-
olek c-760
:oops: witam wszystkich. jestem jeszcze żółtodziobem,a od kilku dni posiadam dopiero aparat , olka c-760.mam w zwiazku z tym pytanie,poznaje menu tego aparatu i nie p[otrafie wywolac niektorych funkcji.jedna z nich jest "af area",we wszystkich mozliwytch ustawieniach jest ona niedostepna.Dalej po wejsciu w funkcje "my"gdzie mozna zapamietac swoje ustawienia aparatu dostepna mam tylko jedna opcje i to sie resetuje po wyjsciu z niej a ustawienia powracaja do tych co byly.moze mnie ktos oswiecie jak to z tym jest.pozdrawiam i dziekuje.... :wink:
-
aby uaktywnic opcje AF Area, musisz najpierw wybrac punktowy pomiar ekspozycji SPOT. Ustawiasz ja guzikiem ponad wyswietlaczem.
-
w olku c-760 nad wyswietlaczem nie ma tego gucika ,znalazlem go w menu,wlaczylem punktowy pomiar spot jak mowiles a opcja af area dalej pozostaje niedostepna... :cry:
-
podobnie nie moge uruchomic opcji multi metering... :cry:
-
Sorry moj blad. To nie pomiar punktowy ekspozycji trzeba zalaczyc tylko w menu jest AF MODE i zmieniasz z iESP na SPOT, wtedy bedzie dostepny AF AREA.
Ehh. A wiec do zalaczenia opcji Multimetering potrzebny jest punktowy pomiar ekspozycji SPOT wybierany guzikiem makro/spot oraz pod przyciskiem CustomButton AEL musi byc przypisany AE LOCK (nie AF Lock).
Natomiast do AF Area tak jak pisalem powyzej.
Co do multimeterin jest OPCJA SZUKAJ na forum i wpisz multimetering i znajdziesz co i jak bo o tym bylo.
-
no własnie tam znalazlem to o czym piszesz i niestety opcja ta nadal jest niedostepna... :cry:
-
funkcje multimetering juz uruchomilem,ale niestety af area po ustawieniu na spot dalej nie jest aktywna...moze jeszcze ktoś wie co z tym zrobic... :cry:
-
:lol: NO I SAM UDZIELAM SOBIE TERAZ ODPOWIEDZI.ZEBY URUCHOMIC FUNKCJE AF AREA MUSIMY ZROBIC WSZSYTKO TO CO WYZEJ KOLEGA OPISAL.DODAC TYLKO MUSZE , ZE ZEBY TO WSZYSTKO ZADZIALALO MUSI BYC WYŁACZONY ZOOM CYFROWY BO INACZEJ FUNKCJA TA BEDZIE NIEDOSTĘPNA. 8)
-
a jak uruchomiles multi metering??
prosze krok po kroku napias co pokolei ustawiac w olku c760uz :D
Pozdrawiam
8)
-
8) witam kolezanke:) multi metering włavczamy wchodzac w menu wybieramy zakladke camera pozniej esp i strzaleczke w prawo i pozniej na samym dole mamy funkcje multi metering.to chyba juz wyjasnilem.pozdrowka :wink: