Oddaję pod ocenę kadry z krótkiego wypadu do Ogrodów Kapias w Goczałkowicach-Zdroju. Dziękuję z góry za komentarze.
Wersja do druku
Oddaję pod ocenę kadry z krótkiego wypadu do Ogrodów Kapias w Goczałkowicach-Zdroju. Dziękuję z góry za komentarze.
Jeszcze dwa takie:
4
Załącznik 178984
5
Ciachał bym w kwadratZałącznik 178986Szkoda tez trochę ze nie ma symetrii w oknie.Chałupę bym doświetlił a żabą bym się nie chwalił
okno wykadrował by do idealnego kwadratu,i z lekkim oddechem dla tej ramki z cegieł a nie jak pokazał Mirek54 idealnie do nich docięte, a samo zdjęcie zrobił trochę z niższej wysokości i lekko przesuną aparat w prawo aby punkty zbiegu okna celowały w sam środek okna a tam powinna się pojawić nasza rzeźba,
motylek brak ostrości na oczy przeszkadza :(
a łódkę widziałbym tak wykadrowaną bo za dużo się tam teraz dzieje
Lekko wyprostowałem, zniszczyłeś fakturę nieba...
mrkrzysiek: chciałem właśnie pokazać kawałek nieba i mola - taki całokształt sceny, Twoje przekadrowanie też mi się podoba.
apz: strasznie prześwietlało mi te kawałek nieba i nie umiałem sobie z tym poradzić, a bez nieba ta chałupa jakoś tak nie za bardzo mi się podobała.
Wrzucaj kolejne fotki to "poznęcamy" się trochę:lol: wszystko co było do powiedzenia na poprzednie zostało powiedziane. Będe zaglądał:)
Nie mam na czym obrabiać rawów. Na moim laptopie mam nawet problem z dzialaniem OV. Jak zkupię nowy sprzęt będę się uczył obrabiać rawy.
Pozwoliłem sobie pogrzebać przy Twoim zdjęciu.
Wciągane świateł, rozjaśnianie cieni, troszkę bichromii, podciągnąłem kontrast, wyprostowałem, troszkę wyostrzyłem.
Załącznik 179013
Jeżeli nie życzysz sobie przeróbek zdjęciach - można usunąć.