Zobacz pełną wersję : Obleśny wątek Bodzipa
Tak, tu będą oblechy robale, paskudy, przekąski dla wiadomo kogo :mrgreen:
Wątek za inspiracją nynego - dzięki Przemek :)
Dzisiejszy qń. Cud że się udało. Wiało.
1. 153312
Oblechowy wątek - super! Będzie co oglądać :grin:
Qń fajny choć trochę ostrość uciekła :grin:
no to oblechy zaleją nam teraz forum :)
Super kolejny oblechowy wątek :D
Staraj się matrycę równolegle do oblecha ustawiać - odwłoki nie będą uciekać z GO :D
Beda pajaczki, muszki, biedronki, chrabaszcze....i wszystko co natura wymyslila :-)
Staraj się matrycę równolegle do oblecha ustawiać - odwłoki nie będą uciekać z GO :D
Z tym to różnie bywa, zależy co chcesz wyeksponować :grin:
Z tym to różnie bywa, zależy co chcesz wyeksponować :grin:
W sumie racja albo udko albo d..pa(odwłok) w tym przypadku :D
Nie no, a już tak poukładane było, Bodzio od cerkiewek a od robali Nyny :???:
Dobrze się zaczyna.:mrgreen:
Skoro oblesny wątek, to czy zamiast przymiotników ogólnie wyrażajacych pochwałę nie powinniśmy używać np. Wstrętnie, obleśnie czy paskudnie? Moglibyśmy wtedy pisać takie komentarze np. "zdjęcie jest tak wstrętne, że jak zobaczyła je moja żona to wypadła z domu z tak wielkim krzykiem, że przestały się w okolicy kury nieść... "
na razie jest tylko qń, a qń to ssak :)
ale czekam na dalsze wrzutki :)
Skoro oblesny wątek, to czy zamiast przymiotników ogólnie wyrażajacych pochwałę nie powinniśmy używać np. Wstrętnie, obleśnie czy paskudnie? Moglibyśmy wtedy pisać takie komentarze np. "zdjęcie jest tak wstrętne, że jak zobaczyła je moja żona to wypadła z domu z tak wielkim krzykiem, że przestały się w okolicy kury nieść... "
Ja mam takiego swojego znajomego, co jak "żonę głowa bolała" to chodził po podwórku i kury po dυpach kopał :mrgreen:
Mój pierwszy "mokry" oblech. Taaak, tylko dla Was wstałem dzisiaj raniutko i ... dylemat: jechać na robale, czy jechać na mgiełki. Taka mgła była, że własnej ręki nie widziałem.
2. 153375
To już wiem czemu moja teściowa kupuje jajka od kobity co spod Krupskiego Młyna przyjeżdża ;)
Ja mam takiego swojego znajomego, co jak "żonę głowa bolała" to chodził po podwórku i kury po dυpach kopał :mrgreen:
To i tak kury mogą się cieszyć, że nie zostały zgwałcone w akcie desperacji :mrgreen:
Mój pierwszy "mokry" oblech. Taaak, tylko dla Was wstałem dzisiaj raniutko i ... dylemat: jechać na robale, czy jechać na mgiełki. Taka mgła była, że własnej ręki nie widziałem.
To zadatek na bardzo dobre, paskudne, obleśne i obrzydliwe zdjęcia. W czułki szarpanych "braci prawie najmniejszych".
Tera Bodzisko czas terminować u nynego na stackmajstra.
lisiajamka1
25.07.15, 11:16
Ale szkarada...fuj! do tego mokra cała :wink: :grin:
Gratuluję wątku i życzę owocnych, to znaczy...obleśnych polowań :grin:
Dzięki że wpadacie :)
Piotruś - tu, to ja wiedzę pełnymi garściami będę czerpał od innych, od Przemka w szczególności, ale nie tylko.
Ta ważka to ciekawska była. Wleciała do tubusa obiektywu, stwierdziła, że nie biją, więc spokojnie na gałązkę wróciła :)
Inna wersja tej samej zołzy.
3. 153379
Dzięki że wpadacie :)
Piotruś - tu, to ja wiedzę pełnymi garściami będę czerpał od innych, od Przemka w szczególności, ale nie tylko.
Tak napisałem, bo resztę żeś posiadł jak Kmicic Oleńkę, i chyba tylko stack Ci się ostał.
Wersja z 3 chyba bardziej mi się podoba, z racji całego owada w GO :)
Wersja z 3 chyba bardziej mi się podoba, z racji całego owada w GO :)
To jest trudne, nie zawsze się udaje. Wczoraj chciałem strzelić konika, ale był odwrócony dυpą do mnie. Więc dziada obszedłem. Ten się znowu obrócił. Znowu obszedłem, ten dalej tyłek mi pokazuje. Cóż, nie jestem gender :D
Jedna z moich pierwszych udanych fot. Niektórzy już widzieli, inni jeszcze nie, więc pokazuję.
4. 153389
Tak, tu będą oblechy robale, paskudy, przekąski dla wiadomo kogo :mrgreen: Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie zmienić nazwę Forum na Obleśne Forum Olympusclub :mrgreen: Zdjęcia ciekawe.
Straszne to! Robale atakują z wszech stron...Jeszcze pewnie pająki będzie dawał :shock: Stanowczo się sprzeciwiam...:roll:
Może by być na bieżąco założę wątek kulinarno-oblechowy p.n. " Z robalem na widelcu"... Pewnie Saboor mi by pomógł..:grin:
To jest trudne, nie zawsze się udaje. Wczoraj chciałem strzelić konika, ale był odwrócony dυpą do mnie. Więc dziada obszedłem. Ten się znowu obrócił. Znowu obszedłem, ten dalej tyłek mi pokazuje. Cóż, nie jestem gender :D
Jedna z moich pierwszych udanych fot. Niektórzy już widzieli, inni jeszcze nie, więc pokazuję.
