Witam serdecznie wszystkich pasjonatów fotografii i nie tylko....
Jest to mój pierwszy temat, postanowiłem poddać swoje dwa zdjęcia krytyce...
wrzesień 2005
Proszę o opinie i komentarze.
pozdrawiam
1. Przestrzeń
2. Święto świni...
Wersja do druku
Witam serdecznie wszystkich pasjonatów fotografii i nie tylko....
Jest to mój pierwszy temat, postanowiłem poddać swoje dwa zdjęcia krytyce...
wrzesień 2005
Proszę o opinie i komentarze.
pozdrawiam
1. Przestrzeń
2. Święto świni...
podobaja mi sie obydwa z tym ze i tak pozwolę sobie na małę uwagi ;)
1. moze nieco przyciemnic? pobawic sie kontastem?
2. fotka bardzo pomysłowa ale co z tym tytułem? bo nie zauwazyłem związku :)
1. zawsze można popróbować, powalczyć o zmianę klimatu, chciałem pokazać klimat taki jaki był tuż po wschodzie słońca (budzi się dzień) zresztą staram się jak najmniej korygować fotki chyba, że mam ku temu cel.Cytat:
Zamieszczone przez qwerty
2. sorki za brak wyjaśnienia, zdjęcie zrobione w miasteczku Binissalem na Majorce (jeśli dobrze pamiętam) tuż przed lokalnym "świętem świni" (co kraj to obyczaj :D ), wszystkie uliczki prowadzące do głównego rynku zostały w ten prosty i efektowny sposób przystrojone. Dodatkowo otoczenie gór tworzy niepowtarzalny klimat. Urocza mieścina.
pierwsza mi sie podoba, ale faktycznie troche brakuje kontrastu.
Poprawiłem 8)
Nie wiem czy nie przesadziłem...
1. poprawione :D
Widoczek bardzo OK. To nie jest z samolotu?
Mi bardziej podoba się wersja nie podkręcana. Tylko w nie ulepszanej wersji ulepszyłbym chmórki na bardziej biało-chłodne, ale ja jestem zboczony na punkcie własciwego koloru białego, a jak rozumiem, światło zastane dawało taki właśnie cieplejszy kolorek?
Zdjęcie nr.1 Bardzo fajne, a gdzie było robione albo skad. :D
Zdjęcie 1 było robione dokładnie z pokładu samolotu na wysokości prawie 11 km, zdjęcie robione nad Alpami. Niebo (a w zasadzie prawie już kosmos :D ) ma mocny i intensywny kolor, biało-chłodne byłoby nieadekwatne do stanu rzeczy. Ale poćwiczyć można.
Dzięki serdecznie za opinie.