Zobacz pełną wersję : Rzuć wyzwanie – podejmij wyzwanie (dyskusja)
Niniejszy wątek służy do prowadzenia dyskusji na temat wątku „Rzuć wyzwanie – podejmij wyzwanie (wątek otwarty) (https://forum.olympusclub.pl/threads/99926-Rzuć-wyzwanie-–-podejmij-wyzwanie-(wątek-otwarty)?p=1209643#post1209643)”.
A nie mowilem, ze Olympus wynajal wodzireja? :mrgreen:
To może zaśpiewajmy?
https://www.youtube.com/watch?v=6hjsZDQOqAo
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/08/ocIGs_zps71664f26-2.gif
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/ocIGs_zps71664f26.gif)
Skupcie się na temacie. Może być ciekawie.
Ex-dziewczyna
(W tym wpisie nawiązuję do węża z filmiku zamieszczonego przez bufetową).
Moja ex-dziewczyna upiła się kiedyś dokumentnie podczas jakiejś imprezy, wpadła do wanny, łamiąc suszący się tam mój japoński parasol, podbiła sobie oko, zwymiotowała i na koniec umyła się apaszką.
Nazajutrz miała prowadzić zabawę w klasach szkoły podstawowej od pierwszej do trzeciej. Włożyła okulary przeciwsłoneczne, mokrą apaszkę owinęła wokół szyi i pojechała taksówką do szkoły.
Podczas zabawy zaproponowała, żeby zrobić węża. Biegła na początku, ciągnąc za sobą korowód dzieci, a te dzieciaki, które były na końcu, nie wytrzymywały pędu i obijały się na zakrętach o ściany.
Tak właśnie może wyglądać dobra zabawa: albo pijaństwo, albo wąż i obijanie się o ściany.
Niniejszy wątek służy do prowadzenia dyskusji na temat wątku „Rzuć wyzwanie – podejmij wyzwanie (wątek otwarty) (https://forum.olympusclub.pl/threads/99926-Rzuć-wyzwanie-–-podejmij-wyzwanie-(wątek-otwarty)?p=1209643#post1209643)”.
Czyzby ADM mial jakies zastrzezenia co do jakosci naszych wpisow?
Przeciez nawet nie ruszylismy wlasciwego watku - trwa jak Nike na strazy Warszawy.
Zawsze mozna pousuwac niewygodne posty :-P
Dodam, ze nie czuje sie na silach poddac ocenie jakiegokolwiek mojego zdjecia przez kolege cckk, wiec raczej sie nie skusze.
Jego wnikliwy, doskonaly, przeogromny, najwiekszy i wrecz niewyobrazalny talent fotograficzny od razu obnazy moje niedoskonalosci, slabosci, cienkosc i zapewne glupkowatosci, uwidocznione na moich wyfocinach.
Nie - dziekuje.
Czyzby ADM ...
PopRAWka - to nie ADM tylko MORDERATOR, Hades znaczy
W swej glupcie wrzucam wszystkich do jednego worka.
Poza tym nie sadze, zeby temat nie byl dyskutowany na forum ADM'u i decyzje Hadesa sa podejmowane jednoosobowo.
:shock:
Masz ładne oczy, ahutta...
Publiczne opisywanie zachowań ex-dziewczyny, wydaje mi się niestosowne.
I nie ma znaczenia czy ją znamy, czy też nie, po prostu niesmaczne.
Zdecydowana racja. Poza tym, nie rozumiem sensu wypowiedzi i ewentualnego zawartego w nim przesłania.
Zdecydowana racja. Poza tym, nie rozumiem sensu wypowiedzi i ewentualnego zawartego w nim przesłania.
Nie wiem może próbuje leczyć kompleksy, chce zaimponować innym, ale od tego są grupy wsparcia.
Forum Olka ma trochę inne cele.
PS.
Widzę, że byłeś u kosmetyczki. :mrgreen:
PopRAWka - to nie ADM tylko MORDERATOR, Hades znaczy
się już pogubiłem...:)
PopRAWka - to nie ADM, ani MODERATOR, tylko zwykły KLUBOWICZ, Saboor znaczy się.
Co do wątku to widzę małe szanse na jego rozwój. Dlaczego ktoś ma rzucać wyzwanie, sam nie uczestnicząc, oceniać innych ? Dla mnie to mało zrozumiałe... Co innego np. forma pojedynku. Rzucam wyzwanie konkretnej osobie i temat, oczywiście taki, który pasuje obydwu rywalom. Mają w danym temacie (np. portret, makro, architektura, pejzaż) jakieś tam doświadczenie. Gronem oceniającym byliby wówczas wszyscy użytkownicy forum.
Niniejszym inicjuję pierwszą turę, rzucając moje wyzwanie...
1. Nic.
I nic się podejrzewam nie ukaże, choć kolega k@czy (jeśli mogę tak się zwrócić) z pewnym swoim zdjęciem z Galerii miałby chyba spore szanse na uznanie:wink:
W pełni się zgadzam.
Pomysł na zabawę jest. Pewnie miałby szansę powodzenia ale patrząc na klimaty na forum ostatnimi dniami... ;) :roll:
Pomysł na zabawę jest. Pewnie miałby szansę powodzenia ale patrząc na klimaty na forum ostatnimi dniami... ;) :roll:
Uważam, że pomysł ma bardzo małą szansę na powodzenie, niezależnie kto by taki pomysł zgłosił. Dlaczego, napisałem wcześniej.
Klimat mamy ostatnimi dniami gorący. Na jesieni się ochłodzi, w zimie – przymrozi, a wiosną znów będzie chłodno.
Reasumując: gra ma największe szanse jesienią i wiosną.
PopRAWka - to nie ADM, ani MODERATOR, tylko zwykły KLUBOWICZ, Saboor znaczy się.
Co do wątku to widzę małe szanse na jego rozwój. Dlaczego ktoś ma rzucać wyzwanie, sam nie uczestnicząc, oceniać innych ? Dla mnie to mało zrozumiałe... Co innego np. forma pojedynku. Rzucam wyzwanie konkretnej osobie i temat, oczywiście taki, który pasuje obydwu rywalom. Mają w danym temacie (np. portret, makro, architektura, pejzaż) jakieś tam doświadczenie. Gronem oceniającym byliby wówczas wszyscy użytkownicy forum.
I nic się podejrzewam nie ukaże, choć kolega k@czy (jeśli mogę tak się zwrócić) z pewnym swoim zdjęciem z Galerii miałby chyba spore szanse na uznanie:wink:
W pełni się zgadzam.
Moze byc kolega :mrgreen:
Dziekuje tez za sugestie - kadr faktycznie by pasowal, ale juz wspominalem, dlaczego si enie zdecyduje :mrgreen:
Zgadzam sie, ale z kolega andtor2 :) Formula nie do konca przemyslana. Co innego pojedynek - w standardowym tego slowa znaczeniu - ktos wyzywa kogos i reszta forum ocenia.
Np cckk wyzywa mnie na pojedynek w temacie "Cycki" i sie naparzamy - po jednym zdjeciu i forum ocenia, kto wygral.
Albo "Empatia". I bach! Robimy zdjecia jak szaleni i pozniej wstawiamy najlepsze na forum, a Najwiekszy Ojciec Dyrektor Olympusa go ocenia i Hades pozniej uroczyscie wrecza nagrode oraz nagrode pocieszenia :wink:
Albo zeby bylo sprawiedliwie, to wyzywajacy na pojedynek wybiera temat, wyzwany kolejny i dodatkowy 3 jest podany przez ADM - zeby bylo rozstrzygniecie w przypadku remisu.
Oceniane sa 3 zdjecia. Wygrywa najlepcejszy :D
Klimat mamy ostatnimi dniami gorący. Na jesieni się ochłodzi, w zimie – przymrozi, a wiosną znów będzie chłodno.
Reasumując: gra ma największe szanse jesienią i wiosną.
Każda gra będzie miała szanse na powodzenie jeśli będzie łatwa, prosta i przyjemna. Patrz np. "Gdzie sfocone". Moim zdaniem, reguły są zbyt zawiłe.
Ustalanie tak rygorystycznych ram czasowych tez nie będzie sprzyjało rozwijaniu się zabawy.