4.
Worek z kawą niesie :)
4. Super - mrówki to trudne modele.
Straszne to! Robale atakują z wszech stron...Jeszcze pewnie pająki będzie dawał :shock:
No w sumie to chyba człowiek wszedł na teren różnych zwierząt i zwierzątek więc robale nas atakują non stop :wink:
To jest trudne, nie zawsze się udaje. Wczoraj chciałem strzelić konika, ale był odwrócony dυpą do mnie. Więc dziada obszedłem. Ten się znowu obrócił. Znowu obszedłem, ten dalej tyłek mi pokazuje.
Trzeba pomacać po d.pie to z reguły się odwróci :grin:
---------- Post dodany o 20:35 ---------- Poprzedni post był o 20:33 ----------
ostatnie (mrówka) jak dla mnie najlepsze, tylko tak dalej :grin:
Farensbach
25.07.15, 22:01
O, nowy wątek ze zdjęciami Bogdana :-) 4 jak na razie the best, jak dla mnie :-)
o prosze kolejny wątek do śledzenia :)
śledzić będę - choć nie obiecuję że się będę tu dużo odzywać - zależy od oblechów - ale jak wiesz to nie moja bajka
niemniej ważki fajne - ładne światełko miałeś
a mrówa - też cudna :) :) :)
Straszne to! Robale atakują z wszech stron...Jeszcze pewnie pająki będzie dawał :shock: Stanowczo się sprzeciwiam...:roll:
Może by być na bieżąco założę wątek kulinarno-oblechowy p.n. " Z robalem na widelcu"... Pewnie Saboor mi by pomógł..:grin:
Najgorsze jest to, że sam bym popróbował oblechy focić ale ktoś by musiał mi zdjęcia do publikacji przygotować. Nie mogę paczać w monitor w czasie obróbki :-D ;-) :-D
Najgorsze jest to, że sam bym popróbował oblechy focić ale ktoś by musiał mi zdjęcia do publikacji przygotować. Nie mogę paczać w monitor w czasie obróbki :-D ;-) :-D
A widzisz!, Ja w monitor mogę, tylko z aparatem podejść do wstrętnego oblecha, który może rzucić się mi do gardła i rozszarpać aortę............ :shock:
To obrabiaj foty przy wyłączonym monitorze. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Będzie to mniej stresujące.:mrgreen:
To obrabiaj foty przy wyłączonym monitorze. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Będzie to mniej stresujące.:mrgreen:
albo wydrukuj Rawa, zrób obróbkę plastyczną (kredki, farbki, pisaki itp.) zeskanuj i nam pokaż :)
No mrówa jest zaje....fajna:mrgreen:
Z zapracowaną mrówką jest super. Pozdrówka.
Naprawdę jestem obleśny :evil:
5. 153457
5. 153457
Po pierwsze nie podglądaj tak od podwozia strony, po drugie musisz zacząć skatować , po trzecie myślę, że musisz popracować nad jakością światła.
Pozdrawiam AP.
Po pierwsze nie podglądaj tak od podwozia strony, po drugie musisz zacząć skatować , po trzecie myślę, że musisz popracować nad jakością światła.
Pozdrawiam AP.
apz prawdę Ci powie, chce czy nie... :mrgreen:
5.
Jakiś znajomy mi się ten tyłek wydaje...:mrgreen::lol: https://forum.olympusclub.pl/threads/91400-Blachy-p%C5%82atki-i-inne-przypadki-czyli-robtor-love-story/page143?p=1193287&viewfull=1#post1193287
Jakiś znajomy mi się ten tyłek wydaje...:mrgreen::lol: https://forum.olympusclub.pl/threads/91400-Blachy-płatki-i-inne-przypadki-czyli-robtor-love-story/page143?p=1193287&viewfull=1#post1193287
Kurna, miłośnicy obleśnych doop się znaleźli :shock:
co ja paCZe :shock: :roll:
To już wiem czemu moja teściowa kupuje jajka od kobity co spod Krupskiego Młyna przyjeżdża ;)
No coś Ty chłopie..................Twoje zdjecia nie są takie obleśne :-) No i nie podejrzewam Twojej żony o wielki krzyk ( tutaj moge byc w mylnym błędzie ) :-)
5. Niestety na nie.
Mało ciekawy kadr, i ostrości brak, światło też nie ciekawe.
Weź ze sobą blendę lub dwie aby ładnie rozproszyć a z drugiej doświetlić.
Wiem masz dwie ręce i ciężko manewrować dwiema + obsługiwać aparat ale trzeba se radzić:grin:
5. Niestety na nie.
Wiem masz dwie ręce i ciężko manewrować dwiema + obsługiwać aparat ale trzeba se radzić:grin:
Ma cztery ręce, dwie od Marysi (w nich najczęściej obiektywy) :mrgreen:
Kurcze to zazdroszczę :D. Moja lepsza połowa nie da się za nic w świecie namówić żeby zbliżać się do robali, a co dopiero wstać o 4 rano:mrgreen:
kurde z ust mi to wyjąłeś - ale stwierdziłam że się powstrzymam z komentarzem ;)
widać w sumie niepotrzebnie :mrgreen:
no i pozdrowienia dla Marysi :)
5. Niestety na nie.
Dzięki, wiem że obrazek "taki se" - ale nie wszystkie będą ładne. Ja to robię dla radochy :D
Fakt :mrgreen:
kurde z ust mi to wyjąłeś - ale stwierdziłam że się powstrzymam z komentarzem ;)
widać w sumie niepotrzebnie :mrgreen:
no i pozdrowienia dla Marysi :)
Jak focę sobie robale to Marysia albo śpi grzecznie w łóżeczku, albo opala plecki na kocyku.
