Slyszalem,ze przy pomocy filtra FD mozna m.in.robic zdjecia pod slonce,czytalem tez,ze polepsza kolor skory. Jakie moze miec jeszcze zastosowanie?
Wersja do druku
Slyszalem,ze przy pomocy filtra FD mozna m.in.robic zdjecia pod slonce,czytalem tez,ze polepsza kolor skory. Jakie moze miec jeszcze zastosowanie?
Naprawde nikt nie umie mi nic powiedziec o filtrach fluororescencyjnych,chyba tak sie to pisze.
Pierwsze slysze o takich filtrach. Slyszalem o ND, ale nie wiem czy o te Ci chodzi, bo ND to sa naturalne filtry szare.
To nie to.Na filtrze jest napisane FD,tak samo jak a innym np.UV.W sieci znalazlem jedynie info,ze FD to filtr fluorescencyjny i sluzy on m.in. do...... tego co wyzej,(skora i zdjecia pod slonce).
Warto się tym zainteresować, choć sądzę że ewentualne zdobycie ich mogłoby być kosztowne i trudne, druga rzecz, to czy pracują bezproblemowo z cyfrowymi aparatami?
A i owszem interesuje mnie to z uwagi na to,ze mam juz taki filtr.Przywiozlem sobie ze Stanow taki maly komplecik:UV,polarka i tego nieszczesnego FD.