dziś "spróbowałem" pstrykać wiosennie. Prosiłbym o ocenę jakości zdjęcia. Nie wnikając w to co na zdjęciu widać.
Wersja do druku
dziś "spróbowałem" pstrykać wiosennie. Prosiłbym o ocenę jakości zdjęcia. Nie wnikając w to co na zdjęciu widać.
To da się oceniać fotografię nie wnikając co na niej jest?
Rozumię co miałeś na myśli pisząc to, ale oceniając fotografię patrzymy na to co ona prezentuje. Nawet chcąc oceniać tylko technikę, musimy odnieść się do tego, co zostało w dany sposób fotografowane.
A wracając do tematu - może to moje oczy już słabo dziś funkcjonują (bo od 8 siedzę przed kompem non stop) albo ostrość trochę nie bardzo - może po zmniejszeniu nie wyostrzyłeś?
Zgodnie z prośbą nie mówie o bałaganie w tle :)
Jedno i drugie jest nie ostre?. Fakt, ciężko ocenić samą jakość zdjecia nie patrząc na to co jest na nim. Ale mim o to, dzieki. Zdjęcia- pierwsze w OM211 podnoszone o 0,5 EV a drugie wywołane do jpg. zmniejszone w czasie wysyłania na forum ( nie wiedziałem że pomniejsza)
Nie wdając się w szczegóły kompozycji (która niestety...), brakuje mi na tych fotach ostrości (Podostrzasz foty po pomniejszeniu?) oraz brakuje mi słonecznego światła na kwiatkach... byłoby bardziej wiosennie...
Pozdrawiam
Są nieostre/poruszone.
dziękuję za opinie, monitor pokazuje na ostro, teraz już wiem że trzeba jeszcze raz kalibrować, poprawić. Pozdrawiam!