Zobacz pełną wersję : E400/410 - czy mają wstępne podnoszenie lustra?
czy te modele posiadają wstępne podnoszenie lustra? w E1 to sie nazywało anti shock czy jakoś tak
bylem ostatnio w macalni, ale zapomniałem tego sprawdzić
E410 posiada. Z ustaleniem czasu w przedziale zdaje się 1-30 s
Mam E400 ale na temat wstępnego podnoszenia lustra nic mi nie wiadomo. Lustro mogę sobie podnieść do czyszczenia matrycy....Pozdr.
Mam E-410 i tutaj ta funkcja również nazywa sie ANTI-SHOCK (jest w drugim menu dot. fotografowania). Przedział czasowy - tak jak napisał przedmówca 1 - 30 s.
Nie ma w E400 :/
Chyba najbardziej kretyńskie posunięcie Olympusa w tym modelu.
ok, dzieki, rozdaje po jednym pomógł, a co!
faktycznie troche bez sensu z brakiem tego w e400, tym bardziej ze jest w 410 :roll:
Niestety nie ma :cry:
Kiedyś ktoś ... napisał że jest ale to była pomyłka. Jest tylko czasowe (2sek, 12 sek) wyzwalanie migawki
w e-300 ta opcja weszła po updacie firmware'u wiec moze jeszcze wjedzie i do e-400
w e-300 ta opcja weszła po updacie firmware'u wiec moze jeszcze wjedzie i do e-400
Niestety ostatni update dotyczył konwertera, ale może następny...
----------------------------------------------------------------
Dear Mr. Stach,
Thank you for your e-mail concerning your E-400.
There are available firmware updates for the E-400.
<Firm ware update for E-400>
http://www.olympus.co.uk/consumer/dslr_E-400_Firmware_Updates.htm
While appreciating your interest, we are sorry to inform you that
anti-shock function is not included even in the latest firmware.
You can update your E-400 with the Olympus Master software
came with your camera.
If you have any further questions, please contact our
distributor in Poland below.
*** Distributor in Poland ***
OLYMPUS Polska Sp. z o.o.
ul. Suwak 3
02-676 Warszawa
Polska
Tel: +48 22 366 0077
Naprawa produktow Olympus
Informacje dotycz1ce obs3ugi napraw
gwarancyjnych i pogwarancyjnych
Olympus Polska udziela w dni
powszednie w godzinach 8:30 . 16:30
Olympus Polska Sp. z o.o.
ul. Suwak 3
02-676 Warszawa
Polska
Tel: 48 22 366 0066
E-mail: serwis@olympus.pl
www.olympus.pl
Thank you.
Best regards,
M. Higa
Customer Support Center
OLYMPUS IMAGING CORP. Tokyo, Japan
----------------original message----------------
już i tak po sprawie, E400 przytuliłem :D
Nigdy nie zrozumiem czemu z E-400 zrobiono takiego inwalidę....
Nigdy nie zrozumiem czemu z E-400 zrobiono takiego inwalidę....
To poczytaj wątki z okresu jak e400 wyszedł. Było już mówione kilka razy :/
niech jakiś mod zmieni to co napisałem w temacie na bardziej zrozumiałe
zmieniłem. pasuje?
Rafał Czarny
28.01.08, 18:18
A ja tej funkcji chyba jeszcze nigdy nie użyłem. Czy naprawdę jest tak potrzebna?
A ja tej funkcji chyba jeszcze nigdy nie użyłem. Czy naprawdę jest tak potrzebna?
Na statywie, zwłasza niezbyt stabilnym, z długim czasem, się przydaje.
zmieniłem. pasuje?
to więcej niż oczekiwałem ;)
przydaje się raz na milion lat, dlatego mimo że brak przytuliłem E400
zmieniłem. pasuje?
to więcej niż oczekiwałem ;)
przydaje się raz na milion lat, dlatego mimo że brak przytuliłem E400
To się cieszę :) Zmieniłeś E-1 na E-400? To faza przejściowa między E-1 a E-3, czy tak już zostanie na dłużej? :) Wstępne podnoszenie lustra przydaje się czasem, ale bardzo rzadko. Ja zazwyczaj jak robię na długim czasie ze statywu to dla bezpieczeństwa włączam, ale przy stabilnie ustawionym statywie i bez tego nie powinno być problemu.
Pzdr
Tak zamieniłem, nie wiem jaka to faza, teraz mam e400 bo mieści mi się do kieszeni, nie waży 10 ton i ma lepszą matryce.
Ideał dla mnie na dzień dzisiejszy to wielkość E400 zbudowany jak E1 z bajerami z E3 (głównie wizjer i stabilizacja) :D
Jak już rynek się nasyci to może zrobią taki niszowy aparat.
Tak zamieniłem, nie wiem jaka to faza, teraz mam e400 bo mieści mi się do kieszeni, nie waży 10 ton i ma lepszą matryce.
Ideał dla mnie na dzień dzisiejszy to wielkość E400 zbudowany jak E1 z bajerami z E3 (głównie wizjer i stabilizacja) :D
Jak już rynek się nasyci to może zrobią taki niszowy aparat.
Piknie by było :) Ja z powodu ciężaru i wielkości E330+14-54 noszę ze sobą głównie analoga, OM-20. Aparat lżejszy i mniejszy, obiektyw wchodzą do kieszeni... A jaką matrycę ma, wymienną ;)
Pzdr
Jak już rynek się nasyci to może zrobią taki niszowy aparat.A jak ja zamieniałem to mówili że zwariowałem :D ale dobrze żę nie tylko ja widze podobne plusy :D
Nie jesteście sami :P Ja sam jakoś na początku przyszłego tygodnia zamawiam E-410. Można jakieś stowarzyszenie założyć.