Blendy sobie kupię, stackowania nie będzie :) Dwie godziny tańczenia obok robali to 10 km w górach zrobione. Ale jak jest czas i ochota, to czemu nie
Marysia pozdrawia :mrgreen:
6. 153506
Dzięki, wiem że obrazek "taki se" - ale nie wszystkie będą ładne. Ja to robię dla radochy :D
Fakt :mrgreen:
Początki fajnie się zapowiadają, pamiętam jak nipo80 zaczynał(jeszcze za czasów starego IRCa) a jak foci teraz.
Do rzeczy Amazonki: cały oblech w GO, i powtarzaj sobie jak mantrę, kadrowanie bardzo na plus(ma gdzie latać).
Dajesz!
6. Miodzio podoba mi się bardzo
Ja też dla radochy i relaksu - ale bardzo się cieszę gdy ktoś mi pokazuję błędy mogę się szkolić.
6. Miodzio podoba mi się bardzo
Dzięki :)
Ja też dla radochy i relaksu - ale bardzo się cieszę gdy ktoś mi pokazuję błędy mogę się szkolić.
To takoż i ja :)
Wiem że jest paru chłopaków którym nie mam szans dorównać, ale i tak mam przednią zabawę :)
...i zaznaczam - staram się :mrgreen:
Ooo, i bardzo dobrze zes watek poczynil :)
Poki co 4 i 6 sa najlepsiejsze:)
Nie wszystko cza stakowac, jak sie popiesci no i wiekszosc sie na pojedynczej zmiesci :)
pozdro
Za Nynym 4 i 6, co do robienia zdjeć od podwozia, Toż to obleśność nad obleśności paskudztwem poganiana, większośc pająków(jeśli nie wszystkie) od spodu
wygląda obleśnie, nawet skakuny. Podejrzewam że twarzołapa z "obcego" wzorowali na spodzie pająka. Co nie znaczy że pająk od podwozia strony nie może być ciekawy(te jego chelicery np. do gryzienia fotooblechgrafów przeznaczone itp. :) )
Mnie się wydaje że ten pająk był bardzo mały i stąd problemy z dobrym sfotografowaniem go.
Podoba mi się szczególnie mrówka i ważki. Jakbyś nie skąpił numerków to bym napisał, który "numerek":mrgreen: najbardziej mi się podoba.
Podoba mi się szczególnie mrówka i ważki. Jakbyś nie skąpił numerków to bym napisał, który "numerek":mrgreen: najbardziej mi się podoba.
Ałć :shock: ale ja nie skąpię - są po lewej stronie u dołu każdego zdjęcia :)
7. 153513
Całkiem całkiem, jednak musisz w blende zainwestować, będzie niebo lepiej.
Zobacz tutaj w sumie zrobiłem to z myślą o Tobie :D
https://forum.olympusclub.pl/threads/19623-Makro-pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-fotohobbysta?p=1205733&viewfull=1#post1205733
Baw się i nie stresuj się "go" i cieniami. 6 bardzo fajna :)
Coraz fajniejsze foty dajesz (tylko ta d...pa ohydna :shock:) i niech Ci to coraz większą radochę sprawia :grin:
Aj tam od razu stresować, pomóc się staram :D.
Zdjęcia fajne, ciekawe jak mi by poszło z górami i widokami - na pewno nie tak jak Bodzipowi z robalami.
Próbowałem i to był dopiero stres i płacz z mojej strony. A o kościołach i kaplicach nie wspomnę:???:
Aj tam od razu stresować, pomóc się staram :D.
Zdjęcia fajne, ciekawe jak mi by poszło z górami i widokami - na pewno nie tak jak Bodzipowi z robalami.
Próbowałem i to był dopiero stres i płacz z mojej strony. A o kościołach i kaplicach nie wspomnę:???:
A ja plusa wlepić nie mogę bo system jest "gópi" i ma wszy :mrgreen:
Proszę pamiętaj jednak, że część jest to tzw. "staroć"
Np. poniższe ma jakby nie było 6 lat :roll:
Oczywiście dzisiaj całkiem inaczej wywołuję to zdjęcie, niż lata temu, gdy o fotografii miałem blade pojecie.
8. 153530
Bodziu, Ty oblechu! Wstrętny, paskudno-obrzydliwy wątek. Kury w mojej okolicy już długo jaj nosić nie bedom :mrgreen: Buzi Ciwięcie ni dam :-P:lol:
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził...jest dobrze dawaj dalej :-)
A ten ostatni faktycznie musi być stary, bo jakby nie Twój ;-)
Dobrze gada @tropic vel bosman...:-)
no ostatni faktycznie staruszek - pięknie cały badyl ostry wyszedł - tylko coś jakby podobne do ważki mu się przykleiło ;)
za to 6 i 7 mnie się podobają - i dla mnie też niekoniecznie cały blech musi być w GO -za to patencik z blendą zacny :)
Zaczynam jak BIKER :roll:
prezent dla Uli :)
9. 153586
Bystrzak z Ciebie Drogi Bodzio. Na trudności z GO najlepiej przejść na płaskie obiekty :-) Pozdro :-)
Bystrzak z Ciebie Drogi Bodzio. Na trudności z GO najlepiej przejść na płaskie obiekty :-) Pozdro :-)
I tak lewe skrzydełko się gibło :-P
I tak lewe skrzydełko się gibło :-P
Bo motilek się różni.... lewym skrzydełkiem właśnie.:roll:
Zawsze ma jedno skrzydełko nad :-)
Trzeba było zrobić odbicie lustrzane przez połowę :grin:
I tak lewe skrzydełko się gibło :-POn ma po prostu lewe skrzydełko bardziej ;)
Chętnie bym napisał że lewe nie ostre, z pod prawego wystaje coś zielonego i ta łodyga poza GO po środku rozprasza i gdyby, nie to to by było zajefjane i petarda co najmniej do publicznej. To tylko moje subiektywne odczucie.
