-
x-845 problem
Witam mam pytanie bo kupiłem sobie aparat olympus x 845 i obiektyw jest luźny i się rusza.Czy to jest normalne?I w ogóle robi on jakieś kiepskie zdjęcia.Ta stabilizacja taka że zdjęcia wychodzą rozmazane.Proszę o pomoc.Kupując go myślałem że to dobry aparat :(.
-
1. obiektyw może się ruszać - to normalne
2. pokaz te "nieudane" foty
-
Iść nazat do sklepu i sprawdzić czy wszystkie mają "luźne" obiektywy :cool:
Pokazać zdjęcia "rozmazane"
Spróbować innym egz. zrobic kilka fotek w sklepie. Porównać.
Złożyć reklamacje?
-
Czy według was to dobre zdjęcia?Spodziewałem się nieco więcej po tym aparacie.Takie fotki robie z sony ericssona w880i z aparatem 2mpx.
bez lampy
z lampą
Pomóżcie mi proszę.Według mnie jak na aparat z 5x zoomem optycznym,8mpx,i stabilizacją obrazu powinien robić o niebo lepsze foty.A tu leciutko się poruszy i już kaszana i w ogóle jakość zdjęć do bani.Miałem jeszcze do wyboru nikona l18.Teraz żałuję że go nie wziąłem :cry:.
-
Bez lampy daj większe ISO i jak robisz zdjęcia z małej odległości to włącz makro
-
Zdjęcie wygląda na robione z bliska, czy włączyłeś tryb "macro" ? Pokaz jakieś zdjęcie ze światłem dziennym.
-
Nie mogę ustawić iso jest nie podświetlone i nie mogę na nie przejechać.
-
a była do tego aparatu instrukcja obsługi ?
jestem pewien, że jesteś w trybie AUTO, a tam jest wszystko AUTOmatyczne, więc ISO nie ustawisz, bo aparacik sam je dobiera. Jedyne co można to włączyć/wyłączyć lampkę i włączyć/wyłączyć tryb makro (tak mam w szajsungu i canonie więc w olku będzie podobnie)
-
iso jest nie podświetlone i nie możesz na nie przejechać?
-
Tak poczekajcie zaraz wstawiam foty z makro i super makro.Nie mogę ustawić iso.Bo nie mogę na nie najechać.