-
Moje zdjęcia
-
1 załącznik(ów)
Kilka generalnych uwag.
1. Na wszystkich fotkach motyw główny jest w centrum kadru - to nie najlepszy pomysł...
2. Spróbuj trochę obrabiać fotki w jakimś programie graficznym (podciągnąć kolory, wyostrzyć po zmniejszaniu)
3. Fotka nr 5 - staraj się nie obcinać zwierzątkom łapek i ogona...:wink:
Pozwoliłem sobie trochę przerobić woje zdjęcie nr 6 (załącznik) - wykadrowałem, podciągnąłem kolory i wyostrzyłem - MSZ wygląda ciekawiej - niestety białe plamy w tle (zamiast nieba) są już nie do odratowania i trochę psują tą fotkę... Jeżeli Masz coś przeciwko ingerencji w Toje fotki to daj znać - usunę...
Pozdrawiam...
-
Cieszę się z poprawek i wszelkich podpowiedzi, oraz z każdej krytyki, na pewno na złe to mi nie wyjdzie :grin:
-
Kwiatki nie wyszły za dobrze. Niektórym brakuje ostrości. Tulipany robiłeś chyba przy ostrym słońcu? to też im na dobre nie wyszło. Kwiaty lepiej się prezentują, gdy są pokazane z ich wysokości, a nie z góry. Oczywiście nie jest to zasada, której nie można złamać. :wink:
-
no cóż z ostrością jest ciężko, ponieważ ustawia ją aparat jest to kompakt sp560uz, faktycznie tulipanki robiłem przy bardzo ostrym słońcu, dzięki za rady. :grin:
-
Kompakcik całkiem ostre zdjęcia robi. A jaki tryb ostrzenia masz ustawiony? Może auto?
-
-
Oj to chyba punktowy pomiar ostrości będzie lepszy. Ty wtedy ustawiasz obiekt, który ma być ostry, w polu AF. Zawsze możesz potem przekadrować zdjęcie po zablokowaniu ostrości. Przy iESP to aparat wybiera, co ma być ostre.
-
Dziękuję zastosuję się do rady.
-
Warto unikać ostrego południowego słońca i centralnego kadru. Ale wiewiór i Warszawa [ściełabym pusty dół] fajne :)
BTW, a jakieś owczarkowe fotki może? ;> Kojarzę hodowlę :)