Co nie zmienia faktu że ogólnie jest bardzo OK tylko małe niuanse psują całość.
Ale jak tak napiszę to znów mnie zbluzgają że się czepiam a nie powinienem.:roll:
Wiec oficjalne napiszę że chciałbym takie zdjęcia robić na początku i startować z takiego poziomu i życzę wytrwałości.:mrgreen:
No i kurna czułki też jakoś nie w płaszczyźnie :-)
Ni pozostaje nic innego jak wrócić tam i zrobić zdjęcie jeszcze raz, tylko staranniej :mrgreen:
Ni pozostaje nic innego jak wrócić tam i zrobić zdjęcie jeszcze raz, tylko staranniej :mrgreen:
Nie wrócę. Wiesz jak to jes... człek zaaferowany, do robala się skrada i... wgówno wdeptuje :(
Dobrze ześ tylko wdepnal a nie klęknął lub sie położył. Trzeba być optymistą.
Chętnie bym napisał że lewe nie ostre, z pod prawego wystaje coś zielonego i ta łodyga poza GO po środku rozprasza i gdyby, nie to to by było zajefjane i petarda co najmniej do publicznej. To tylko moje subiektywne odczucie.
Co nie zmienia faktu że ogólnie jest bardzo OK tylko małe niuanse psują całość.
Ale jak tak napiszę to znów mnie zbluzgają że się czepiam a nie powinienem.:roll:
Masz się czepiać i basta :D
Różnie będzie - będą i lepsze i gorsze, a jak będę miał okres to i przestoje :roll:
Nie wrócę. Wiesz jak to jes... człek zaaferowany, do robala się skrada i... wgówno wdeptuje :(
Nie słuchaj ich, nie wiedzą chyba jak to jest. Tak jak wcześniej napisałeś: 2 godz. z robalami to jak kilka km w górach. Jak idę na łąkę i wracam cały pogryziony i muszę się cały czyścić z różnych śmieci, które się przyczepiły to mam dość, ale i tak się cieszę, że udało mi się zrobić choć jedno przyzwoite zdjęcie.
Motylos OK, poza tym co zostalo juz powiedziane.
Dawaj nastepne robale ;)
pozdro
Bodzio się cieszyć, że zaglądacie i doradzacie :)
Dziś kolejny motylos robiony ZD 50/2,0 + EC-20 podpięty do Epla oczywiście
10. 153628
Gdybym nie był złośliwy, powiedziałbym: "coraz lepiej", ale jestem i nie powiem.
lisiajamka1
29.07.15, 13:57
Dosięgła Cię pasja robienia obleśnych zdjęć i są bardzo dobre wyniki :)
Gdybym nie był złośliwy, powiedziałbym: "coraz lepiej", ale jestem i nie powiem.
Nie będę jak nyny i dam czasem zepsute :mrgreen:
Dosięgła Cię pasja robienia obleśnych zdjęć i są bardzo dobre wyniki :)
dzięki :)
10.
Ładny :)
Qni ci u nas dostatek :)
11. 153630
Obleśne, plfe... To oko w którym naczynka widać, karby i przetłaczanki na pancerzu, włosy na nogach.... Plfe, zbyt dokładnie widać. ;-) ;-) :-)
Różnie będzie - będą i lepsze i gorsze, a jak będę miał okres to i przestoje :roll:
Z tym okresem to chyba przesadziłeś ! No chyba, że mówisz o lekcjach wu-efu :-)
Kolejny motylos i qń fajne są, a nawet powiem, że coraz fajniejsze :grin:
---------- Post dodany o 22:13 ---------- Poprzedni post był o 22:13 ----------
a na okres kup se podpaski (reklamowali ze skrzydełkami - będą Ci oblechy przypominać) :mrgreen:
Qni ci u nas dostatek :)
Qń jaki jest każdy widzi :) Tak dobrze wyszedł, że aż mnie obrzydza :wink:
Kuni naprawdę zatrzęsienie. Miałem takiego całkiem przebarwionego, czerwony był. Ale jak w domu popatrzyłem na fotę to ruszony, buuuuu :cry: A taki fajowy...
12. 153686
A ten pajączek z dedykacją dla apz-a. Andrzeju, Ty wiesz :mrgreen:
13. 153687
14. 153688
A tak w ogóle to bardzo się ciesze, że zaglądacie i te obrzydliwce oglądacie, dzięki :D
Kuni naprawdę zatrzęsienie. Miałem takiego całkiem przebarwionego, czerwony był. Ale jak w domu popatrzyłem na fotę to ruszony, buuuuu :cry: A taki fajowy...
A tak w ogóle to bardzo się ciesze, że zaglądacie i te obrzydliwce oglądacie, dzięki :D
Qnie, qnie i qnie... kaczę polną byś sfocił. :mrgreen:
Fajnie, fajnie...tylko makro (tak mnie się zdaje) wymaga dobrej jakości, a tu spory szum na 10, 11 i jakieś widoczne przejścia tonalne (gradacja) w 12 i 13. Chodzi o tło, bo same "modele" wyszły całkiem OK. Do ostrości i światła się nie przyczepiam:), sam lepiej pod tym względem bym nie zrobił, a te "mankamenty" o których wspominałem to moim zdaniem efekt obróbki.
