-
Torba na dwa body
Szukam torby w której wygodnie będzie mi się nosiło:
- E-520
- E-1
- Sigmę 30/1.4
- 14-54
- przynajmniej jeszcze jeden obiektyw, ale lepiej kilka
Stealth Reporter D300 raczej na dwa body nie wystarczy, czy D400 będzie odpowiednia? Trochę wydaje mi się zbyt wysoka... możecie coś polecić?
-
Witam
Ja mam Lowepro Nova 4. Wchodzi w to:
E-3 z gipem i ZD 40-150
L1 z 14-50
ZD 50
Baterie, filtry itp
Tyle wchodzi bez kombinowania, jak pokombinowwac to spokojnie wejdzie jeszcze jakis krótszy obiektyw, a jak zrezygnowac z gripa to FL 50 sie wcisnie.
W sumie to mozna takie wnętrze nożna konfigurować, i dostosować "przegródki" do własnych potrzeb. Daje to pole do popisu przy upychaniu.
Pozdrawiam
-
Myślałem o Novie, ale z niej się chyba trochę gorzej wyjmuje sprzęt? Zależy mi na szybkim i wygodnym dostępie, abym w każdej chwili mógł wyjąć aparat, zrobić zdjęcie i schować.
-
Nie porównam szybkości dostępu tych toreb (Stealth i Nova), tylko Novą miałem w rękach.
-
A jak niesiesz torbę i chcesz wyjąć aparat to co musisz zrobić? Ile rzeczy rozpiąć?
-
No to idzie tak:
Czynność 1 - klamra przy klapie pomocniczej -rozpiąć
Czynność 2 - unieść klapę pomocniczą
Czynność 3 - rozpiąć zamek obwodowy klapy głównej (ma dwa suwaki? rozpina się w dwie strony)
Czynność 4 - Podnieść klapę główną i wyjąć aparat albo co tam jest w torbie
Zaraz wrzucę zdjęcia
a tu z e3
Tu jest opis Stealtha i wychodzi na to, że ma taki sprytny zamek w klapie
http://products.lowepro.com/product/...AW,2048,20.htm
-
Czyli to działa tak samo jak w mojej obecnej torbie za kilkadziesiąt złotych z Saturna. W Stealth Reporter chyba to jest lepiej rozwiązane?
-
Polecam torbę "Sahara" f-my "Naneu Pro".
Dwa body, szkła i piwo na weeckend wejdzie. Dla mnie za wielka, Ja nie lubię patrzeć na torbę do góry:wink:
-
A może torba Domke znajomi fotoreporterzy posiadają i bardzo sobie chwałą. Torby gwarantują bardzo szybki dostęp do sprzętu.
-
seria nova jest do kitu... kwadratowe kosmetyczki, anie torby.
Domke sa fajne, ale cena... lepiej brac mekko wykonanie takie samo, cena zdecydowanie niższa.