...Dziekuje tez za sugestie - kadr faktycznie by pasowal, ale juz wspominalem, dlaczego sie nie zdecyduje :mrgreen:
Też się nie zdecyduje, choć jakieś nic, bez problemu bym znalazł, czy zrobił. Wszak jestem zwycięzcą konkursu Gniot idealny (https://forum.olympusclub.pl/threads/90094-Gniot-idealny-konkurs), może warto go powtórzyć ? (pytanie do autorki):) Powodzenie miał bardzo duże, jak dobrze policzyłem 41 zdjęć.
Każda gra będzie miała szanse na powodzenie jeśli będzie łatwa, prosta i przyjemna. Patrz np. "Gdzie sfocone". Moim zdaniem, reguły są zbyt zawiłe.
Ustalanie tak rygorystycznych ram czasowych tez nie będzie sprzyjało rozwijaniu się zabawy.
Hmmm... jak patrze ostatnio na "OlyRulez" to mam troche inne spostrzezenia...
Ale fakt - im mniej zasad, tym lepiej.
Andtor2- no kurcze... taki gniot to nie byle nic ! :mrgreen:
...Andtor2- no kurcze... taki gniot to nie byle nic ! :mrgreen:
Starałem się bardzo, ale faktycznie mogłem jeszcze popsuć balans bieli jak ktoś zasugerował (co zapamiętałem) Widać też nie tak łatwo gniota idealnego wyprodukować:grin:
Edit.
Hmmm... jak patrze ostatnio na "OlyRulez" to mam troche inne spostrzezenia...
Wolę już tam nie zaglądać, po co się denerwować, choć ostatnio nie brałem udziału (na szczęście)
PopRAWka - to nie ADM, ani MODERATOR, tylko zwykły KLUBOWICZ, Saboor znaczy się./.../
A noo! :-D
Co do pojedynku foto: była propozycja, żeby jeden drugiego wyzywał na jakiś temat fotografii,
a po przedstawieniu zdjęć wieszamy ankietę i lud ocenia. Może warto w tę stronę?
To pisałem ja: zwykły klubowicz, Saboor znaczy się. :-D
---
edit:
Nie kurde! popRAWka: nie jestem
zwykłyjestem wyjątkowy i nie powtarzalny.:evil:
.... jestem wyjątkowy i nie powtarzalny.:evil:
Jak większość ( jeśli nie wszyscy) na forum ? :grin:
No nie przesadzaj.... Ja czuje sie najzwyklejszy, ale ostatnio dalo sie zauwazyc jednego najwyjatkowiejszego i najniepowtarzalniejszego ;)
Jak większość ( jeśli nie wszyscy) na forum ? :grin:
Ja gdzieś, kiedyś to już słyszałem...
http://youtu.be/RYbmcXsAEaI
No nie przesadzaj.... Ja czuje sie najzwyklejszy, ale ostatnio dalo sie zauwazyc jednego najwyjatkowiejszego i najniepowtarzalniejszego ;)
Moja odpowiedź była w tym sensie, że jednak się różnimy i dobrze moim zdaniem. Skrajności , fakt, nie są dobrze przyjmowane, szczególnie jak te ostatnio... Wybryk, powiedzmy można mieć, gorzej jak to taka postawa życiowa...
Pojedynki już były:
https://forum.olympusclub.pl/threads/91915-Pojedynek-Hades-Andtor2-Helmuth
Moja odpowiedź była w tym sensie, że jednak się różnimy i dobrze moim zdaniem. Skrajności , fakt, nie są dobrze przyjmowane, szczególnie jak te ostatnio... Wybryk, powiedzmy można mieć, gorzej jak to taka postawa życiowa...
Aaaaaaa, ok :) Zrozumialem troche inaczej :)
Do tej wersji sie bardziej sklaniam :)
Pojedynki już były:
I to byla bardzo dobra forma pojedynku.
Pojedynki już były:
Ten był naciągany. Zobacz kto rozpoczął, kto się pojedynkował, a kto wygrał ;) :mrgreen:
---------- Post dodany o 17:24 ---------- Poprzedni post był o 17:21 ----------
A i żeby nie było, ja TEŻ GŁOSOWAŁEM na zwycięzcę w tamtym pojedynku :mrgreen::mrgreen:
To mówiłem ja, Jarząbek :mrgreen:
Prawdę powiedziawszy o tym pojedynku zupełnie zapomniałem, choć brałem udział:grin: (wszędzie jak widać się szwędam :grin: )
To chyba był pierwszy, ale może nie ostatni taki pojedynek. Przyznam, że w pojedynku widziałbym dwu uczestników, tylko.
Pojedynki już były:
A były, tylko się zużyły. Nasze były obróbkowe a tu "pokaż jak potrafisz lepiej niż ja"
To może być niezła jazda, ja popieram(nie jako ktoś wyjątkowy, ale taki szaraczek) :-D
A były, tylko się zużyły. Nasze były obróbkowe a tu "pokaż jak potrafisz lepiej niż ja"
To może być niezła jazda, ja popieram(nie jako ktoś wyjątkowy, ale taki szaraczek) :-D
I tak wiadomo kto wygra...
I tak wiadomo kto wygra...
Niby kto ?, bo ja nie wiem (serio)
w popRAWce stawiałbym pieniądze na A56 (jakbym wiedział, która Jego praca :wink:, zazwyczaj wiem:) ), tego użytkownika miałeś na myśli ?
Niby kto ?, bo ja nie wiem (serio)
w popRAWce stawiałbym pieniądze na A56 (jakbym wiedział, która Jego praca :wink: ), tego użytkownika miałeś na myśli ?
Spokojnie.... ja tylko tak, że gdyby w pojedynku brał udział nasz Szanowny Pomysłodawca Si Si Ka Ka To cokolwiek by się działo to ON by wygrał.
Może tok mojego rozumowania jest bez sensu ale upał, zwłaszcza w Galicji daje w doope.:grin:
to se ne vrati...
Vrati ale spontan musi być, jak z nami. Zaczną się ramki, padnie gut ajdeja. :-D
---------- Post dodany o 18:27 ---------- Poprzedni post był o 18:26 ----------
Spokojnie.... ja tylko tak, że gdyby w pojedynku brał udział nasz Szanowny Pomysłodawca Si Si Ka Ka To cokolwiek by się działo to ON by wygrał.
Może tok mojego rozumowania jest bez sensu ale upał, zwłaszcza w Galicji daje w doope.:grin:
Odwróć się na drugi bok, podstawkę pod piwo poopalaj.
Odwróć się na drugi bok, podstawkę pod piwo poopalaj.
Gorąco musi być nie tylko u mnie...:grin:
W Polsce Północnej upał też daje się we znaki, reszty może nie będę komentował... (choć myślę, że wiadomo jaki jest mój kierunek w tym temacie )
W Polsce Północnej upał też daje się we znaki, reszty może nie będę komentował...
Ja tam nie będę komentował, że u hadesa jest największy upał :roll:
Se napalił, to ma.
Hades ma ... przegrzane... ;)
Ale troche mu wspolczuje :)
Nie pochwalam, ale mysle, ze chcial dobrze.
U Hadesa widać od miesięcy jest taki upał, że nie pozawala mu zakończyć OR z Maja tego roku, o temacie Kwadrat. Cóż, dla ciekawskich pozostaje poczekać jeszcze kilka miesięcy na wynik (lub do roku 2016)i... W sumie juz mnie to nie interesuje, wcale, tym bardziej, że nie brałem udziału, choć chyba głosowałem (już nie pamiętam, tak dawno to było, ojjj, tam chyba jeszcze głosowania nie było ?...żenada całkowita... )
Na miejscu Hadesa wstydziłbym się tu coś jeszcze napisać, lepiej puścić watek w niepamięć....Nic się nie stało...
Se napalił, to ma.
He-he!
U Hadesa widać od miesięcy jest taki upał, że nie pozawala mu zakończyć OR z Maja tego roku, o temacie Kwadrat.No, No!
Zacytuję klasyka:
Może być ciekawie.:-P
Wiesz dobrze, że czasem trzeba "w morde, nożem i do szpitala". Sam kupiłeś drylownicę :D
Wiesz dobrze, że czasem trzeba "w morde, nożem i do szpitala". Sam kupiłeś drylownicę :D
Każdy kiedyś kupi, albo odkopie...
Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Jak się czegoś nie potraf (lub się nie chce) to lepiej się za to nie zabierać. Takie moje zdanie.
No ale kurde nie na oslep :mrgreen:
Każdy kiedyś kupi, albo odkopie...
Ruch w interesie musi byc :mrgreen:
Marudzicie. Zasady wydają mi się jasne i nieskomplikowane. Zresztą mam wrażenie, że gdzieś już z takim pomysłem się spotkałam.