13 troszkę szum wylazł.Nie wiem czemu olek tak na zielonym szumi.
Ja tam same piękności widzę :grin:, a na tego czerwonego to jeszcze zapoluj :lol:
---------- Post dodany o 21:40 ---------- Poprzedni post był o 21:36 ----------
13 troszkę szum wylazł.Nie wiem czemu olek tak na zielonym szumi.
Jak się cienie mocniej ciągnie, mocniej obrabia to często szumi, ale wszystko do zwalczenia jak się na samym początku dobrze odszumi :grin:
...13...
Upka ładna...:mrgreen::lol:
Ostatnia wstawka b. dobra jest.
Ładnie sobie poczynasz :) zazdroszcze czasu na focenie.Ja cały lipiec na 6 rano do roboty, potem na fuche... W weekend nie mam siły wstać o świtaniu ... Przynajmniej moge sobie na forum oblechy pooglądać :)
Ostatnia wstawka b. dobra jest.
Ładnie sobie poczynasz :) zazdroszcze czasu na focenie.Ja cały lipiec na 6 rano do roboty, potem na fuche... W weekend nie mam siły wstać o świtaniu ... Przynajmniej moge sobie na forum oblechy pooglądać :)
Dziękuję, tym bardziej, że Wasze inspirują. Dla Przemka to taki mały Pikuś jestem :mrgreen:
Dziękuję, tym bardziej, że Wasze inspirują. Dla Przemka to taki mały Pikuś jestem :mrgreen:
Troszkę potrenujesz i Przemka przegonisz i zostawisz w tyle :cool:.
W weekend nie mam siły wstać o świtaniu ...
W południe/pod wieczór też ich pełno :grin:
Tygrzyk na 13 i 14 bardzo fajny. Nieźle sie zaangażowałeś w te robale ;-)
Mocna deklaracja, Z tym okresem, to taka mesko-szowinistyczna nuta?
Nie wierzę, przerwę będziesz miał jak będzie lało. Jak Cię poznałem dotąd...Potem jak będą śniegi...
Włosy jej sterczą jakby ją prąd poraził :mrgreen:
Włosy jej sterczą jakby ją prąd poraził :mrgreen:
Ha, też by mnie zmroziło, jakby mnie kto za łeb ucapił :mrgreen:
lisiajamka1
3.08.15, 19:38
Z wiosny :0
15. 153877
Pięknie mrożący krew w żyłach moment uchwyciłeś :shock:
Bogdanie piękne ą Twoje oblechy. Trochę tu nie zaglądałem ale nadrobiłem dziś zaległości.
15. 153877
To co tygryski lubią najbardziej :grin:
15. 153877
Byłeś świadkiem zabójstwa, trzeba było z tym na policję. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Byłeś świadkiem zabójstwa, trzeba było z tym na policję. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Taaak, i to nie raz :mrgreen:
16. 153915
Motyla pal licho, ale pszczółkowate to dobry miodek produkują, szczególnie półtorak.:-P:-P:-P:mrgreen:
To sie motylek nadzial... fajne ostatnie wrzutki.
lisiajamka1
4.08.15, 12:40
Może Bodzip pajączka głodzi, a potem podrzuca mu smakowite i fotogeniczne przysmaki...to taka moja hipoteza co do ostatnich tak spektakularnych zdjęć :wink::mrgreen:
Mnie się tam 6, 7 10 podoba.
Pozdrówka.
Motyla pal licho, ale pszczółkowate to dobry miodek produkują, szczególnie półtorak.:-P:-P:-P:mrgreen:
...Uwolnić Pszczółkę... !
...Uwolnić Pszczółkę... !
Precz z Acta! :mrgreen:
Tak patrzę na ten 16 i ... gdyby tak pająki miały skrzydła... ;):mrgreen:
Tak patrzę na ten 16 i ... gdyby tak pająki miały skrzydła... ;):mrgreen:
nawet nie strasz :twisted:
Ladnie sobie tu kolega Bogdan poczynia ;)
Ostatnie mordu sceny przednie :0
p.s. Jak sie odpowiednio popiesci ,to i szum na zielonym sie nie zmiesci ;)
pozdro
Sczerze zazdraszczam, ja niestety mam taki talent do tej tematyki, że nawet jak już się wybiorę na łąkę, to mam wrażenie, że jestem na niej jedynym oblechem :(
Ostatnie ładne nawet...mimo tego co przedstawia :)
Sczerze zazdraszczam, ja niestety mam taki talent do tej tematyki, że nawet jak już się wybiorę na łąkę, to mam wrażenie, że jestem na niej jedynym oblechem :(
Próbuj, a mistrzem kiedyś zostaniesz. :mrgreen:
Skoro innych nie ma, zacznij focenie od siebie. :shock::mrgreen:
Próbuj, a mistrzem kiedyś zostaniesz. :mrgreen:
Skoro innych nie ma, zacznij focenie od siebie. :shock::mrgreen:
Brzydzę się samojebkami i nie kupię sobie pręta do luszczanki ;) Wczoraj dałem modelce aparat do ręki, żeby sobie popatrzyła co nam z focenia wychodzi, a ona wykorzystała moją nieuwagę i zrobiła mi kilka zdjęć. Szok, miałem ochotę odgryźć wyświetlacz w aparacie... :( Na szczęście wcześniej trafiłem roztrzęsionym palcem w przycisk kasowania :D
No Bogdan, nieźle sobie poczynasz, jestem pod wrażeniem, soczyste są twoje zdjęcia i to względu na kolor jak i na to co się na nich dzieje.
