-
C-750 Winietowanie!!!
Juz pisalem o upadku mojego c-750. Zauwazylem dzisiaj natomiast maly problem z robieniem zdjec z bliska z lampa. Duzo nie bede pisal tylko odrazu daje fotke
Nie przypominam sobie zeby wczesniej tez tak bylo, ale moze mnie tylko pamiec zawodzi.
Chodzi oczywiscie o lampe wbudowana i zdjecie robione bez tulejki.
-
hmm, jeśli podczas tego upadku lampa się się nie odłamała, a obiektyw się nie zwichrował, to chyba Cię pamięć zawodzi :). to przecież cień obiektywu, a nie winietowanie.
-
Jak dla mnie to zbyt blisko zrobione zdjęcie i pojawił się cień od obiektywu. Z jakiej odległości robiłeś? Może spróbuj z większego oddalenia.
Artur
-
napisalem wlasnie ze tylko z bardzo bliska. to zdjecie to kilka centymetrow. moze jestem lekko przewrazliwiony po tym upadku :D
-
Napewno cię pamięć zawodzi , mój aparat też robi taki cień jak za blisko pstryknę fotkę 8)
-
No to jets oczywiste wbudowana lampa w aparat pozstawia cien w takim przypadku - cien aparatu
-
Jeśli to był cień po lewej stronie zdjęcia na dole - bo zdjęcia już nie ma to oczywiście powstało to w wyniku zdjęcia z bardzo bliska na wbudowanej lampie, zawsze robi się taki cień :wink: