-
Macro zdjęcia (siaful)
Witam!
Jakiś czas temu pokazywałem portrety....interesuje się również makro więc i to postanowiłem pokazać.Zakładam nowy wątek gdyż portrety będą kontynuowane jeszcze na pewno.
1.
2.
3.
4.
Na razie tyle....nie są to moje początki w makro,tym interesuje się od jakiegoś czasu ale teraz moim głównym zainteresowaniem jest portret.
Pozdrawiam i zapraszam.
-
2 i 4 super !!! dobry początek
-
Mnie najbardziej leży trójka, biedronka wcinająca mszycę.
Sporo jest macro ostatnio na forum i to na bardzo wysokim poziomie.
Powyższ fotki równiez się weń wpasowują :)
-
Konik trochę schowany. Za to seria z biedronką świetna. Można spytać czym robione, ZD 50mm f/2.0? W EXIF'ie jakieś dziwne informacje są zawarte. Albo plugin Firefoxa błędnie je interpretuje.
-
Seria z biedronką bardzo ładna - dla mnie najładniejsza 3 - mszyca wygląda jakby się kropli trzymała.
-
Świetne. Przemyslane kadry, anie tylko pstryk w dużym powiększeniu :)
-
Siaful,
Najbardziej cieszy moje oko nr 2 - z powodu ładnej kompozycji - brązowo-czerwona biedroneczka z białymi plamkami na fali listka, w mocnym punkcie, podana na siodle zielonej hiperboloidy, okraszona światełkiem, pytająca o coś. Czerń (troszkę zielona) w tle uspokaja, odbija spojrzenie z powrotem na listek i pomarańczowego żuczka, każe oku oscylować po wygięciach listka.
Pozostałe zdjątka biedronek sa mniej czyste plastycznie, na moje oko - troszkę zbyt duża porcja drobnych rozmaitości w kadrach.
Pzdr, TJ
-
Super makro. też podoba mi sie najbardziej 2 i 4. Poziom masz naprawdę wysoki.
-
Ggrzesiek obiektyw to super macro takumar 4/50 ...w wypadku 1 i 2 to bez pierścieni a reszta to z pierścieniami dwoma lub jednym...
Tadeusz Jankowski bardzo fajny komentarz :)
Bardzo Wam wszystkim dziękuje...jak już pisałem to nie są początki moje.Tzn początki są jeśli chodzi o macro za pomocą olka ale wcześniej robiłem zdjęcia makro kompaktem.
Następne kilka:
5.
6.
7.
6 może się nie podobać ale miało być tak miękko...
-
2,4 i 7 msz bardzo dobre. Kadr, kompozycja ... Powodzenia.
Pozdrówka.