No ale nic na siłę :) Może to ta moja inna półkula...
Nie no - chwila - (prawie) nikt nie mowie, ze nie sa :D
Pytanie, ktore sie przewija - czy sa dobre i chwyca.
PS
Walcz z tym - nie pozwol sie zdominowac przez polkulke. Ja zaczalem pic Yerba Mate i mi pomaga -jestem prawie soba :)
Marudzicie. Zasady wydają mi się jasne i nieskomplikowane. Zresztą mam wrażenie, że gdzieś już z takim pomysłem się spotkałam.
No ale nic na siłę :) Może to ta moja inna półkula...
Zaś tam, ale! My tak o tym starym spontanie, nie zaś o nowym/jeszcze starszym pomyśle. :-)
Marudzicie. Zasady wydają mi się jasne i nieskomplikowane.
Aga, albo są jasne i nieskomplikowane albo ci się wydają :mrgreen:
10 punktów w "regulaminie" to raczej nie są proste zasady i dlaczego jedna osoba ma uzurpować sobie prawo bycia alfą i omegą...tego najbardziej nie rozumiem i w takiej roli nigdy nie chciałbym być. Ale widać dla niektórych to żaden problem:) Może jakbym miał te wyższe standardy komunikacji, to kto wie:), ale niestety nie mam...:cry:
PS.
Zabrakło moim zdaniem najważniejszego (lub nie doczytałem eleboratu), kiedy ma być wykonane zdjęcie, po rzuceniu wyzwania, czy można z archiwum (szuflady) wyciągnąć. Szczegół, ale istotny. Szczegół bo raczej nie zobaczymy zdjęć, tak sądzę...
Zwycięzca rzuca temat i potem ocenia jego zdaniem najlepszą interpretację. Co w tym takiego złego?
Rozumiem, że można tych zasad nie akceptować, przecież mnóstwo jest konkursów (nawet tu), których zasady miętolone i analizowane są w kółko. Chyba nikt tu nie myśli, że jest możliwe powstanie konkursu/zabawy, w których zasady zostaną przyjęte jednomyślnie :)
Luzu trochę, matko, wszystko tak śmiertelnie poważnie traktujecie... :roll:
Zwycięzca rzuca temat...
Że tak zapytam w czym cckk był, jest, zwycięzcą ? Może cuś przeoczyłem ? Niewykluczone...
Na pewno nikt jak On ostatnio nie namieszał. Mocne wejście na forum, trzeba przyznać i tu pewnie jest ""zwycięzcą" lub (moim zdaniem) całkowicie przegranym.
Marudzicie. Zasady wydają mi się jasne i nieskomplikowane.
To jest względne. W porównaniu z umową z bankiem zasady tej gry są proste. W porównaniu z umówieniem się na randkę – są skomplikowane. Proste zasady sformułowałem w wątku „Pojedynek fotograficzny”.
Różnica między tymi wątkami jest taka, że na „Wyzwaniach” mi zależy, a na „Pojedynku” – nie. W wyzwaniach zamierzam brać udział i już wziąłem, rzucając pierwsze wyzwanie. W pojedynkach raczej nie będę brał udziału. Ponieważ jednak pojawiło się takie społeczne zapotrzebowanie, założyłem platformę, na której chętni mogą się teraz ze sobą pojedynkować.
Reguły „Wyzwań” są tak złożone dlatego, że mają objąć większość możliwych do przewidzenia sytuacji i zapobiec większości możliwych do przewidzenia nadużyć. Te reguły są efektem moich doświadczeń z różnych forów – w tym tego. Spora część tych doświadczeń potwierdza to, co myślę sobie na temat kondycji ludzkiej. Sformułowałem skomplikowane reguły, bo chcę zachować czystość wątku fotograficznego. Miejscem dla wszelkich dyskusji jest niniejszy wątek.
Zabrakło moim zdaniem najważniejszego (lub nie doczytałem eleboratu), kiedy ma być wykonane zdjęcie, po rzuceniu wyzwania, czy można z archiwum (szuflady) wyciągnąć. Szczegół, ale istotny.
To oczywiste. Skoro nie ma żadnego zastrzeżenia w tej kwestii, to zdjęcie może być z archiwum lub zrobione po rzuceniu wyzwania.
Zwycięzca rzuca temat i potem ocenia jego zdaniem najlepszą interpretację. Co w tym takiego złego?
Pomysł nawet niezły, ale w regułach gry, które sformułowałem, nie ma takiej zasady. Czyli, następną turę może zainicjować ktokolwiek poza tym, kto zainicjował poprzednią.
Pomysł nawet niezły, ale w regułach gry, które sformułowałem, nie ma takiej zasady. Czyli, następną turę może zainicjować ktokolwiek poza tym, kto zainicjował poprzednią.
Sorki, źle zrozumiałam :mrgreen: Wydawało mi się, że zwycięzca jednej tury rzuca temat, co automatycznie oznacza, że nie bierze udziału w kolejnej edycji :)
Ok, znikam bo Mars napada ;)
A gdzie można zobaczyć tą dziewczynę w tej apaszce z parasolem japoński wbitym w oko, która prowadzi węża ?
To jest względne. W porównaniu z umową z bankiem zasady tej gry są proste. W porównaniu z umówieniem się na randkę – są skomplikowane. Proste zasady sformułowałem w wątku „Pojedynek fotograficzny”.
Różnica między tymi wątkami jest taka, że na „Wyzwaniach” mi zależy, a na „Pojedynku” – nie. W wyzwaniach zamierzam brać udział i już wziąłem, rzucając pierwsze wyzwanie. W pojedynkach raczej nie będę brał udziału. Ponieważ jednak pojawiło się takie społeczne zapotrzebowanie, założyłem platformę, na której chętni mogą się teraz ze sobą pojedynkować.
Reguły „Wyzwań” są tak złożone dlatego, że mają objąć większość możliwych do przewidzenia sytuacji i zapobiec większości możliwych do przewidzenia nadużyć. Te reguły są efektem moich doświadczeń z różnych forów – w tym tego. Spora część tych doświadczeń potwierdza to, co myślę sobie na temat kondycji ludzkiej. Sformułowałem skomplikowane reguły, bo chcę zachować czystość wątku fotograficznego. Miejscem dla wszelkich dyskusji jest niniejszy wątek.
To oczywiste. Skoro nie ma żadnego zastrzeżenia w tej kwestii, to zdjęcie może być z archiwum lub zrobione po rzuceniu wyzwania.
Mam kilka pytan... jesli moge oczywiscie...
Jaka platforme zalozyles i gdzie ona jest?
Co masz na mysli mowiac "kondycja ludzka"?
Dlaczego zakladasz, ze nikt cie nie wyzwie na pojedynek?
Dlaczego ci zalezy na "Wyzwaniach"?
Co z sytuacjami, ktore nie sa do przewidzenia,a ktore sie moga wydarzyc?
Jakie sa zasady umawiania na randke?
Komu byla Ziemia Obiecana?
Ile Wyzwan moze byc otwartych jednoczesnie?
Jakie sa nagrody w poszczegolnych Wyzwaniach?
Czy to prawda, ze ten, kto oglasza Wyzwanie funduje nagrody na swoj koszt?
Odpowiedzi na te pytania bardzo by pomogly (tak uwazam) i rozwialy kolejne, nadplywajace jak fale globalnego ocieplenia, watpliwosci.
Dziekuje.
PS
Da ktos voovoo2 plusa ode mnie?
Plizzzzzzzzz :mrgreen:
Reguły „Wyzwań” są tak złożone dlatego, że mają objąć większość możliwych do przewidzenia sytuacji i zapobiec większości możliwych do przewidzenia nadużyć. (...) Sformułowałem skomplikowane reguły, bo chcę zachować czystość wątku fotograficznego.
To co powyżej napisałeś wyklucza zasadę #5. Na starcie błąd logiczny. Z mojego punktu widzenia podważa to prawidłowe zastosowanie w przyszlości pozostałych zasad.
Proponuję dodać zasadę #6 tzw. Gumową. Zastanów się proszę czyim nickiem ją ochrzcić.
Te reguły są efektem moich doświadczeń z różnych forów – w tym tego. Spora część tych doświadczeń potwierdza to, co myślę sobie na temat kondycji ludzkiej.
Zachowaj doświadczenie i swoje przemyślenia dla siebie. Nie życzę sobie, byś analizował moją postawę i probował umieścić mój profil w jakichkolwiek swoich behawioralnych zabawach.
