Cytat:
......Zdjecia rozmytych strumieni robi sie naprawde bardzo prosto.......podstawia wiadomo STATYW - ktorego ja nie mam dlatego uzywam czegokolwiek co bedzie statywem w tym przypadku byla to barierka na moscie Podstawa to jak najdluzczy czas migawki, w zdjeciu ktore mam jako avatar na forum migawka wynosila 1/8s a przeslona f8 - uzylam maksymalnej przeslony dla C-750 aby wszystko w kolo bylo ostre , ustawialam ostrosc na wodospad ale przez to ze przeslona byla maksymalna wszystko sie pieknie wyopstrzylo, poza tym Iso bylo na 50 i balans bieli na dzien pochmurny, drugie zdjecie natomiast to jasniejsze mialo migawke ustawiona na 1/20 s dlatego widac czasami krople wody, przeslona oczywiscie na f8 balans bieli na pogode sloneczna. Proponuje pocwiczyc z roznymi ustawieniami i przede wszystkim pracowac w manulau bo aparat przynajmniej ten C-750 poprzez korekcje naswietlenia podpowiada ciut czy takie ustawienia maja sens ja najszesciej robie zdjecie az moje ustawienia beda odpowiadaly korekcji -0,3: -0,7 na "plusie" rzadko robie , jeli juz chce dodac plusik to tylko na zdjeciach pod slonce ale generalnie pod slonce robie zdjeica na lampie wiec czasami nie konieczna jest korekta oswietlenia.......
Naturalnie, ze najlepiej zastosowac filtr szary, ale skoro go nie masz mysle, ze mozna probowac i bez.