Witam wszystkich. Poddam tu Waszej ocenie oraz sugestiom moje zdjęcia uwiecznione Olympusem. Zapraszam
1. Portret #1
2. Portret #2
Wersja do druku
Witam wszystkich. Poddam tu Waszej ocenie oraz sugestiom moje zdjęcia uwiecznione Olympusem. Zapraszam
1. Portret #1
2. Portret #2
hej. pierwszy napewno lepszy od drugiego. nie podoba mi sie takie ucinanie "po skrawku". wez no go przykadruj zdecydowanie to moze co z tego bedzie :)
no mowa o drugiem zdjeciu. przykadruj - przytnij jeszcze bardziej na kompie. kadrowane po skrawku - glowa ucieta kawaleczkiem, ucho to juz wogole minimalnie zostalo potraktowane. od gory tez niewielki fragment zostal przyciety. takie kadrowanie nie wyglada dobrze. kojarzy sie z niezdecydowaniem. ogolnie wyglada nieestetycznie. powinno sie kadrowac zdecydowanie (z zachowaniem estetycznej kompozycji) albo wcale nie kadrowac.
pierwszy portret kadrowany jest w miare przystepnie. zdecydowane ciecie. drugie moglbys wykadrowac w kwadrat, na prawo przed uchem a nawet przed wlosami
czy coś takiego będzie lepszejsze?
zniszczą mnie za obr ale taka moja wizja tej fotki ... sorka jesli za bardzo pospułem Ci fotke :roll:
1 lepsze od drugiego, miedzy innymi dlatego ze na 2 zbyt przepalona jest twarz. Twoja poprawka z kadrowania jest znacznie lepsza, ale widziałbym to w B&W ew. sephia. i delikatnie sciągnąć ekspozycje.
jak dla mnie wersja by psemo jest całkiem przystępna, co do przepałów na 2 zgadzam się w 100% :cool:
mysle ze w sepii/b&w wygladaloby srednio, bo caly czolo by sie przepalilo ; )
ja tez sie pobawilam. i tak oto mi wyszlo ;>