---------- Post dodany o 21:43 ---------- Poprzedni post był o 21:40 ----------
Znowu k@czy piszemy w tym samym czasie ale każdy na swój sposób. Znowu będzie, że się czepiamy...
Ty... no bo sie czepaimy :mrgreen:
Ja twierdze, ze cckk to jest normalny czlowiek - nikt nie wytrzyma tylu typow jak my i w koncu peknie :mrgreen:
Mam tylko nadzieje wyladowac na samym dole jego listy jako najgorszy z typow, z ktorymi mu przyszlo toczyc wojne, czyli na samej gorze ;) :mrgreen:
Ty... no bo sie czepaimy :mrgreen:
Ja twierdze, ze cckk to jest normalny czlowiek i w koncu peknie - nikt nie wytrzyma tyle *******, jakimi go zasypujemy, i w koncu peknie :mrgreen:
Mam tylko nadzieje wyladowac na samym dole jego listy jako najgorszy z typow, z ktorymi mu przyszlo toczyc wojne, czyli na samej gorze ;) :mrgreen:
No, też naiwnie wierzę w dobre intencje wszystkich ludzi... Myślę, że cckk wcale nie chce się tak zachowywać ale jego środowisko i doświadczenie to wymusza. Bądźmy dobrej myśli, bo już przestał nagminnie wszystkich obrażać a to bardzo dobrze wróży.
Widzę, że mam w Tobie konkurencję. W kulminacyjnym momencie będzie mi jednak przyjemnie zająć pozycję ex aequo.
☺
Uciekam stąd zanim Hades złapie mnie na gorącym uczynku.
No, też naiwnie wierzę w dobre intencje wszystkich ludzi... Myślę, że cckk wcale nie chce się tak zachowywać ale jego środowisko i doświadczenie to wymusza. Bądźmy dobrej myśli, bo już przestał nagminnie wszystkich obrażać a to bardzo dobrze wróży.
Widzę, że mam w Tobie konkurencję. W kulminacyjnym momencie będzie mi jednak przyjemnie zająć pozycję ex æquo.
☺
Uciekam stąd zanim Hades złapie mnie na gorącym uczynku.
I zmyj to białe z twarzy :roll:
I zmyj to białe z twarzy :roll:
Nie mogę. Awatar został symbolem...
Odpowiedzi na te pytania bardzo by pomogly (tak uwazam) i rozwialy kolejne, nadplywajace jak kolejne fale globalnego ocieplenia, watpliwosci.
Dziekuje.
No, że tak powiem:
http://youtu.be/KdhwopvTf18
PS
Prosz...
W zamian oczekuję zwolnienia z opłacenia składek członkowskich TWA przez najbliższe 99 lat. :mrgreen:
Nie mogę. Awatar został symbolem...
Symbolem czego , że się spytam?
A poza tym w innym łontku Twój kolega hanys coś o larwach oblyczonych na ryju gada...:shock: A Ty mówisz: Zymból...
Prosz...
W zamian oczekuję zwolnienia z opłacenia składek członkowskich TWA przez najbliższe 99 lat. :mrgreen:
Niech ci bostwo, ktore wyznajesz, wynagrodzi to w dobrych, tanich i jasnych obiektywach, jesli sobie tego zyczysz :mrgreen:
Masz tez darowane zalegle skladki za poprzedni rok, bo wlasnie znalazlem rejestry i wyszlo, ze wisisz za caly 2014.
Za 2015 jak zwykle - bez litosci :mrgreen:
Niech ci bostwo, ktore wyznajesz, wynagrodzi to w dobrych, tanich i jasnych obiektywach, jesli sobie tego zyczysz :mrgreen:
Masz tez darowane zalegle skladki za poprzedni rok, bo wlasnie znalazlem rejestry i wyszlo, ze wisisz za caly 2014.
Dowal mu, niech se młody nie myśli :grin:
Prezes... jak mogłeś to bez Sekretariany sprawdzić, się pytam? Tobie zszywacze prawdy nie powiedzą... :mrgreen:
PS
Proszę. Mogłem to dałem:)
...Widzę, że mam w Tobie konkurencję. W kulminacyjnym momencie będzie mi jednak przyjemnie zająć pozycję ex aequo.
Również mam, nie bez podstawy, nadzieję na wysokie miejsce w rankingu:grin:
...
Przeanalizowałem regulamin i też mam kilka pytań.
1. Co w sytuacji, gdy oceniający się ociąga, ale jest to wypadek losowy. Czy w takiej sytuacji można zacząć następną edycję i przesunąć bezterminowo zamieszczenie uzasadnienia oceny np. poprzez przedłożenie L-4 od lekarza?
2. Czy osoby spokrewnione z wyzywającym mogą brać udział w rzuconym wyzwaniu? Pokrewieństwo może zostać poczytane jako możliwość wpływania na zamieszczone prace.
3. Co w przypadku, gdy zainteresowane wyzwaniem będą tylko 2-3 osoby i nie będzie możliwości spełnienia warunku, iż wyzywający nie może rzucać wyzwań trzy razy z rzędu?
4. Czy numeracja musi być prowadzona taką samą czcionką?
5. Skoro zamieszczonym zdjęciom nie można nadawać tytułów innych niż temat wyzwania, to jak rozróżnić poszczególne zdjęcia w ramach wrzuconego przez uczestnika cyklu zdjęć?
6. W jaki sposób zweryfikować numer swojego wyzwania, skoro czas na edycję posta jest ograniczony?
7. Czy jest sens kwestionować zamieszczenie zdjęcia w wątku z dyskusją skoro, tylko głos oceniającego się liczy?
8. Czy po burzliwej dyskusji co do oceny oceniającego, oceniający może zmienić swoją ocenę?
9. Czy można zgłosić do usunięcia ocenę danego wyzwania, jeśli ocena została napisana pod wpływem alkoholu lub środków odurzających?
10. Czy ewentualne dodatkowe informacje zamieszczone wraz ze zdjęciami nie będą wpływać na merytoryczną ocenę samych zdjęć? Może prowadzić to do wypaczenia oceny oceniającego, a tym samym w kolejnych turach doprowadzić do zamieszczania jak najbardziej rozbudowanych opisów, by zwiększyć swoje szanse na wygraną.
11. Czy zamieszczony regulamin również podlega dyskusji w ramach wątku z dyskusją?
12. Czy po ewentualnej zmianie regulaminu w trakcie trwania tury, zmiany będą miały wpływ na już trwającą turę?
13. Czy temat rzucony w wyzwaniu można realizować wykorzystując pomoc osób trzecich, np. poprzez zamówienie wykonania zdjęć?
14. Czy w sytuacji wykrycia oszustwa w trakcie realizacji wyzwania, osoba która popełniła oszustwo zostanie np. wykluczona z możliwości udziału w kolejnych wyzwaniach i będzie musiała zwrócić nagrodę, o której pisał kolega k@czy?
15. Kto będzie czuwał nad poprawnością przebiegu konkursu i dlaczego właśnie Ty?
PS
Próbowałem, ale hades popsuł, sorry :oops:
Proszę. Mogłem to dałem:)
Również mam, nie bez podstawy, nadzieję na wysokie miejsce w rankingu:grin:
Nooooo qde, dwoje to para, troje to tlum... Nic to, poradzimy sobie jakoś we trójkę ☺
diabolique
11.08.15, 23:10
Nic to, poradzimy sobie jakoś we trójkę ☺
Chcieliście się bawić beze mnie? :mrgreen:
---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 22:57 ----------
Hades, nie żartuj. Przy tak skrojonych zasadach to nie ma prawa się udać. Zerknijmy na jeden niuans, tj.:
- oceniając czyja praca jest jego zdaniem najlepsza i uzasadniając to pokrótce - z tym jest problem nawet w konkursie Fotografia Miesiąca...
Poza tym w zasadach pełno jest zapisów w stylu "może lub nie, wedle uznania".
No i last but not least - organizator nie jest chyba na tyle wiarygodną osobą, by przekonać swoim autorytetem do udziału w tym przedsięwzięciu kogokolwiek.
... organizator nie jest chyba na tyle wiarygodną osobą, by przekonać swoim autorytetem do udziału w tym przedsięwzięciu kogokolwiek.
I tu możesz przeżyć zaskoczenie. Jeśli forum postarało się o takiej klasy wodzireja, to wcale bym się nie zdziwił, gdyby ekipa klakierów już czekała na sygnał do startu. No i zawsze można dodać adminom do zakresu obowiązków tańczenie cecekaki.
