-
Statyw
Ktos szukal statywu..
FotoZakupy.pl przyslali mi fajny statyw.. okazalo sie ze taki sam uzywalem gdy mialem f717 i 300D..
Model: FunSports FT-6101
Wysokosc 140cm
Ciekawa opcja jest ze mozna wyjac glowne mocowanie i odwrocic aparat - idealne do makro.
Naturalnie reguluje sie wysokosc nog, jak i ch stopien rozlownie - statyw mozna niemal polozyc na ziemi
Statyw troche wazy ale to daje ogramna stabilnosc...
Dla mnie to dobra alternatywna do manfrotoo
Statyw kosztuje ok 250 - 300zl
Dodatkowo jest fajny pokrowiec + dodatkowo zapasowa szybkozlaczka
-
Sprzęcik fajny, ale cóż, troszkę za drogo jak dla takiego amatora jak ja :(
-
ja rowniez nie chcialbym przekraczac 100-120 zl :D i nawet widzialem juz calkiem spoko statywik w MM za 110 zl :)
-
Jakie ma wymiary po złożeniu i jak tam z solidnoscia zawiasów nóg?
-
po zlozeniu 50cm bodajze..
a zawiasy. wykonane z metalu nie z plastiku
-
Jeszcze jedno pytanie. Jak przebiega obrót głowicy w osi pionowej, bo na zdjęciach nie widzę uchwytu którym można prowadzić aparat.
-
-
A mi by taki się przydał, ponieważ ten od Olka jest trochę wyeksploatowany to raz, a dwa to nie wytrzymuje pod naporem 300d, z teleobiektywem i lampą speedlight 550ex, po prostu prawie sę rozjeżdża. Jeśli ten ma udźwig ok 3 kg to spokojnie powinien starczyć.
-
Mam olympusa c 5050 czy ma sens kupowac do niego taki drogi statyw czy wystarczy mi tanszy? Podoba mi sie w nim to ze mozna robic z jego pomoca zdjecia makro. Wybczcie mi takie lamerskie pytanie, ale jeszcze nigdy nie mialem statywu i sie na tym nie znam
-
.
Fajny statyw ten co (A)rturo przedstawił lecz ta cena.... :? Troche za drogi jak dla takiego fotografa jak ja.... Musze coś tańszego wyczaić do mojego c-750.... Może jakieś propozycję ? :> POZDRAWIIAM :)