Nie mogę zrzucić zdjęć - help!
:lol:
Jestem tu nowy - Basenji.
Mam Olympusa C-2040. Do tej pory byłem zadowolony ale niestety pojawił sie problem. Nie mogę zrzucić zdjęć z karty na komputer. Zazwyczaj po podłączeniu kabelka pojawiał się dysk wymienny - teraz wprawdzie rozpoznaje cyfrówkę, ale nie pojawia się dysk. Zrzucenie zdjęć z kart kosztuje 50 gr od sztuki więc drogo. Proszę o jakieś sugestie, ewentualnie podanie adresów do punktów serwisowych, niedaleko Elbląga.
Zdrówko
Odp: Nie mogę zrzucić zdjęć - help!
Dobry wieczór,
Jestem nowa"klubowiczka" i juz na starcie mam kłopot z moim aparatem i prosze Was o pomoc. Posiadam od ok 2 lat Olympka E-420 i teraz pierwszy raz pojawił mi się problem z kartą pamięci ( to SanDisk Extreme III, flash Compact - 4 GB). Chciałam wczoraj zrzucić zdjęcia z aparatu na laptopa przez kabelek USB i nie moge tego zrobić bo w "Olympus Studio 2",ktory sciagnelam z neta(orginalna plyta od Olympusa zostala w domu w Polsce://) wyświetla mi się informacja ,ze nie ma żadnych dostepnych zdjęć co jest niemożliwe bo są. Próbowałam przeslac zdjecia bez uzycia programu przez funkcję MTP. Owszem aparat pokazuje sie jako dysk wymienny/zewnetrzny z iloscia wolnych i zajetych na nim miejsc,ale jak wchodze do niego to jest pusty. wczoraj tez sobie przypomnialam,ze pare razy jak uzywalam aparatu to pojawial mi sie komunikat-"blad karty",ale wylaczalam i wlaczalam aparat i potem bylo ok.Poszukałam juz troche w internecie i sa jakies programy do odzyskiwania danych,ale nie wiem gdzie takiego szukac i jaki wybrac. Bardzo zalezy mi na moich zdjęciach:( i nie wiem co zrobić aby je ocalić:((( Kolejny problem to taki,ze nie mieszkam juz w Polsce tylko w Anglii i nie znam tutaj nikogo(zadnego informatyka),do ktorego ewentualnie moglabym sie udac . Bardzo proszę o radę i ewentualna pomoc.Pozdrawiam serdecznie, Pola
Kup czytnik kart, np taki http://allegro.pl/czytnik-kart-cheop...711871760.html
włóż do niego kartę i podepnij do kompa. Jak zadziała to dobrze, jak nie to kłopot z kartą. Trzeba szukać programu do odzyskiwania zdjęć, a karta tak czy tak do kosza.
Dziekuje Wam za szybka odpowiedz:) sciagnelam ten program i pytanie co dalej? karty nie wloze do komputera bo moj czytnik kart jest mniejszy niz ta karta pamieci.. Pytanko do Bodzipa-czy przysla mi to do Anglii?? bo w Polsce bede za ok.miesiac..