Kolegi cckk nie ma juz dluzszy czas - to dobry znak - pewnie pisze nowy regulamin i odpowiedzi na nasze pytania :mrgreen:
A nie mowilem, ze Olympus wynajal wodzireja?
Pisałeś o tym, a ja pisałem, że drepczesz za mną wszędzie i kwaczesz, a zatem: jesteś moim chłopakiem. Jak widzę, wciąż drepczesz i kwaczesz.
Dodam, ze nie czuje sie na silach poddac ocenie jakiegokolwiek mojego zdjecia przez kolege cckk, wiec raczej sie nie skusze.
Jego wnikliwy, doskonaly, przeogromny, najwiekszy i wrecz niewyobrazalny talent fotograficzny od razu obnazy moje niedoskonalosci, slabosci, cienkosc i zapewne glupkowatosci, uwidocznione na moich wyfocinach.
Prawdopodobnie tak by właśnie było.
To miło, że dzielisz się z nami twoimi przemyśleniami.
Przykro mi... Fakt, że nie rozumiesz sensu jakiejś wypowiedzi i zawartego w niej przesłania nie oznacza jednak, że nie ma ona sensu i nie zawiera przesłania. Może to po prostu oznaczać, że mało rozumiesz.
Nie wiem może próbuje leczyć kompleksy, chce zaimponować innym, ale od tego są grupy wsparcia.
To miło, że dzielisz się z nami twą niewiedzą.
Forum Olka ma trochę inne cele.
A jakie cele ma forum olympusclub twoim zdaniem? Jest platformą, dzięki której możesz próbować zaimponować innym i starać się uleczyć twe kompleksy?
Co innego pojedynek - w standardowym tego slowa znaczeniu - ktos wyzywa kogos i reszta forum ocenia.
Np cckk wyzywa mnie na pojedynek w temacie "Cycki" i sie naparzamy - po jednym zdjeciu i forum ocenia, kto wygral.
No dobrze... To pokaż już nam tutaj te twoje cycki. (Potraktuj to jak wyzwanie).
Każda gra będzie miała szanse na powodzenie jeśli będzie łatwa, prosta i przyjemna.
Kiedy byłem u kolegi i opowiadałem mu o tym forum, powiedziałem do niego w pewnym momencie: – Są na świecie ludzie, którzy zawsze chcą wygrywać. – Nie da się zawsze wygrywać – odparł kolega. – Da się – sprostowałem. – Można zawsze wygrywać, jeżeli gra się samemu ze sobą – dodałem. – Nie można – zaoponował kolega. – Można – skonkludowałem i dodałem: – Wymyśliłem właśnie grę, która nazywa się „Samojebka”. Polega ona na tym, że wymyślasz jakąś liczbę. Aby wygrać ze sobą, musisz w następnym kroku wymyślić liczbę, która będzie większa od poprzedniej. Jeżeli ci się to uda, wygrałeś sam ze sobą. Gra nie musi się na tym skończyć. W kolejnej turze możesz wymyślić jeszcze większą liczbę, wygrywając ze sobą po raz kolejny.
„Samojebka” ma proste reguły. Powinieneś bez trudu je zrozumieć. Od teraz będziesz mógł zawsze wygrywać – sam ze sobą.
Też się nie zdecyduje, choć jakieś nic, bez problemu bym znalazł, czy zrobił. Wszak jestem zwycięzcą konkursu „Gniot idealny (https://forum.olympusclub.pl/threads/90094-Gniot-idealny-konkurs), może warto go powtórzyć ?
Coś słabe te zdjęcia konkursowe... Nieudane lub kiczowate zdjęcie, to jeszcze nie jest gniot idealny.
No nie przesadzaj.... Ja czuje sie najzwyklejszy, ale ostatnio dalo sie zauwazyc jednego najwyjatkowiejszego i najniepowtarzalniejszego
Wiem, że mnie dostrzegłeś, choć miło mi, że o tym przypominasz od czasu do czasu.
Skrajności , fakt, nie są dobrze przyjmowane, szczególnie jak te ostatnio...
Są różne skrajności. Jedne cenię, a innych nienawidzę. Na pierwszym miejscu tych znienawidzonych stawiam skrajną głupotę. Dużo jej wokoło...
Wybryk, powiedzmy można mieć, gorzej jak to taka postawa życiowa...
Święte słowa! Jakby skończyło się na kilku waszych wybrykach, nie podjąłbym się komentowania skierowanych przeciwko mnie waszych wypowiedzi. Skoro jednak są to ewidentnie postawy życiowe, nie pozostało mi nic innego, jak odnieść się do nich.
Aaaaaaa, ok Zrozumialem troche inaczej
Czyli, było jak zwykle: zrozumiałeś inaczej. Problem w tym, że „rozumienie inaczej” to eufemizm na określenie niezrozumienia.
Przeceniasz mnie i nie doceniasz innych. Są tu na forum tacy, którzy przerastają mnie pod względem talentu fotograficznego o kilka długości. Ja przerastam tylko większość.
Ja zaczalem pic Yerba Mate i mi pomaga -jestem prawie soba
Współczuję – nie picia Yerba Mate, ale bycia tobą.
10 punktów w "regulaminie" to raczej nie są proste zasady i dlaczego jedna osoba ma uzurpować sobie prawo bycia alfą i omegą...tego najbardziej nie rozumiem i w takiej roli nigdy nie chciałbym być.
Znowu czegoś nie rozumiesz? Kłopot w tym, że nie rozumiesz też, czego nie rozumiesz. Z żadnej sformułowanej przeze mnie zasady nie wynika, że jestem alfą i omegą.
Może jakbym miał te wyższe standardy komunikacji, to kto wie, ale niestety nie mam...
Niestety.
Że tak zapytam w czym cckk był, jest, zwycięzcą ? Może cuś przeoczyłem ?
Usiłowałeś nawiązać do paradoksu kłamcy, ale ci nie wyszło. Jak kiedyś ci coś wyjdzie, napisz tu o tym koniecznie.
A gdzie można zobaczyć tą dziewczynę w tej apaszce z parasolem japoński wbitym w oko, która prowadzi węża ?
Jeżeli ma się umysł trzynastolatka, jak ty, to pewnie wszędzie.
Jaka platforme zalozyles i gdzie ona jest?
Co masz na mysli mowiac "kondycja ludzka"?
Dlaczego zakladasz, ze nikt cie nie wyzwie na pojedynek?
Dlaczego ci zalezy na "Wyzwaniach"?
Co z sytuacjami, ktore nie sa do przewidzenia,a ktore sie moga wydarzyc?
Jakie sa zasady umawiania na randke?
Komu byla Ziemia Obiecana?
Ile Wyzwan moze byc otwartych jednoczesnie?
Jakie sa nagrody w poszczegolnych Wyzwaniach?
Czy to prawda, ze ten, kto oglasza Wyzwanie funduje nagrody na swoj koszt?
42 (https://en.wikipedia.org/wiki/42_(number)#The_Hitchhiker.27s_Guide_to_the_Galaxy ).
To co powyżej napisałeś wyklucza zasadę #5. Na starcie błąd logiczny. Z mojego punktu widzenia podważa to prawidłowe zastosowanie w przyszlości pozostałych zasad.
Biedaku! Znów coś ci się pomyliło. Wspomniana przez ciebie zasada #5 z wątku „Pojedynek fotograficzny (wątek otwarty) (https://forum.olympusclub.pl/threads/99935-Pojedynek-fotograficzny-(wątek-otwarty)?highlight=)” nie stosuje się do zasad z wątku „Rzuć wyzwanie – podejmij wyzwanie (wątek otwarty) (https://forum.olympusclub.pl/threads/99926-Rzuć-wyzwanie-–-podejmij-wyzwanie-(wątek-otwarty)?highlight=)”. Są to dwie różne gry z odrębnymi zestawami zasad. „Pojedynek” miał być w założeniu grą z prostymi zasadami (patrz: sformułowana przez ciebie zasada #5). Jak się okazuje, dla ciebie nawet tych pięć zasad to zbyt wiele komplikacji.
Proponuję dodać zasadę #6 tzw. Gumową. Zastanów się proszę czyim nickiem ją ochrzcić.
Nikt nie podjął twojego wyzwania, a zatem „zasadę gumową” sformułuję tutaj ja:
6. Reguła cckk (https://forum.olympusclub.pl/members/28091-cckk): powyższa reguła numer 5, którą sformułował ggolus, nie stosuje się do ggolusa, bo on nie rozumie nawet tego, co sam napisze.
