-
3 załącznik(ów)
Ptaszory Andrzeja
Witam
Tak jak obiecałem w galerii postanowiłem otworzyć mowy wątek z moimi ptaszorami. Bardzo licze na wszelką współpracę, wymianę doświadczeń ocenę podpowiedzi.
Ostatnie dni kwietnia spędziłem w Puszczy Piskiej. I tam właśnie popełniłem kilka zdjęć ciekawych ptaków.
Na początek Orlik krzykliwy Podobny do orła przedniego jednak znacznie mniejszy od niego trochę większy od myszołowa. W Polsce dość rzadki szacuje się że gniazduje około 2000-2500 par. Głownie Warmia i mazury i Malopolska pld-wsch. W pozostałych rejonach nieregularnie i sporadycznie. Moim zdaniem to piękny ptak i bardziej dystyngowany niż bielik.
01,
02,
03,
Załącznik 173405
Załącznik 173406
Załącznik 173407
-
Hmmm. A gdzie te ptaszki ?
Oo. Już widzę. :mrgreen:
Ładne ptaki. Bardzo ładne zdjęcia.
-
Orliki fajne, opowiesc, wprowadzenie przednie.
-
piękne ptaki,piękne kadry to tyle...
-
Zdjęcia przednie, szczególnie na pierwszym mi się ptaszor podoba. Zapowiada się kolejny dobry wątek z ptakami. Cieszy mnie to :) subskrybuję
-
Dobrze, że założyłeś wątek, ptaszory świetne :)
Rób odstępy między zdjęciami - lepiej się ogląda.
-
Tak, są u mnie w BN orliki. Sam kiedyś popełniłem jednego. Cienkie bo z samochodu, ale mocno strachliwy był.
Dobrze, że taki fajny wątek założyłeś :)
-
3 załącznik(ów)
Dziś następna porcja z ostatniego wyjazdu. Chciałbym zaprezentować Kanię Czarną bardzo rzadki ptak i dość trudny do zrobienia bo rzadko przylatuje na nęcisko. w Polsce jest około 300-400 par. Wielkością dorównuje myszołowowi lecz jest smuklejsza i ma większą rozpiętość skrzydeł. Często przebywa na zbiornikami wodnymi i rzekami gdzie żywi się rybami i padliną pływająca w wodzie
Ponizej przedstawiam zdjęcia nieudanego ataku na rybę
Przyznaje że to było pierwsze spotkanie z Kania Czarną
04, 05, 06
-
Niczego się nie nauczę, nie ma exifów....
-
Pierwsze, ale jakie udane. Świetne foty, wielkie brawa.