-
Olympus SDK
Czy ktoś z Forumowiczów miał kontakt z Olympusowym Software Development Kit? Olympus Studio jest wysoce niefunkcjonalny i siermiężny, więc chciałbym napisać własny program do sterowania E-510, ale opis na stronach http://developer.olympus.com/cameras.html jest mocno enigmatyczny... Nie wiadomo czy można zdalnie ustawiać ostrość ("manualną", nie AF), czy można przy sterowaniu zdalnym uruchomić LV (w Studio nie można) i paru innych drobiazgów.
-
Patrząc na dokumentację SDK, to mnóstwa rzeczy nie można zrobić tym narzędziem... Niestety. Co prawda się jeszcze w to nie zagłębiłem, bo jest inny SDK do kompaktów i do DSLR, jest też kilka wersji bibliotek, ale za różowo tego nie widzę
-
Właśnie tego się obawiam. Wprawdzie jakoś koszmarnie drogie toto nie jest, ale zawsze to parę groszy. NB uważam że SDK (lub dokumentacja protokołu) powinny być ogólnodostępne, z korzyścią nie tylko dla użytkowników, ale i producenta. Nic tak nie wzmaga zainteresowania produktem jak wsparcie ze strony zapaleńców :) !
-
Myślę że się jeszcze za to zabiorę, bo musiałem system stawiać od nowa, więc zabawa będzie od nowa. Jednak to co dają po zakupie bardziej przypomina shareware niż komercyjny produkt
-
Mozna gdzies znalezc dokumentacje bez zakupu calego sdk?