Witam !!!!
Czy E-1 bedzie czytało karty pamięci 4GB i 8GB jeżeli tak to czy producent kart ma jakieś znaczenie .
Wersja do druku
Witam !!!!
Czy E-1 bedzie czytało karty pamięci 4GB i 8GB jeżeli tak to czy producent kart ma jakieś znaczenie .
Nie udziele Ci informacji, poszukaj w sieci, znajdziesz na pewno ale uwazaj z uzywaniem tak wielkich nosnikow, gromadzacych olbrzymie ilosci zdjec. Czym wieksza pojemnosc karty, tym (w razie awarii) wieksza rozpacz :) Ja wyznaje metode Steve'a Kelbeego, ze kilka kart 2GB to optymalne rozwiazanie. Wymiana w E1 zajmuje sekundy przeciez. A jesli chodzi o producenta, to oczywiscie najpewniejsi pozostaja renomowani producenci jak SanDisk, unikaj nieznanych dziwactw w atrakcyjnych cenach. Moze Cie to slono kosztowac.Cytat:
Zamieszczone przez irupo
pozdrawiam
E-1 z Sandiskiem extremIII 4GB działa bezproblemowo. Sprawdzone :)Cytat:
Zamieszczone przez irupo
Dzięki za szybką odpowiedz .Jeżeli chodzi o firme to mam Sandiska i Lexar , a co sadzicie o kartach CompactFlash PQI 120x ?
nie znam, ale przy dzisiejszych śmiesznie niskich cenach kart szukanie oszczędności 15złotowych na rzecz kart typu noname jest cokolwiek niezasadne :) Sandisk i Lexar to pierwsza liga, choć trzeba uważać bo na rynku jest sporo podróbek Sandiska...Cytat:
Zamieszczone przez irupo
Sprawdzałem --E1 działa z 8GB (nie pamiętam firmy)...
Tak nawiasem - jak odróżnić podróbkę od niepodróbki? Z racji, że na allegro fajne ceny.
http://reviews.ebay.com.au/FAKE-SanD...00000001449653Cytat:
Zamieszczone przez PrzemQ_09
http://reviews.ebay.com.au/FAKE-SanD...00000000792498
Dla świętego spokoju, kupiłem Lexara, o podróbkach nie słychać.Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Jeszcze Paint Shop Pro X dodają :)
Było nie było, to niezły program do obróbki zdjęć za friko.
ooo, witamy po reinkarnacji... odnośnie kart to było o tym sto razy. wyłapania podróby SanDisk'a można się ustrzec nie sępiąc na cenie i kupując w normalnym sklepie foto zamiast od zenka z allegro.
zabawne są teksty o zabezpieczaniu się ilomaś kartami 2GB... napiszcie, komu padł oryginalny SanDisk używany zgodnie z logiką? obecnie to 2x4GB lub 2x8GB i po temacie...