-
problem z bateriami
Witam wszystkich, w czerwcu kupilem Olympusa c-450, okazalo sie ze strasznie szybko czerpie akumulatorki i baterie, oddalem go do serwisu, po 2 miesiacach dali mi aparat niby nowy a okazuje sie ze ten tak samo pozera baterie, jest wogole jakas mozliwosc naprawy tego. z gory dzieki za pomoc i odpowiedzi, pozdrawiam Gin.
-
Napisz coś więcej, co znaczy "szybko wyczerpuje"? !0 minut, godzina, dwie? To że wyczerpuje baterie to normalne, należy używać akumulatorków - rozumiem że je posiadasz, ale jaką masz pojemność? Czy ładowarka jest dobrana do tych akumulatorków (pojemność akumulatorka, typ Ni-MH, Ni-Cd)?
-
akumularotki mam o pojemnosci 2100 mAh, typ Ni-MH, szybko wyczerpuje tzn zrobi ok. 15-20 zdjec i klapa a na innych aparatach to wychodzi ok 100 zdjec bez problemow, ladowarka niby jest odpowiednia taka przynajmniej proponowali mi w sklepie.
-
No to pojemność i typ całkiem odpowiednie... Pytanie: czy inne aparaty robią te 100 zdjęć na TYCH samych czy TAKICH samych akumulatorkach (próbuję wyeliminować uszkodzenie lub złe uformowanie akumulatorków)?
-
jak probowalem robic zdjecia na innym aparatacie to uzywalem tych samych akumulatorow, najpierw myslalem ze sa po prostu jakies takie "uszkodzone", wiec kupilem drugie ale nic nie pomoglo.
-
Witam.
Z mojego punktu widzenia to coś jest jednak nie tak z aparatem. Ja w takiej sytuacji domagałbym się wymiany na nowy model. Wtedy ci wynili niby na nowy ale pewny nie jesteś? Nast razem zapisz sobie nr seryjny aparatu i mozna się w razie czego dochodzić.
-
Faktycznie dziwna sprawa, inaczej rzecz miałaby się gdyby to był zwykłe baterie paluszki, które mi na Minolcie 7i działały całe 20 sekund i aparat zwyczajnie się wyłąćzał, bo wyczerpywały się. Na alkalicznych było lepiej bo chodził kilka minut (3-4). A ten typ Minolty jest bardzo prądożerny... Tak więc to raczej usterka aparatu.
-
ok dzieki wszystkim, pozdrawiam