-
Olympus C- 765 !
Witam !
Postanowilem kupic sobie aparacik i moja uwage zwrocil wlasnie ten model (jak w poscie).Szukalem na forum informacji odnosnie tego modelu ale niestety :( nic nie znalazlem. Bedzie to moja pierwsza cyfrówka i nie kupuje jej z zamiarem szybkiej zmainy na inna. Argumentami jakimi sie kieruje to dobry zoom x10 i rozdzielczość 4 Mp.
Nie wiem czy to są jedyne argumenty jakimi mozna sie kierowac przy woborze aparatu (moja wiedza w zakresie foto nie pozwala mi na branie innych pod uwage bo i tak by mi to nic nie mowilo) ale bardzo bym chcial aby ktos z was pomogl mi podjac trafna decyzje. Nie upieram sie konkretnie przy tym modelu jestem otwarty na inne propozycje forumowiczów.
PS
Ostatnio moj kolega kupil sobie C-4000 i jest z niego zadowolony ale niestety ten model juz jest raczej niedostepny w sprzedazy (z tego co patrzalem).
Pozdrawiam wszystkich!
-
C-4000 nie jest dostepny w sprezdaży? Kupisz go w każdym lepiej zaopatrzonym sklepie z aparatami cyfrowymi. Ostatnio widziałem w cenie 1199.
-
http://www.aparaty.ua.pl/ tutaj mozesz zakupic za 1240zl. Importer sprawdzony przez wielu i bardzo dobrze oceniany.
-
Jak do tej pory to wedrowalem sobie tylko po sklepach internetowych min. http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?idt=4291 (na tej stronce chce kupic C-765min dlatego bo daja dodatkowo karte 128MB i futeral)) i tam nie ma go juz w ofercie.Ale konczac temat C - 4000 chcialbym w koncu poznac wasze opinie odnosnie planowanego zakupu C -765.
Pozdrawiam:)
-
Witam raz jeszcze:)
Bylem na stronce ktora mi podaliscie i zauwazylem olympusa C- 750 i wydaje mi sie ze jest ciekawsza propozycja niz C-765. Co o tym sadzicie?
Z godzy dzieki za info na temat tej stronki mam szersza perspektywe.
Pozdrawiam :)
-
No 750 jest godna uwagi propozycja. Roznica miedzy 765 a 750 to wymiary - gabaryty, brak stopki pod zewnetrzna lampe po stronie 765, oraz podobno szybszy bo nowszy procesor zdjec. I chyba jeszcze wiekszy jesc LCD w c765. Chyba tyle.
-
ja rowniez polecam 750, uzywam jej od kilku miesiecy i jak narazie jest ok, szwankuje tylko czasami auto focus i to nie tylko w ciemnych i zacienionych miejscach, ale od czego jest manual. mam nadzieje, ze dokonasz wlasciwego wyboru. powodzenia!
-
Wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi:)
Mam teraz dylemat pomiedzy tymi dwoma aparacikami tylko jedyny minus jaki jest przy C-750 to ten ze musial bym w niego po kupnie zainwestować dodatkowo (cena 2080 i zadnych dodatków)a znowu jak bym kupowal C-765 to dostal bym pamiec 128 (jak pisalem wyzej)i futeral i to by bylo w cenie 2199.
Jeszcze pomysle i poszperam po necie.
Wielkie dzieki raz jeszcze za w miare szybkie i rzeczowe odpowiedzi.
Pozdrawiam
PS
Ale jak bym wzial ostatecznie tego C-765 to chyba tez by zle nie bylo (chociaz C-750 wydaje sie byc solidniejszy i masywniejszy co tez jest chyba wazne). W kazdym badz razie dzieki jeszcze raz.
-
Znalazlem taka widomośc na Allegro
"pojawia się coraz więcej tanich aparatów Olympusa produkowanych na Tajwanie, Indonezji, Korei a trafiających do Polski przez rosyjski czarny rynek."
Wiecie cos na ten temat?jesli tak to prosilbym o jakies info (jak sie przestrzec przed kupnem podrobki w momencie gdy kupowal bym przez net)
Pozdrawiam
-
Mysle ze Olympus nie pozwolilby sobie na takie rozwiazanie, wiec i podrobki sie chyba nie trafiaja. Takie jest moje zdanie. To pewnie sciema allegrowicza.