-
C725 przekłamane kolory
Mam problem z moim C725. Chyba że każdy C725 tak robi,że przekłamuje kolory tzn zdjecia sa zaróżowione. Nie ma znaczenia czy balans bieli ustawiony jest na Auto, czy na chmury itp. Czy jest to wada mojego aparatu? Czy może wszystkich modeli C725. Proszę o odpowiedz.
-
Ja mam C-725 i zniczym takim sie nie spotkałem. przynajmniej nie zauwarzyłem. Moze bys wstawił przykład takiego foto z przekłamanymi barwami, Moim jedynym problemem z tym aparatem to nieszczelny obiektyw i pruszki wewnatrz optyki :(
-
u mie tez nic takiego nie ma...
a czy o wystepuje w kazdym zdjeciu?
jakies podaj przyklady najlepiej in i outdor
-
Tylko niech ktos mi napisze jak tu wstawic przyklady zdjec :D
-
-
Hmmm... ciekawe jak ten widoczek wyglądał "oryginalnie"... sądzę jednak, że wszystko jest ok, i powinna pomóc delikatna zabawa w PSie .... kolorami, levelami, itp.
-
jasne że zabawa z poziomami daje oczekiwane rezultaty, ale kazde zdjecie trzeba przerabiac, a jest to troche uciążliwe. Twarze ludzi w 30 stopniowym upale wygladaja jakby stali oni na mrozie, albo co dzien łykali denaturat :D . Chyba oddam go do serwisu. Może cos chłopaki poradza i go skalibruja poprawnie.
-
wiesz zawsze mozesz uzyc przetwazania wsadowego, jesli fotki sa 'zmienione' w jednakowym stopniu
-
Z moch doświadczeń z tym aparatem wiem że zdięcia mają taki odcień jeżli mają zamało światła