-
Kraków-Rynek
-
Nocne zdjęcia to niełatwa sprawa, odpowiednie naświetlanie, balans bieli... wiele problemów do rozwiązania.
Na większości Twych fotek budynki są krzywe, nie lubię tego dlatego tutaj minus :D
Wg mnie niektóre zdjęcia są przepalone.
Przeglądnąłem exif paru zdjęć i widzę, że miałeś dużą dziurę w obiektywie. Ja bym to zrobił inaczej, mała dziura i dłuższy czas naświetlania (albo nawet ten sam, bo są przepalenia dość znaczne np. na sukiennice2 aż razi po oczach :wink: ) Światło z różnych źródeł prezentuje się lepiej przy bardziej przymkniętej przysłonie, a przy małych wartościach F wychodzi mocno rozlane jak na Twych zdjęciach.
Pozdrawiam
-
Co do czasu naświetlania problem był w tym że o tej godzinie na rynku przewalały się straszne tłumy ludzi, a nie chjciałem ich specjalnie na zdjęciach dlatego wolałem dać dłuższy czas naświetlania, a małą przesłonę, zresztą ile ich było widać na zdjęciu sukiennice 1, tzn te cienie. Czy to mnie choć troszkę tłumaczy?
Tak czy inaczej dziękuję za krytykę i obiecuję poprawę :P
-
gwoli scislosci wolales dac dluzszy czas ? wtedy bys ich zlapal wolales dac szybszy/krutki czas wtedy masz ich mniej a sukiennice strasznie zjarane, reszta nie bodob mi sie wb
-
witam
Zdjęcia przepalone co przeszkadza w ogladaniu.
Pod radami No-shadow Kick'a podpisuje się. Fotografowanie w nocy to wyzwanie. Bardzo trudno jest zrobic dobre zdjęcie, które odda urok miejsca - w tym przypadku Krakowa.
Pozdrawiam
-
Nocne zdjęcia są bardzo trudne do wykonania na dobrym poziomie. U Ciebie większość fotek jest niestety srodze przepalona.
Próboj dalej, eksperymentuj, słuchaj rad innych, a dobrze na tym wyjdziesz... :wink:
pozdrawiam
P.S.
U mnie na stronce znajdziesz kilka fotek krakowskiego rynku