Witajcie.
Jakieś 3 m-ce temu kupiłem sobie E-510. Jako ze zwykle robie fotki na jakis imprezkach wbudowana lampa niezbyt mnei urządzała a FL jest na obecna chwilę poza moim zasiegiem finansowym ze wzgledu na zakup jeszcze kilku gadżetów domowego studia :)
Po przeczytaniu kilku wypowiedzi na forum postanowiłem półtora tygodnia temu kupic lampę TUMAX DPT386AFZ-O. Niestety nei mam zbytniego doświadczenia z lampami wiec nei bede sie wypowiadał na jej temat natomiast zrobiłem nią parę fotek aby pokazać ja w "akcji". Moze te pare zdjeć z uzyciem niniejszej lampy zobrazuje ją w działaniu i pomoże w ewentualnym podjęciu decyzji o jej zakupie czy tez odpuszczeniu sobie tego produktu.
Zdjecia zrobione są:
- w odległosci od obiektu 1m
- obiekt od ściany 0,4m,
- wysokość aparatu od sufitu 2m,
- od podłogi 0,5m,
- pomieszczenie wielkości 3,5mx4,5m,
- ściany kolor jasny żółty
- sufit biały,
- w trakcie zdjeć świeciła się lampa sufitowa z żarówką 75W
- obiektyw 14-42 KIT
- czas 1/50 sek
- F7,1
- ISO 200
- dług. ogniskowej 31mm
- nasycenie +1
- ostrość +1
- tryb pomiaru ekspozycji ESP
Co do opisu na samych zdjeciach to przedstawia sie w nastepujący sposób:
- m116-nw-ro
- ttl-90-0
- ttl-45-r
co poszczególne fragmenty oznaczają:
-m116, m11, m14 itd to trym manual (moc samego błysku) z mocą 1/1, 1/2, 1/4, 1/8 i 1/16
- ttl - tryb auto zsynchronizowany z ustawieniami aparatu
- środkowa część czyli nw, 45, 60, 75, 90 to kąt - nw to na wprost
- trzecia część opisu to 0 czyli bez dyfuzora i odbłyśnika, r - z dyfuzorem, ro - z dyfuzorem i odbłyśnikiem
Osobiście stwierdzę że nie jest najgorsza - na pewno musze sie nauczyc ją odpowiednio ustawiac zeby móc powiedzieć czy dobrze "świeci czy też nie". Samo wykonanie jest całkiem całkiem jak za cenę 439 zł.
Ponizej link do fotek:
http://picasaweb.google.pl/dkexpert1...ey=M-PhswetIIk
Pozdrawiam:
Staszek