-
5 załącznik(ów)
Pietrucha - Wędrowanie
Witajcie!
Po roku wędrowania z aparatem, chciałbym przedstawić Wam moje zdjęcia. Tematy, jak spotkania podczas wędrówki, będą różnorodne. Nadal czuję się początkujący. Komentujcie, oceniajcie, krytykujcie i radźcie :)
Zapraszam!
Cmentarz Brytyjski na poznańskiej Cytadeli
-
Witaj -ooo cmentarne mam podobne w swoim wątku choć klimaty i kadry trochę inne A w sumie ładnie- panujesz nad GO i kadry niczego sobie :wink:
-
1 załącznik(ów)
Dzięki :)
Próba z zachodem Słońca...
-
3 załącznik(ów)
Kolejne próby z zachodem Słońca. NIestety nie mam statywu i zdjęcia robiłem z ręki na wysokim ISO, stąd lekkie szumy. Niebo tuż po wielkiej burzy nad Poznaniem było wtedy niesamowite. Zapraszam do komentowania :)
-
1 załącznik(ów)
I jeszcze kombinacja z krzywą czerwieni, aby ocieplić
-
1 załącznik(ów)
To może zdjęcie z człowiekiem doczeka się ocen ;)
-
1 załącznik(ów)
W galerii b&w, tutaj w kolorze.
-
Kadr mi się podoba, to już wiesz. Podoba mi się na nim położenie linii jaką stworzyła rozświetlona ulica, podoba mi się to, że ładna kamienica, przyjemnie oświetlona znajduje się w mocnym punkcie.
Ale chyba jest za ciemno. Spróbowałabym zrobić takie zdjęcie jeszcze raz, tylko wcześniej, nie wiem, może z pół godziny. Niebo byłoby jaśniejsze, więcej światła padałoby na ciemną część miasta, domy nie byłyby takie czarne. A na ulicy byłyby już pozapalane latarnie. I jeszcze zwiększyłabym wartość przysłony, wtedy źródła światła nabrałyby gwiazdkowego charakteru. Robiłeś ze statywu, tak?
-
Skoro chciałeś pokazać miasto z góry, to chyba zbyt wysoko wszedłeś. Po lewej stronie są oświetlone kamienice, a po prawej....ciemne dachy :???:
-
W fotce z kajakarzem widzę potencjał ale w B&W, uciąłbym od góry na wys. ca 75% fotki i przejkonwertował zdecydowanie do czerni i bieli.