-
2 załącznik(ów)
Pierwsze fotki
Witam,
jestem amatorem, ktory niedawno kupil swoja pierwsza lustrzanke cyfrowa :D
Wrzucam kilka fotek, ktore zrobilem kilka dni po zakupie E-510.
Wiem, ze temat zdjec jest malo oryginalny ale to jedyny jak dotad motyw wart sfotografowania;)
Co sadzicie o tych zdjeciach?
-
To takie przywitanie? To Twój pierwszy post, jak widzę.
Mówiąc szczerze, zdjęcia są fatalne. Jak na "dzień dobry" to tak średnio :/
-
Oj! CHyba musisz popracować nieco nad rozgryzieniem, co to jest czas i przysłona...
-
Ciemność widze, widze ciemność...
Polecam Toma Ang - Fotografia cyfrowa w pdf'ie (poszukaj emulkiem).
Ćwicz.
-
Kiepsko i ciemno.
Spróbuj na początek fotografowac mniej kontrastowe sceny i niekoniecznie pod światło.
-
Wlasnie taki mial byc efekt:) zwiekszylem kontrast i zmniejszylem jasnosc w programie graficznym. Zdjecia przed przerobka byly o wiele jesniejsze;) Podoba mi sie efekt odbicia nieba w rzece, chcialem aby cala uwaga skupiala sie wlasnie na tym, wiec przyciemnilem reszte zdjecia. Ale dziekuje za wszystkie slowa krytyki, mam nadzieje ze pomoga mi one w przyszlosci;)
-
Unikaj kadrów, gdzie "czarne dziury" zajmują sporą część zdjęcia, a oceny pójdą w górę ;)
Witam w klubie.
Powodzenia
-
2 załącznik(ów)
-
No jakoś nie tak. Rozumię- zima ciemno itd, itp. Ale jakoś mi tak ciemno i ponuro. Popróbuj z kontrastami, światłami i wstawiaj jakieś takie bardziej doświetlone fotki. Ale rozumię Cię doskonale, to początki.
-
Dzieki za rade, postaram sie nastepnym razem pstrykac bardziej doswietlone fotki. W zasadzie wszystkie te zdjecia byly jasniejsze przed retuszem. Wydawalo mi sie ze zwiekszenie kontrastu poprawi nastroj. Widocznie nie tedy droga :oops: