-
Zdjęcia Ćmy
Witam po raz pierwszy. Postanowiłem zadebiutować na forum dając swoje fotki na pożarcie krytyce.
Zapraszam do komentowania i sugestii odnośnie warsztatu :)
Na początek seria z przedwczoraj. Łapałem zdjęcia zimy póki się da :)
1.
2.
3. Zimno-ciepło.
4. Przesyt koloru nad treścią...
5. J.w.
Wszystkie zdjęcia wywoływane z RAWów.
Pozdrawiam :)
-
eeee no.. poczatkujacy to ty nie jestes :)
na krajobrazach pozamiejskich sie nie znam za bardzo :wink: ale podoba mi sie technicznie-dobre kolorki, nie ma szalenstw z fioletowym sniegiem itp :) ladne blekity, tam gdzie trzeba to zolto albo bialo. monitor mam nieteges, ale wydaje sie ok. tematyka jak to tematyka-zima jest i bicza sie nie ukreci.
pzdr i pokaz nam sie wiecej :)
-
No fajnie to łapani zimy wyszło - jak dla mnie jedynka jest fajna, pewnie niektórzy zaraz napiszę - po co tyle góry - ale akurat tu się to sprawdza. Zabrakło tych 30 min., żeby złapać jakieś przebłyski zachodzącego słońca na śniegu... Byłoby ciekawiej.
Z pozostałych - to ciekawie wygląda 5tka - bookeh robi niezłe zamieszanie. Pierwszoplanowe patyki mogłyby być bardziej kontrastowe.
Ale jest fajnie :)
-
Pożerać nie ma co. Dobrze radzisz sobie z warsztatem. Kadry niby o podobnej tematyce lecz każdy inny. Te naj to 2, 3, 4. Zapanowanie nad bielą i światłem.
-
Technicznie wszystkie dobre, szczególnie 3. Mnie to jednak nie "kręci" ;) Najbardziej podoba mi się 1 i wcale mi nie przeszkadza góra :P. Żeby jeszcze tak jak napisał salvadhor, byłoby świenie.
-
-
Dziękuję wszystkim za komentarze :)
@k@czy - jestem początkujący, ale staram się to nadrabiać :)
@salvadhor - fakt, te 30 minut mogłyby coś poprawić, jednak nie byłem pewien jak się będzie zmieniał rozkład chmur na niebie, a już i tak miałem przemoczone buty i spodnie od brodzenia w śniegu :). Co do patyków to nie użyłem lampy strzelając pod słońce, a w PSie kontrastując wyłażą szumy i kiepska jakość, więc poprawiłem co się dało.
Jutro dorzucę więcej, tylko muszę pokatalogować sobie zdjęcia, bo obecnie mam sajgon w plikach i trudno się połapać w tym :)
pozdrawiam.
-
Ładny debiut, fotki MSZ całkiem ciekawe (zwłaszcza 2 i 3) - ciepłe (mimo zimowego tematu, ładnie, nienachalnie obrobione. Generalnie jestem na tak i czekam na kolejne...
Pozdrawiam
-
Mi przypadły do gustu 1 i 2, bardzo przyjemne w odbiorze, czekam na więcej :)
-
Ładne kolory i piękne światło. Mój faworyt - przedostatnia.
Prosiem o więcej.