-
C-765 kilka pytań
Czy jesteście zadowoleni ze swojego c-765 bo zastanawiam się nad jego kupnem
1. jak z ostrzeniem nie ma problemu (oczywiscie przy swietle) bo zastanawialam sie nad Z2 i mam wrażenie że u niej wygląda to słabiej, fotki wyglądają jakieś lekko rozmazane.
2. Co to za ploty z tym trupim kolorem skóry?
3. Jak to jest z fotkami w ciemnym pokoju,jezeli oświetle punktowo jakiś przedmiot albo osobe to fotki wyjdą ok?
4. Podobno szumi z fleszem i jak z czerwonymi oczami?
Bede wdzieczna za informacje
-
Re: C-765 kilka pytań
-
Dzieki, wem wiem czytałam tu i ówdzie ale nie znalazłam konkretnych odpowiedzi na moje pytania. Mam nadzieje że Cię aż tak nie zirytowałam tymi pytaniami :)
ps: tak na marginesie - "mnóstwo" a nie "mnustwo"
-
Aga77 jestem pewien, że Aleksander zna zasady ortografii, gdybyś posiadała pewne doświadczenie w posługiwaniu się netem wiedziałabyś, że często świadomie używa się takich sformułowań. Lepiej energię poświęcić na szukanie interesujących Cię informacji niż posługiwać się złośliwością, pomimo, że Aleksander udzielił Ci odpowiedzi w całkiem dobrej wierze.
-
[OT] Po co od razu taki ton, nie widzę tu żadnych złośliwości :) Oczywiście to tylko moje zdanie i pewnie podpadnę, ale muszę to napisać. Prawie zawsze jak wypowiada się Aleksander odrazu dochodzi do jakichś spięć i zgrzytów (nie zawsze przez Niego :wink: ). Pytanie tylko po co?
Wracając do tematu, odpowiedzi na nr 1 i 3 pojawiają się na forum dosyć często. Co do tej skóry to nie zaobserwowałem nic takiego w swoim aparacie, raczej skóra wychodzi żywo i naturalnie :D
Szum wyjdzie prawie zawsze, gdy używasz trybu AUTO, wtedy aparat ustawia wysokie czułości ISO. Dlatego najlepiej robić zdjęcia w trybie P lub z priorytetem A/S, masz wtedy możliwość ustawienia ISO ręcznie.
Redukcja czerwonych oczu działa sprawnie, choć często zależy od okoliczności i konkretnej osoby. Najlepiej jak fotografowana osoba patrzy na aparat w czasie przedbłysków, żeby jej źrenice się zwężyły. Oczywiście nie zawsze tak się da :wink:
Pozdrawiam
-
-
-
Aleksandrze jestem Ci wdzieczna za pomoc a ta mała uwaga na pewno nie była złośliwa mam nadzieje że tak tego nie odebrałeś, po prostu rzuciło mi się w oczy. Postanowiłam napisać posta na tym forum bo zastanawiam sie nad kupnem tego aparaciku bo jakoś nie moge zaufać tym Z-kom, które na sąsiednim forum wiecznie zachwalają. Obojętnie co się wpisze to odpowiedz jest ta sama - Minolta Z1 !!! Wydaje mi się że "każda sroka swój ogon chwali" a tam jest mnóstwo posiadaczy Ztek z Moderatorem włącznie. Niestety w testach Zki wypadają średnio a szczególnie jakość zdięć, wobec czego rozglądam sie za czymś innym no i ten C-765 ma doś dobre recenzje a przede wszystkim jakość zdięć.
Ciężki wybór oj ciężki ... :(
-
Acha jeszcze jak bym mogła mieć prośbę to czy mógłby mi ktoś posłać ze 2 ,3 fotki ale z C-765 w dobrej rozdzielczości. Najbardziej bym chciała zobaczyć portret albo jakiś przedmiot z bliska oraz jedną fotkę w pomieszczeniu z lampą. Jak byłby ktoś tak miły to ogromnie proszę :)
aga09877@wp.pl
-