Zachowaj doświadczenie i swoje przemyślenia dla siebie. Nie życzę sobie, byś analizował moją postawę i probował umieścić mój profil w jakichkolwiek swoich behawioralnych zabawach.
Zachowaj twoją postawę dla siebie, to nikt nie będzie jej analizował. W przeciwnym razie narażasz się na oceny ze strony innych.
Ja twierdze, ze cckk to jest normalny czlowiek - nikt nie wytrzyma tylu typow jak my i w koncu peknie
Miałeś rację. W końcu pękłem i odpowiadam na wasze wypociny.
:mrgreen:
Dalej ci do śmiechu?
Mam tylko nadzieje wyladowac na samym dole jego listy jako najgorszy z typow, z ktorymi mu przyszlo toczyc wojne, czyli na samej gorze
Już tam jesteś.
Myślę, że cckk wcale nie chce się tak zachowywać ale jego środowisko i doświadczenie to wymusza.
Masz rację. Moje środowisko (ludzie i świat) oraz moje doświadczenia (z ludźmi i światem) wymuszają na mnie postawę pogardy wobec większej części ludzkości i świata.
Bądźmy dobrej myśli, bo już przestał nagminnie wszystkich obrażać a to bardzo dobrze wróży.
Bądź dobrej myśli.
Przeanalizowałem regulamin i też mam kilka pytań.
1. Co w sytuacji, gdy oceniający się ociąga, ale jest to wypadek losowy. Czy w takiej sytuacji można zacząć następną edycję i przesunąć bezterminowo zamieszczenie uzasadnienia oceny np. poprzez przedłożenie L-4 od lekarza?
2. Czy osoby spokrewnione z wyzywającym mogą brać udział w rzuconym wyzwaniu? Pokrewieństwo może zostać poczytane jako możliwość wpływania na zamieszczone prace.
3. Co w przypadku, gdy zainteresowane wyzwaniem będą tylko 2-3 osoby i nie będzie możliwości spełnienia warunku, iż wyzywający nie może rzucać wyzwań trzy razy z rzędu?
4. Czy numeracja musi być prowadzona taką samą czcionką?
5. Skoro zamieszczonym zdjęciom nie można nadawać tytułów innych niż temat wyzwania, to jak rozróżnić poszczególne zdjęcia w ramach wrzuconego przez uczestnika cyklu zdjęć?
6. W jaki sposób zweryfikować numer swojego wyzwania, skoro czas na edycję posta jest ograniczony?
7. Czy jest sens kwestionować zamieszczenie zdjęcia w wątku z dyskusją skoro, tylko głos oceniającego się liczy?
8. Czy po burzliwej dyskusji co do oceny oceniającego, oceniający może zmienić swoją ocenę?
9. Czy można zgłosić do usunięcia ocenę danego wyzwania, jeśli ocena została napisana pod wpływem alkoholu lub środków odurzających?
10. Czy ewentualne dodatkowe informacje zamieszczone wraz ze zdjęciami nie będą wpływać na merytoryczną ocenę samych zdjęć? Może prowadzić to do wypaczenia oceny oceniającego, a tym samym w kolejnych turach doprowadzić do zamieszczania jak najbardziej rozbudowanych opisów, by zwiększyć swoje szanse na wygraną.
11. Czy zamieszczony regulamin również podlega dyskusji w ramach wątku z dyskusją?
12. Czy po ewentualnej zmianie regulaminu w trakcie trwania tury, zmiany będą miały wpływ na już trwającą turę?
13. Czy temat rzucony w wyzwaniu można realizować wykorzystując pomoc osób trzecich, np. poprzez zamówienie wykonania zdjęć?
14. Czy w sytuacji wykrycia oszustwa w trakcie realizacji wyzwania, osoba która popełniła oszustwo zostanie np. wykluczona z możliwości udziału w kolejnych wyzwaniach i będzie musiała zwrócić nagrodę, o której pisał kolega k@czy?
15. Kto będzie czuwał nad poprawnością przebiegu konkursu i dlaczego właśnie Ty?
42.
Nooooo qde, dwoje to para, troje to tlum... Nic to, poradzimy sobie jakoś we trójkę
Na pewno sobie poradzicie, choć obawiam się, że zostaniecie sami we trójkę.
Chcieliście się bawić beze mnie?
Tak właśnie chcieli, ale dołączyłeś do nich. Cieszy mnie to niepomiernie.
Hades, nie żartuj. Przy tak skrojonych zasadach to nie ma prawa się udać. Zerknijmy na jeden niuans, tj.:
- oceniając czyja praca jest jego zdaniem najlepsza i uzasadniając to pokrótce - z tym jest problem nawet w konkursie Fotografia Miesiąca...
Moja rada: jeżeli ktoś ma problem z uzasadnianiem swoich ocen, to powinien się powstrzymywać z ocenianiem czegokolwiek.
Poza tym w zasadach pełno jest zapisów w stylu "może lub nie, wedle uznania".
Są tam takie sformułowania. Masz problem ze zrozumieniem tej modalności? Już wyjaśniam: oznacza ona, że dana kwestia nie jest ostatecznie rozstrzygnięta w regulaminie i zostawia się ją czyjejś decyzji.
No i last but not least - organizator nie jest chyba na tyle wiarygodną osobą, by przekonać swoim autorytetem do udziału w tym przedsięwzięciu kogokolwiek.
Moją wiarygodność tutaj buduję sam. Reguła ta dotyczy każdego, nawet ciebie. Twoją wiarygodność lub jej brak też budujesz tutaj sam.
I tu możesz przeżyć zaskoczenie. Jeśli forum postarało się o takiej klasy wodzireja, to wcale bym się nie zdziwił, gdyby ekipa klakierów już czekała na sygnał do startu.
Klakierzy już są, wliczając w to ciebie. Przypomnę ci, że – z twojego punktu widzenia – wszystko było w porządku do momentu, gdy we wpisie #18 (https://forum.olympusclub.pl/threads/99467-Olympus-Stylus-1-–-pierwsze-wrażenia?p=1207282&viewfull=1#post1207282) z wątku „Olympus Stylus 1 – pierwsze wrażenia” zarzuciłeś mi, że nie rozumiem, co to jest głębia ostrości, a przestało być w porządku – twoim zdaniem – gdy we wpisie #25 (https://forum.olympusclub.pl/threads/99467-Olympus-Stylus-1-–-pierwsze-wrażenia?p=1207461&viewfull=1#post1207461) z tego samego wątku wyjaśniłem ci, że nie rozumiesz różnicy między głębią ostrości przy danej przysłonie, a jej skalą wytrawioną na obiektywie. Od tego czasu rzucasz się na mnie w różnych wątkach. Z czym masz problem? Uważałeś się za nieomylnego i gdy ktoś (ja) wytknął ci raz omyłkę, to go (mnie) znienawidziłeś na wieki?
No i zawsze można dodać adminom do zakresu obowiązków tańczenie cecekaki.
A ty co właśnie teraz zatańczyłeś?
Kolegi cckk nie ma juz dluzszy czas - to dobry znak - pewnie pisze nowy regulamin i odpowiedzi na nasze pytania
Niniejszym właśnie przeczytałeś moje odpowiedzi. Zadowolony?
diabolique
13.08.15, 15:40
Tak właśnie chcieli, ale dołączyłeś do nich. Cieszy mnie to niepomiernie.
Skierowałem swoje wypowiedzi do konkretnych osób (Hadesa i innych), ale żadna nie była skierowana do ciebie.
Dziwne, że się więc do nich odnosisz.
No ale widzę, że to będzie taki standard.
Niniejszym właśnie przeczytałeś moje odpowiedzi. Zadowolony?
A gdzie tam - czytania na cale popoludnie :mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/08/giphy_zpsoycwccmh-2.gif
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/giphy_zpsoycwccmh.gif)
Dopiero dotarlem tutaj:
Mam tylko nadzieje wyladowac na samym dole jego listy jako najgorszy z typow, z ktorymi mu przyszlo toczyc wojne, czyli na samej gorze
Już tam jesteś.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/08/5xaOcLLyNsTBTjfM5DG-2.gif
źródło (http://i.giphy.com/5xaOcLLyNsTBTjfM5DG.gif)
Chlopaki - stawiacie piwo - wygralem :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
diabolique
13.08.15, 15:51
Chlopaki - stawiacie piwo - wygralem :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
ale na gifie jest napis "Today", zobaczymy co będzie jutro :D Może wyniosła ignorancja? :D
ale na gifie jest napis "Today", zobaczymy co będzie jutro :D Może wyniosła ignorancja? :D
Jutro tez tam bedzie napis "Today" :mrgreen: ;)
Pisałeś
..........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..
