Jakie macie sprawdzone ustawienia parametrów w zakładce PIC ?
Chodzi mi o kontrast, kolor itp. Wiadomo, że nie mozna dać wszystkiego na maxa dlatego pytam jakie sa Wasze doświadczenia w tym zakresie.
Wersja do druku
Jakie macie sprawdzone ustawienia parametrów w zakładce PIC ?
Chodzi mi o kontrast, kolor itp. Wiadomo, że nie mozna dać wszystkiego na maxa dlatego pytam jakie sa Wasze doświadczenia w tym zakresie.
Sharpness - -1 (gdy architektura to daje na plus)
Contrast - -1
Saturation - +1
hmm... ja zawsze daje wszystko na ZERO tylko czasami zmieniam np. przy robieniu sniegu
Ja podobnie jak Jeronimo, zazwyczaj mam wszystko na 0, tylko czasami zmieniam...
Ja też mam wszystko na zero (normal), ale przyznam, że nie sprawdzałem jakie są efekty zmiany tych ustawień.
Dołączę do większości i powiem, że wszystko mam na 0. Jakoś nie chce mi się z tym poeksperymentować, a wiem że powinienem.
Pozdrawiam
Mam pytanie nie związane ztematem ale nie chce zaśmiecać forum nowym wątkiem.Czy do przycisku "custom button"można przypisać tylko jedną funkcję z wyświetlonych w menu?(w c765)Gdyby ktoś mógł opisać opcje tego przycisku(na obudowie jako AEL\ustawienia własne)Bo instrukcja załączona w sklepie to porażka...
Tak, można przypisać tylko jedną opcję, najlepiej tą którą wykorzystujesz najczęściej.Cytat:
Zamieszczone przez janek l
A można wybrać sobie:
- AE Lock (blokada ekspozycji) - domyślnie
- AF Lock (blokada ostrości)
- tryb pomiaru światła
- makro/super makro
- tryb zdjęć seryjnych
- czułość ISO
- zdjęcia z priorytetem A/S/M
- tryb pracy lampy błyskowej
- NR (redukcja szumów)
- Zoom cyfrowy
- Fulltime AF (ciągłe ostrzenie)
- AF Mode (tryb pracy autofocusa)
- efekty specjalne (czarno-białe, itp.)
- informacje o parametrach zdjęcia
- histogram
- opcje zapisu zdjęć
- opcje balansu bieli
- załączenie mikrofonu
- Super zoom
To wszystko :)
Pozdrawiam
A co to SUPER ZOOM ???????
Wg producenta przy Super Zoom wartość zooma optycznego to 14x. Pojawia się przedłużenie podziałki zooma i można jeszczę trochę 'dociągnąć'. Ale aparat przestawia się wtedy w rozdzielczość 1600x1200. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Jeszcze się tym nie bawiłem, ale już sobie postanowiłem że w tygodniu sprawdzę co to właściwie daje :)
Pozdrawiam