-
7 załącznik(ów)
Indie z m4/3 by Andytown
Mała wyprawa do Indii. Sprzęt mieścił się w kieszeni szerokich spodenek. Bohaterowie to Gx7 oraz 45 f1,8 oraz 20 f1,7
1.Załącznik 183774 Ojciec wiozący dzieci do szkoły.
2.Załącznik 183775
3.Załącznik 183776 Warsztat rowerowy na ulicy.
4.Załącznik 183777
5.Załącznik 183778 Trzypokoleniowy sklep. Wnuk czyta gazetę a dziadek gra na komórce. Ojciec nie robi nic. Praca jest w Indiach tania.
6.Załącznik 183772
7.Załącznik 183773 Portret kobiety z najniższej kasty tak zwanej nieczystej. Formalnie jest ona niewolnikiem w swojej wiosce.
-
Witaj! Dawno Cię tu nie było, widzę piękna wycieczka. Wrzucisz wiecej?
-
A napiszesz coś? Wrażenia, jakieś historie?
-
Wrażenia m4/3 sprawdza się świetnie tam gdzie musisz robić street photo i nie zwracać na siebie uwagi. Co zresztą wiecie. Ostatnimi czasy dużo pracy i dlatego jestem tu rzadko, albo inaczej rzadko piszę, ale zaglądam częściej.
Zdjęć mam dużo i chętnie pokażę. W styczniu z tego materiału robiłem we Wrocławiu wystawę... myślę ze została dobrze odebrana. Dziewczyna z 7 zdjęcia faktycznie jest niewolnikiem. Należy do kasty nieczystych i jej obowiązkiem jest świadczenie najgorszej pracy na rzecz społeczności do końca życia. W poprzednim nazbierała złej karmy i teraz musi to odpokutować. Koncepcja trochę podobna jak w chrześcijaństwie - nagroda w życiu po śmierci.
-
Zapowiada się kapitalny reportaż, proszę o więcej.
-
Wygląda na zadowoloną ze swojej kary (tzn życia)
-
Piękne kadry.
Wyprawa po całych Indiach, czy jakiś konkretny stan?
Pozdrawiam
-
Ciekawie się zapowiada :)
-
Idea była taka by optymalnie wykorzystać czas. Tak więc w dzień zwiedzaliśmy a w nocy jechaliśmy pociągami sypialnymi z miejsca na miejsce. Świetnie to jest zorganizowane i przeważnie dojeżdża się nad ranem, da się wyspać i w klasie wyższej jest bezpiecznie.
Delhi - Waranasi - kagdzuracho - Agra - jampur - dheli - pisałem ze słuchu:)
-
Całkiem spory kawałek Indii, super.