.
Podziwiam "elokwencję" odpowiedzi, naprawdę:grin:
..Coś słabe te zdjęcia konkursowe... Nieudane lub kiczowate zdjęcie, to jeszcze nie jest gniot idealny
Fakt, te zdjęcia co Ty pokazałeś do tej pory miałyby duże szanse wygrać w tym konkursie.
...Usiłowałeś nawiązać do paradoksu kłamcy, ale ci nie wyszło. Jak kiedyś ci coś wyjdzie, napisz tu o tym koniecznie.
Co to jest parodoks kłamcy nie wiem. Coś mi tam wyszło, ale jakoś nie czuję potrzeby dzielenia się z tym publicznie.
...Znowu czegoś nie rozumiesz? Kłopot w tym, że nie rozumiesz też, czego nie rozumiesz. Z żadnej sformułowanej przeze mnie zasady nie wynika, że jestem alfą i omegą.
No wynika z tej zasady, ze jedna osoba (alfa i omega) wybiera najlepsze zdjęcie w danym wyzwaniu, temacie.
cytuję:
..Wyzywający ma wskazać jedną, dwie lub trzy najlepsze prace i uzasadnić swój wybór. Zatem: jego ocena będzie zawsze albo pozytywna, albo żadna, gdyby uznał on, że żadna praca nie spełniła wymagań wyzwania...
Chyba, się nie mylę, że jesteś wyzywającym (temat NIC), tą alfa i omegą ? Może zwróć uwagę na tłusty druk (że tak podpowiem)
Po co ja sie wdaje w takie dyskusje sam nie wiem...
Myslę, ze najlepszym sposobem będzie całkowite ignorowanie postów cckk, może przestanie pisać głupoty...
diabolique
13.08.15, 16:16
Jutro tez tam bedzie napis "Today" :mrgreen: ;)
O widzisz... popsuty :D
Myslisz za bardzo przyszlosciowo, wrecz filozujesz :mrgreen:
Popsuty, jesli dzisiaj mowisz z punktu widzenia jutra. Natomiast jutro bedzie dobry :mrgreen:
Poprosilbym, zeby kolega cckk wyjasnil ten pradakos, ale obawiam sie, ze jedyna jego odpowiedzia na moje pytania (ostatnio) jest liczba 42, wiec i tym razem pewnie taka bedzie :mrgreen:
Zreszta nie uprzedzajmy wypadkow - moze jutro ten napis bedzie inny...? ;)
Ponawiam swoją prośbę:
...Myślę, ze najlepszym sposobem będzie całkowite ignorowanie postów cckk, może przestanie pisać głupoty...
to coś jak na zasadzie nie karmić trolla..., sadze, że to (lekceważenie) mu największy "ból" sprawi
Sam deklaruje się nie odpowiadać więcej (wiem to trudne bywa:) )
Mógłby mi ktoś tego posta #80 (https://forum.olympusclub.pl/threads/99927-Rzu%C4%87-wyzwanie-%E2%80%93-podejmij-wyzwanie-%28dyskusja%29?p=1210493&viewfull=1#post1210493) streścić? :???:
Kolega go dosyc wolno pisal, to i czytanie idzie nie najszybciej...
Jak na razie przebrnalem przez 25% i jak na razie to....
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/08/13fc17e4d580_zps76c4d9f4-2.gif
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/13fc17e4d580_zps76c4d9f4.gif)
...
Klakierzy już są, wliczając w to ciebie. Przypomnę ci, że – z twojego punktu widzenia – wszystko było w porządku do momentu, gdy we wpisie #18 (https://forum.olympusclub.pl/threads/99467-Olympus-Stylus-1-–-pierwsze-wrażenia?p=1207282&viewfull=1#post1207282) z wątku „Olympus Stylus 1 – pierwsze wrażenia” zarzuciłeś mi, że nie rozumiem, co to jest głębia ostrości, a przestało być w porządku – twoim zdaniem – gdy we wpisie #25 (https://forum.olympusclub.pl/threads/99467-Olympus-Stylus-1-–-pierwsze-wrażenia?p=1207461&viewfull=1#post1207461) z tego samego wątku wyjaśniłem ci, że nie rozumiesz różnicy między głębią ostrości przy danej przysłonie, a jej skalą wytrawioną na obiektywie. Od tego czasu rzucasz się na mnie w różnych wątkach. Z czym masz problem? Uważałeś się za nieomylnego i gdy ktoś (ja) wytknął ci raz omyłkę, to go (mnie) znienawidziłeś na wieki?
...
Rozwiązanie tej zagadki jest bardzo proste. W okolicach wpisu 18 traktowałem ciebie poważnie. W okolicach wpisu 25 wiedziałem już, że nie ma to najmniejszego sensu i zignorowałem głupoty którymi nas wtedy uraczyłeś. Po prostu uznałem, że każda sekunda poświęcona na merytoryczną dyskusję z tobą jest sekundą paskudnie zmarnowaną. Nie rzucam się na ciebie, wkurza mnie wsparcie jakiego udziela ci Hades, czy ktoś, kto przez niego przemawia. Zwyczajny użytkownik wypowiadający się tak jak ty już dawno by zniknął z forum i dzisiaj nikt by o nim nie pamiętał.
Coś słabe te zdjęcia konkursowe... Nieudane lub kiczowate zdjęcie, to jeszcze nie jest gniot idealny.
Odkad sie pojawiles i zaprezentowales conieco tfurczosci, to wiem jedno...
...ten konkurs wygralbys w cuglach :)
Od razu uprzedzam, iz nie brałem przykładu z Ciebie (vide posty w temacie ogladania zdjec MM), i jakies tam te Twoje szmirki tu i uwdzie mialem watpliwa przyjemnosc ogladac...
Są różne skrajności. Jedne cenię, a innych nienawidzę. Na pierwszym miejscu tych znienawidzonych stawiam skrajną głupotę. Dużo jej wokoło...
Oho, ktos sie czesto w lustrze przeglada....
Przeceniasz mnie i nie doceniasz innych. Są tu na forum tacy, którzy przerastają mnie pod względem talentu fotograficznego o kilka długości. Ja przerastam tylko większość.
No teraz to mi zaimponowales, nie wiedzialem, ze z Ciebie taki zartownis.
Zart sie udal naprawde, musze przyznac, ze zaslugujesz na fejsbukowego lajka :)
pozdro
Panowie, ale Wy poważnie przeczytaliście cały post kolegi Cezarego? :-o
Ale tak poważnie poważnie???
Ja tylko tak rzuciłem okiem i uznałem, że w taki upał to mi moduł multitaskingu nie wyrobi, żeby to przeanalizować. Szacun Panowie, szacun!
Panowie, ale Wy poważnie przeczytaliście cały post kolegi Cezarego? :-o
Ale tak poważnie poważnie???
Ja tylko tak rzuciłem okiem i uznałem, że w taki upał to mi moduł multitaskingu nie wyrobi, żeby to przeanalizować. Szacun Panowie, szacun!
Szczerze ? patrzyłem tylko tam gdzie mnie cytował:)
I tak podziwiam. Poza tym już dostałem streszczenie i sobie lekturę odpuszczę.
PS. Bardzo mi się nie podoba za to, to w mojej odpowiedzi na końcu:
"Ostatnio edytowane przez Sawa (https://forum.olympusclub.pl/posthistory.php?p=1210510); Dzisiaj o godzinie 16:35 Powód: literowka "
Kolego Sawa pisze się literówka jeśli już, a nie literowka, zedytuj jeszcze sam siebie z tego samego powodu.
PS2.
Cytowanie postu w całości (celowo) jest według Ciebie litero(ó)wką ?
I tak podziwiam. Poza tym już dostałem streszczenie/.../
To:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/08/13fc17e4d580_zps76c4d9f4-2.gif
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/13fc17e4d580_zps76c4d9f4.gif)
:-D
To:
:-D
Trochę inne, ale niezwykle wymowne. Jak to mawiają, czasem jeden obraz wart jest więcej niż tysiąc słów.
diabolique
13.08.15, 20:33
(...) wkurza mnie wsparcie jakiego udziela ci Hades, czy ktoś, kto przez niego przemawia. Zwyczajny użytkownik wypowiadający się tak jak ty już dawno by zniknął z forum i dzisiaj nikt by o nim nie pamiętał.
