-
Ładowarki - co kupić?
Sorry, ze zakładam nowy temat, bo to już na pewno było, ale nie mogę się dogrzebać a potzrebuję konkretnych podpowiedzi.
Chcę wreszcie kupić porządną ładowarkę. I moje pytanie - czego wy używacie? co radzicie kupić? Gdzie kupować? Ile taka pzryjemnosć kosztuje? Bo łaże właśnie po allegro i nie wiem, na co patzreć, tzn wiem mniej więcej jakie cechy powinna posiadać, ale chciałabym usłyszeć opinie użytkowników.
Bo ja kupiłam najtańszego złoma i normalnie wrrr, bo chyba to pzrez ładowarkę porypały mi sie aku :/
Aha! No i żeby cena nie była jednak jakas kosmiczna... ;)
-
O właśnie, właśnie!
Też zaczynam zastanawiać się nad kupnem ładowarki do paluszków AA.
Teraz mam ładowarkę Olympusa, która była w pudełku razem z aparatem i 4 firmowymi AA na 1700mAH, o ile dobrze pamiętam.
Właściwie ta ładowarka nie jest zła, ale...
Ona chyba po prostu ma timer i wyłącza się po kilkunastu godzinach. Mam podejrzenie że to dobrze tylko dla aku o pojemności akurat 1700mAH.
A takie na 2300mAH będą już niedoładowane. Zwykle wyjmuje i wsadzam z powrotem żeby się doładowały. Ale nie wiem co wtedy z efektem pamięci?
Chcę więc mieć ładowarkę która:
1. Wyłącza się po naładowaniu aku, a nie po upływie określonego czasu.
2. Miała by opcje "wymazania pamięci" aku (słyszałem że są takie).
3. Miała by przełącznik typów aku: NiMH <-> NiCa.
4. Była by w miarę tania.
Może ktoś ma takie coś? Albo ma pomysły? :)
Do tych szybkich ładowarek - 30min, 15min... jakoś nie mam zaufania.
W każdym razie przyłączam się do pytań koleżanki.
Pozdrawiam! :D
-
Witam, dołączę się do wątku. Posiadam ładowarkę Duracell CEF 12E i jestem z niej bardzo zadowolony. Może ktoś takową posiada? Co o niej sądzicie, czy jest to faktycznie ładowarka procesorowa (czy czasowa), czy ładuje tak samo 1700mAh i 2500mAh?
-
ja osobiscie posiadam ladowarke procesorowa vivanco [ prad ladowania 500mAh ] aku 2200 laduje ok 3 godz, kupilem ja ok 6 miechow temu za 99zl w media marktcie
-
Ja mam czeskiego MOS'a MW 8168 GS. Ladowarki na allegro chodza chyba po 40 zl. Procesorowa z mozliwoscia rozladowywania. Jestem bardzo kontent z jej zakupu. (prad ladowania 500mA.
-
O widzicie, miśki - właśnie o coś takieego mi chodziło. Dzięki :) I może jeszcze ktoś się wypowie? plisss....
-
Ja mam taką samą ładowarkę co vodnik. Jestem z niej zadowolony więc polecam. Co prawda nie ładuje aku 2300 w 2 godz ale to chyba dobrze - szybkie ładowarki nie są podobno zdrowe dla aku. Ma funkcję rozładowywania, a także podtrzymywania ładunku po naładowaniu aku. Ładuje 2 lub 4 aku, AA lub AAA.
-
O, wielkie dzięki! :D
Będę szukał.
Pozdrawiam!
-
hej, jaka mam ladowarke widac w stopce. kupilem ja razem z czterema 1800mAh dwa lata temu chyba za 170zl(!). Musze przyznac, ze bardzo jestem z niej zadowolony. Te 1800 ktore mam od poczatku, tj. dwoch lat dzialaja bez zarzutu, nic sie z nimi nie dzieje, ladowarka laduje je w godzine jak nie krocej. Mam tez nowsze 2100 i 2300, laduja sie ciut dluzej (bo ja wiem, gdzies do 1,5-2h) i tez nie zauwazylem, zeby cos niepokojacego sie z nimi dzialo, wytrzymuja dlugo (poki co, odpukac;)
pozdrawiam!
-
Witam serdecznie . Co do ładowarek jak juz wspomnieli panowie nademna dobrą i tanią alternatywą są czeskie MOS,y MW 8168 GS Procesorowe w pełni zautomatyzowane tanie no i niezawodne urzywam takiej od ponad dwóch lat i niezawiodłem sie na niej. aku NI-MH 2300 mAh ładuje ok 5h więc dość szybko a za te cene naprawde warto. widziałem na alegro niedawno ów ładowareczki za 31 zł z gratisowym kosztem przesyłki. Poco ładowac kasiorke w drogie ładowarki być moze nieco szybsze jak można mieć za niewielkie pieniądze dobry sprzecik.