Ja za pajęczakami nie przepadam ale za to qnie lubię.
Brzydzę się samojebkami i nie kupię sobie pręta do luszczanki ;) Wczoraj dałem modelce aparat do ręki, żeby sobie popatrzyła co nam z focenia wychodzi, a ona wykorzystała moją nieuwagę i zrobiła mi kilka zdjęć. Szok, miałem ochotę odgryźć wyświetlacz w aparacie... :( Na szczęście wcześniej trafiłem roztrzęsionym palcem w przycisk kasowania :D
Skasowałeś modelkę ? Co za czasy......Mój Boże :-)
17.
Na terenie cegielni w okolicach stawku miałbyś takich sporo, innych też, a pewnie i motyle by się jakieś ciekawe trafiły.
Na terenie cegielni w okolicach stawku miałbyś takich sporo, innych też, a pewnie i motyle by się jakieś ciekawe trafiły.
Tak, znam to miejsce :) często tam bywam.
Tak, znam to miejsce :) często tam bywam.
A ja ostatnio nie.... :(.
Może jutro się na chwilę tam wybiorę, może uda mi się coś tam sfocić ciekawego, o ile nic tam się nie zmieniło na gorsze...
Eeeech, stwierdziłem, że straszna ze mnie cipencja :cry:
Jechałem dzisiaj z dziewczynami do Wysowej. One na kontrolę, ja na relaks. Nie wezmę aparatu - sobie myślę. Upał niesamowity.
W Wysowej przeszła burza. Delikatna. A jakie cudne robale na łące były, i wodą oszołomione. Spotkałem pluskwiaki takie jak Robert pokazywał - brązowe, tylko nie w paski a delikatne kropeczki. Jeszcze takich nie widziałem. Bajka.
Chyba se dam minusa :evil:
Trzeba było do słoika nałapać, a po powrocie, w domu, zmajstrować sesję w przydomowym ogródku sąsiadki. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jechałem dzisiaj z dziewczynami do Wysowej. One na kontrolę, ja na relaks. Nie wezmę aparatu - sobie myślę. Upał niesamowity.
W Wysowej przeszła burza. Delikatna. A jakie cudne robale na łące były, i wodą oszołomione. Spotkałem pluskwiaki takie jak Robert pokazywał - brązowe, tylko nie w paski a delikatne kropeczki. Jeszcze takich nie widziałem. Bajka.
Na pocieszenie...;):mrgreen::mrgreen:
154486
Dzięki Ci dobry człowieku :)
Oj Bogdan Bogdan, taki zaawansowany fotograf, i takie rzeczy ;)
Chyba pomysle, coby jakas prezentacje zrobic, i kiedys przy jakiejs okazjii gdzies poopowiadac o Makro.
Moze to pomoze pewnych nawykow nabrac, a i moze ktos cos do swojego warsztatu przeszczepi :)
pozdro
Ja bym się zbanował... :twisted:
Chyba pomysle, coby jakas prezentacje zrobic, i kiedys przy jakiejs okazjii gdzies poopowiadac o Makro.
Moze to pomoze pewnych nawykow nabrac, a i moze ktos cos do swojego warsztatu przeszczepi :)
pozdro
Zawsze można czegoś się nauczyć i przyuczyć :-)
Od razu tak brutalnie.
Zamiast dać szanse na poprawę.
Powiedzieć "Nic się nie stało " :D
Następnym razem już takiego błędu nie zrobisz. Bo wiesz co można stracić.
fatalnie Bogdan, ja musze naganiać się po łące by byle jakiego oblecha znaleźć. Mało ich bardzo u mnie. Żaden wyjazd się nie kroi poza Śląsk niestety.
Chętnie bym Ci pomógł :mrgreen: ale system nie pozwala :roll:
pozdro
Wiem, wstyd mi :oops:
też z Wysowej, tylko kilka dni wcześniej...
Odorek
18. 154500
Motylos
19. 154499
i obcy :)
20. 154498
w sumei się zastanawiam co gorsze nie wziąć z premedytacją i żałwać czy żałować bo się zgubiło.. :roll:
chyba jednak to drugie ;)
Idzie Ci coraz lepiej, odorek fajny, motylek nieźle mi trochę światełka na nim brakuje, lubię foty motyli z choćby lekkim kcentem słonecznego światła,. Ciem fajny, problemem jest że siadają te ciemy nisko prawie zawsze i płochliwe są strasznie.
luzaczek82
11.08.15, 11:19
Obcy ciekawie wyszedł,tylko przeszkadza ta trawka co włazi na niego(nożyczki w ruch:wink: )
Obcy ciekawie wyszedł,tylko przeszkadza ta trawka co włazi na niego(nożyczki w ruch:wink: )
Czujny był :D
6 x za nim biegałem nim się uspokoił. I jak Robert pisze - głęboko w trawie siadł. Więc mam takiego jak Bozia dała :mrgreen:
Więc mam takiego jak Bozia dała :mrgreen:
Ja też :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen::mrgreen:
Nie lubię tego Bodzipa. Jakiś takiś......bodzipowaty jest. :?:
Marysia jest OK, nosi słoiki i fajnie bo mogła by na ten przykład ogórków ukisić. A ona tylko nosi i podaje (na polu).
i obcy :)
20.
Się do mojej Marge tylko nie chciał dobrać... ;):mrgreen:
Kilka z dzisiaj. Było sporo rosy, ale tam gdzie robale było sucho.
