Jaki Oly kompakt ze stabilizacją i movie+audio ?
Witam
Jak w temacie, szukam kompakta "kieszonkowego" ze stabilizacją i nagrywaniem filmów z dźwiękiem.
Jestem właścicielem Olka E-510, ale czasem przydałby się kompakcik (pub, imprezka, paintball). Nie zawsze jest mi wygodnie ciągać plecak, a i sprzętu żal...
Lookałem Mju 760, 780, 840...
Mam już namieszane w głowie na maksa...
Pomocy !
Re: Jaki Oly kompakt ze stabilizacją i movie+audio ?
Cytat:
Zamieszczone przez Hawki
Witam
Jak w temacie, szukam kompakta "kieszonkowego" ze stabilizacją i nagrywaniem filmów z dźwiękiem.
Mam już namieszane w głowie na maksa...
Pomocy !
E tam namieszane.Powolutku sobie wyjasnimy.
Po pierwsze do nagrywania filmow to mamy kamery,chyba,ze nagrac chcesz cos co podobne do filmu jest.Wiec raczej to powinna byc kamera.
Skoro zesmy wyjasnili jedna kwestie to wybor mamy latwiejszy.Jednak trzeba odpowiedziec sobie na pytanie jaka stabilizacja Ci jest potrzebna.
Wiekszosc daje stabilizacje wewnetrzna przez podbicie ISO.Ale kosztem szumu.Czasem jest on tak duzy,ze fotki na karcie tak szumia,ze kazdy znajacy sie na rzeczy od razu uslyszy,ze w torebce(kieszeni) masz aparat.
Lepsza jest jednak stabilizacja zewnetrzna,ale to musisz napisac jaka preferujesz.Czy z ograniczeniem jednego stopna swobody czy trzech.
Ja preferuje w ograniczeniu trzech stopni,jak odpowiesz jaka Ty uwazasz za lepsza i bardziej odpowiednia dla Ciebie ,to ja Ci cos zaproponuje.
Witaj na forum.