Też mnie to dziwi. O ile na forum często bywały przepychanki, kłótnie i awantury, to zasadniczo każdy odnosił się do wypowiedzi, zdjęć itp. Pisało się, że ktoś robi kiepskie foty, że ma słaby warsztat itd, itp. ale bez wycieczek ad personam, które u cckk są standardem.
Administracjo, dziwię się, że idziecie tą drogą z uporem godnym lepszej sprawy.
Też mnie to dziwi. O ile na forum często bywały przepychanki, kłótnie i awantury, to zasadniczo każdy odnosił się do wypowiedzi, zdjęć itp. Pisało się, że ktoś robi kiepskie foty, że ma słaby warsztat itd, itp. ale bez wycieczek ad personam, które u cckk są standardem.
Czy ja wiem, czy takiej lepszej... dwa mandaty już były a wiemy co oznacza trzeci.
Za co można dostać mandat?
Za przekroczenie prędkości lub nieprawidłowe parkowanie... ;-)
Za różne "cięższe przewinienia". FAQ (https://forum.olympusclub.pl/content/123-Obszerne-faq-forum!!!)
Znalazłem takie coś:
5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez użytkowników na łamach forum.olympusclub.pl treści:
a) zawierających groźby,
b) propagujących przemoc,
c) sprzecznych z prawem (w tym wzywających do popełnienia przestępstw),
d) wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej i etnicznej,
e) obscenicznych,
f) obraźliwych,
g) wulgarnych,
h) oszczerczych,
i) uznanych powszechnie za naganne moralnie lub społecznie niewłaściwe,
j) stanowiących przekaz reklamowy,
k) szkalujących osoby publiczne,
l) obrażające ludzi i innych użytkowników tego forum.
6. Zabronione jest działanie wymierzone w sprawne funkcjonowanie forum.olympusclub.pl takie jak dublowanie kont, rejestrowanie się kilka razy tej samej osoby na różnych kontach, spam i flooding.
7. Złamanie zasad §5 i §6 łączy się z bezpośrednim, natychmiastowym i trwałym usunięciem z listy użytkowników jeżeli zajdzie taka potrzeba wraz z powiadomieniem organów ścigania o zaistniałym przestępstwie. Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów.
a,f,i,l naruszone wielokrotnie - według regulaminu wielokrotny wylot.
Właśnie, niejednokrotnie padły gorzkie słowa ale bez obrażania. Dziwię się, że administracja to toleruje.
Znalazłem takie coś:./.../
a,f,i,l naruszone wielokrotnie - według regulaminu wielokrotny wylot.
Raport i PW do grizza czy hadesa.
Raport i PW do grizza czy hadesa.
No nie róbmy sobie jaj, hades sam czyścił wątek cckk z treści jemu przeciwnych :D Czyścił bez czytania? Nie przekraczajmy granic absurdu...
No nie róbmy sobie jaj, hades sam czyścił wątek cckk z treści jemu przeciwnych :D Czyścił bez czytania? Nie przekraczajmy granic absurdu...
To nie jest granica absurdu, admin ma swoje "plany" ad klubowicza, jeżeli komuś to nie odpowiada, są narzędzia:
raport czy PW, żeby się np. dowiedzieć: czemu tak a nie inaczej.
P.S.
Czyścił i właśnie wtedy padł pierwszy mandat.
Drugi jakoś niedługo po nim.
---
edit:
też mamy nażędzia choćby reputacja, nie?
Plany admina są ponad regulaminem? Proponuję zmianę regulaminu: "coś tam, coś tam, chyba, że admin ma inne plany" ;) Reputacja to fajna zabawa, a przypadek kol. cckk chyba nieco wykracza poza granice zabawy :) no w każdym razie poza granice dobrej zabawy :)
Kolega Cezary sam zadeklarował, że jeśli coś jest niezgodne z tematem wątku, to będzie piętnował, raportował etc. W związku z czym ja przyjąłem jego zasady i w momencie, gdy widzę post kolegi Cezarego jawnie naryszający zasady panujące na forum, wysyłam raport. W końcu jesteśmy dorośli. Skoro ktoś ustala jakieś zasady, to sam powinien się ich trzymać, plus dodatkowo zaakceptować zasady opisane regulaminem forum oraz tzw. zwykłą przyzwoitością.
Możesz sobie raportować jeśli "admin ma swoje "plany" ad klubowicza". Jakoś brak mi wiary, że nikt nie raportował postów cckk, a niemal każdy zasługuje na pogrożenie palcem, czyli mandat :)
Za różne "cięższe przewinienia".Czyli za co?
Są gdzieś opisane/wymienione te przewinienia?
Ja u siebie znalazłem m. in. takie:
"Dyskusja z administratorem" i "Prowokowanie". Ponieważ to admin decyduje co jest a co nie jest "ciężkim przewinieniem", wydaje się, że mandat można dostać za wszystko, co mu się nie spodoba.
Czyli za co?
Są gdzieś opisane/wymienione te przewinienia?
Ja u siebie znalazłem m. in. takie:
"Dyskusja z administratorem" i "Prowokowanie". Ponieważ to admin decyduje co jest a co nie jest "ciężkim przewinieniem", wydaje się, że mandat można dostać za wszystko, co mu się nie spodoba.
Kiedy ostatni raz "oberwałeś"?
Kiedy ostatni raz "oberwałeś"?W czerwcu
W czerwcu
A no i teraz liczymy co na koncie leży i wychodzi...
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.oystermag.com/sites/default/files/tumblr_mhrv75vmxb1qcwrtdo4_500.gif)
Tak, że nie tylko matematyka ale i postawa klubowicza(rokowania) ma znaczenie.
Sam wiesz z historii forum, byli tacy co po jednym poście dostawali bana, a byli i tacy
co to wracali i znowu out, aż do permanentnego bana.
Wiecie co? Chłopak się stara, rzuca temat a Wy jak zwykle nawijka do kijka i sru tu tu tu pęczek drutu - znaczy przejrzałem co 3 stronę i co 6 post i g ó w n o z tematu wynika.
To ja rzucę temat. Byłbym bezczelny mówiąc o ludzikach Lego czy Star Wars ale powiem tak - czekam na temat zabawki (ogólnie pojęty) i temat ten ma być tematyczny, tematem stematyzowanym składający się z 3 zdjęć opowiadających jakąś historię zabawek. ZACZYNAMY!!! Uwaga!!! Na każdy głupi wpis dam jeszcze głupszą odpowiedź na zasadzie, że dostosuję się do głupawego wpisu danego autora :). Umiecie się bawić, czy tylko pitolić i głaskać się po własnych wątkach?
Uuuu, stary....
Propozycje tematow to tutaj:
https://forum.olympusclub.pl/threads/99926-Rzu%C4%87-wyzwanie-%E2%80%93-podejmij-wyzwanie-%28w%C4%85tek-otwarty%29?p=1209643#post1209643
W tym watku, jak slusznie zauwazyles, tylko srutututu.
W każdym wątku jest sru tu tu tu, głaskanie po cycuniach a potem nic. Można zaglądać tutaj co 3 miesiące i normalnie jak w telewizyjnym tasiemcu nic się nie traci - A SZKODA. Ja rzuciłem wyzwanie i czekan na odpowiedź bez sru i ti oraz tu i tu tu :)
---------- Post dodany o 01:40 ---------- Poprzedni post był o 01:07 ----------
No i dzięki za minusa - ojjjjj jak za nimi tęskniłem niedowartościowane ciocie haha :D - mam zlewkę na maksa :D
O, jest lider jednej z kategorii :mrgreen:
W każdym wątku jest sru tu tu tu, głaskanie po cycuniach a potem nic. Można zaglądać tutaj co 3 miesiące i normalnie jak w telewizyjnym tasiemcu nic się nie traci - A SZKODA. Ja rzuciłem wyzwanie i czekan na odpowiedź bez sru i ti oraz tu i tu tu :)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/08/aec59b2f9572_zpszoyob49d-2.gif
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/aec59b2f9572_zpszoyob49d.gif)
...ze jak...?
...kurde... jednego trzeba streszczac, drugiego tlumaczyc...kiedy ta szkola sie zacznie... echhh....
Mobilnie, ale poczytałem.
Zamykam temat. Szansa nie zostala wykorzystana.