21. 154823
22. 154822
23. 154821
24. 154820
25. 154819
26. 154818
No, ładnie...
Dwa pierwsze super, szczególnie pierwsze. Kolejne dwa całkiem niezłe.
25 i 26, obróbka mi odbiera całą przyjemność oglądania niestety.
ja bym się aż tak nie czepiał, zwłaszcza, że wiem jak trudno jest zerobić takie zdjęcia...
Przejżałem, klasyka :) , 23 mi się podoba najbardziej, szkoda że ta ostrość trochę nie siadła całkiem :)
Ja tam nie lubie lazic po lakach z oczywistych powodow robale..., ale lubie podziwac je na fotach :-)
21;22 swietne.
ja bym się aż tak nie czepiał, zwłaszcza, że wiem jak trudno jest zerobić takie zdjęcia...
Po prostu prawdę mówi. I dobrze :)
27. 154850
27 nie za bardzo światło i kadr (ten cień na głowie)
Chyba bardziej by mi się podobał, gdyby skrzydła też się na GO załapały.
Waszki piękne. Lubią Cie.
21, 22 najbardziej mi się podobają :)
Z ostatnich ważki bardzo fajnie pokazane :grin:
Chyba bardziej by mi się podobał, gdyby skrzydła też się na GO załapały.
21, 22 najbardziej mi się podobają :)
z ostatnich 2ch wrzut - podpisuje się pod tymi wypowiedziami :)
coraz lepiej !!
luzaczek82
17.08.15, 20:07
Z ostatnich to 21 super
28. 155545
29. 155546
30. 155544
30 fajna, szkoda że od dołu :)
30 fajna, szkoda że od dołu :)
Bodzip lubi pokazywać Saboorowi d... pająka :mrgreen:
Bodzip lubi pokazywać Saboorowi d... pająka :mrgreen:
to Saboor na qnia niech popatrzy :lol:
ostatnie qunie bardzo fajne, nie spotkałem jeszcze takich różowawych u mnie :)
ostatnie qunie bardzo fajne, nie spotkałem jeszcze takich różowawych u mnie :)
Różowe miałem w zeszłym roku w koniczynie. W tym szybko koniczynę skosili, co zostało to uschło i qunie szare są :|
Pierwszy Qń fajny, 4 literki też:wink::mrgreen:
O różowych koniach
Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś pisałem o takim odcieniu. Był nawet bardziej nasycony, a kolor przypominał szkarłat biskupi. Zdjęcie mam, ale ruszone niestety.
Był kiedyś film na NG o szarańczy. Ta zmiana koloru następuje w dwu przypadkach: albo seks, albo jest ich tak dużo, że ocierają się o siebie i to ocieranie powoduje zmianę koloru i chęć niezamierzonego seksu. Co powoduje nagminne rozmnażanie i stąd takie ogromne stada szarańczy.
A nasze koniki to ta sama rodzina.
... Bo nasze koniki to jedna rodzina,
parzą się wszyscy, chłopak czy dziewczyna... :wink:
O różowych koniach
Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś pisałem o takim odcieniu. Był nawet bardziej nasycony, a kolor przypominał szkarłat biskupi. Zdjęcie mam, ale ruszone niestety.
Był kiedyś film na NG o szarańczy. Ta zmiana koloru następuje w dwu przypadkach: albo seks, albo jest ich tak dużo, że ocierają się o siebie i to ocieranie powoduje zmianę koloru i chęć niezamierzonego seksu. Co powoduje nagminne rozmnażanie i stąd takie ogromne stada szarańczy.
A nasze koniki to ta sama rodzina.
U mnie się upodobniały do koniczyny, jak ją wykosili to qnie zszarzały :grin:
Ostatnie dobre, ciekawy kadr
Czysty przypadek. Najazd rodzinny z Kaszub. Więc wziąłem ich na Rotundę. Nie miałem nic makro ze sobą. Robiony 14-150
32. 155907
luzaczek82
27.08.15, 15:30
Całkiem ładny żelek :grin:
Czysty przypadek. Najazd rodzinny z Kaszub. Więc wziąłem ich na Rotundę. Nie miałem nic makro ze sobą. Robiony 14-150
32. 155907
To taki beskidzki Haribo ??? :shock::mrgreen:
---------- Post dodany o 16:29 ---------- Poprzedni post był o 16:28 ----------
31. 155592
Tekla coś przędzie, piękne i obleśne. :mrgreen:
32. przypadkiem całkiem fajnie wyszła :)
Na kleik jabłkowy by się nadał ;):mrgreen:
Fajny ten czysty przypadek :grin:
Zelek bardzo dobry, qun tez, pajaczki mozna by popracowac jeszcze nieco :)
p.s. Bodziu z czego masz ta ogniskowa 100mm? 40-150 ?
pozdro
Zelek bardzo dobry, qun tez, pajaczki mozna by popracowac jeszcze nieco :)
p.s. Bodziu z czego masz ta ogniskowa 100mm? 40-150 ?
pozdro
ZD 50 makro + EC-20
ZD 50 makro + EC-20
Podziekowal :)
Bo wlasnie chcialem powiedziec zebys wiecej z tego szkla robil bo najlepsze jakosciowo efekty masz :)
I teraz rozumiem dlaczego :)
pozdro
Podziekowal :)
Bo wlasnie chcialem powiedziec zebys wiecej z tego szkla robil bo najlepsze jakosciowo efekty masz :)
I teraz rozumiem dlaczego :)
pozdro
Cieszę się :)
Żelek jeszcze raz. Też jak wiadomo 14-150
33. 155938
Czy Wy już nie możecie przestać.....:wink:
zarąbisty żelek - pierwszy kadrowo chyba bardziej mi leży ale na drugim widać ciekawy "kręgosłup" tudzież po prostu plecki ;)
boski żelek, chciałbym tak perfekcyjnie panować nad głębią ostrości :)
oba żelki pierwsza klasa :)
ostatnie fatalne :cool: nie lubię tych paskud ale zielony żulek jest git. Z pierścieniami robiłeś ?
ostatnie fatalne :cool: nie lubię tych paskud ale zielony żulek jest git. Z pierścieniami robiłeś ?
