
Zamieszczone przez blady
pozdrawiam
:oops: chętnie bym odpowiedział jakie były reflektory ale studio było już przygotowane na okoliczność testowania d200 i jak zobaczyłem modelkę, to wziąłem do ręki aparat i zacząłem focić nie bardzo zwracając uwagę na szczegóły techniczne otoczenia... także nie pomogę w tej kwestii... :oops:
a juz myslalem ze masz jakies wlasne studio...
Ja w tym roku duzo focilem w plenerze i teraz jak przyszla zima mysle o studio z prawdziwego zdarzenia (oczywiscie na miare mozliwosci finansowych). Dlatego pytam co kto ma bo w sumie chce za jak najmniejsze pieniadze cos kupic...