Mówisz o żelku ? to było na wariata - zwykłym 14-150 bez niczego. Tylko ten obiektyw miałem. Dwa udane na kilkanaście, bo statywu też nie miałem :roll:
A ostatni to Sigma 150 z E-30
34. 156293
Aleś się postarał, przed kolacją takie coś serwować. :shock:
Ale fota super. :mrgreen: Wstrętne to-to. :roll:
Żeluś fajowy.
I "ostatni" pajączek git, ale te oczęta ... Mógłbyś ciut "podostrzyć".
Pozdrówka.
Łowik? Bardzo ładne rozmycie tła :)
a nie mógłbyś trochę tła rozjaśnić w 35,
pająk fajnie zapozował.
w końcu jakieś robale prócz moich się pojawiają :)
35. 156443
Ale fajny much. :mrgreen:
Nie jest taki obleśny jak pajączory. :mrgreen:
Bardzo się cieszę, że zaglądacie :)
...Robert, racja
poszedłem dzisiaj na łąkę. No jestem na chorobowym, więc poszedłem focić :mrgreen: Po nocnym deszczu spodziewałem się, że robale wylezą. Susza była, więc z robalami krucho było.
Na łączce koło domu ... qni ci u nas dostatek :mrgreen:
Myślałem, patrząc na ekranik, że to zdjęcie będzie najlepsze. Nie jest :(
36. 156461
37. 156459
Słoneczko trochę ostre było, a qnie bardzo płochliwe
38. 156460
39. 156458
A to ostatnie, to robione Heliosem, z pierścionkiem 11 mm.
40. 156457
poszedłem dzisiaj na łąkę. No jestem na chorobowym, więc poszedłem focić :mrgreen:
Nie bałeś się kontroli z pracy. U nas czasem kierownictwo z kadrową pojawiają się na kontroli :wink:
Fajne fotki. Robaczki super, pajączek ładny
35 i 39 misię :) Bardzo misię 35.
Pozdrówka.
Ładnie ładnie, cały czas podglądam :cool:
...Robert, racja
poszedłem dzisiaj na łąkę. No jestem na chorobowym, więc poszedłem focić :mrgreen: Po nocnym deszczu spodziewałem się, że robale wylezą. Susza była, więc z robalami krucho było.
36.
37.
Słoneczko trochę ostre było, a qnie bardzo płochliwe
38.
39.
A to ostatnie, to robione Heliosem, z pierścionkiem 11 mm.
40. No i jest najlepszy z serii moim zdaniem, pozostałe światło załatwiło... rób sobie cień :) będzie lepiej. Z pajączków wolę pierwsze foto choć głębia ostrości mała jest.
Qnie coś nie chciały za bardzo pozować:) , 40 najlepsza :mrgreen:
...
poszedłem dzisiaj na łąkę....
Sami nie chodzimy to zaglądamy, najważniejsze, że jest na co popatrzeć :)
Jako że wypełzłem z chałupy po ditla, to poszedłem sprawdzić czy mój tygrzyk nadal czai się na łące. Był i grzecznie pozował.
Dziś E-30 + Sigma 150.
41. 156531
Widzę że wszystkim oblechy w głowie...:mrgreen: Fajne strzały Bodzio :-)
Choć raz z trwarzy byś go nam pokazał ;)
Choć raz z trwarzy byś go nam pokazał ;)
Wiem :mrgreen:
wiem, że jest od ****-strony, ale po przeciwnej są krzaczory. Nie da rady :???:
Tylko dlaczego on się tak skulił wysysając ? :roll:
43. 156589
ładny motyl, takiego jeszcze nie widziałem
Brr zdjęcie ze sołówki straszne (choć świetnie uchwycone ;) )
Troche na niektorych swiatlo nie dopisuje i ostrosc, ale ogolnie chwali sie, ze cos sie dzieje w watku :)
pozdro
Po tym co Marek pokazał z łowikami i bagnikami to wstyd cokolwiek wstawiać :oops:
44. 156726
lisiajamka1
8.09.15, 20:09
Nie wstydź się, pokazuj, jak widzę masz się czym pochwalić, naprawdę :)
Muchole jakieś takie przyspałe ostatnio, łatwiej je podejść :)
Muchole jakieś takie przyspałe ostatnio, łatwiej je podejść :)
Zgadza się, tylko 8 stopni było.
45. 156756
ładniutki ten ostatni - inne to oblechy :D
Ladny cytrynek, osobiscie bym nieco przesunal kadr nizej.
Widac, ze sloneczko miales :)
pozdro
Ladny cytrynek, osobiscie bym nieco przesunal kadr nizej.
Widac, ze sloneczko miales :)
pozdro
To jest to co poprzednio pisałeś :D Ostre słońce było. Cóż, to dla mnie zabawa :)
Fota była robiona starym dobrym ZD 70-300
lisiajamka1
9.09.15, 18:22
To jest to co poprzednio pisałeś :D Ostre słońce było. Cóż, to dla mnie zabawa :)
Fota była robiona starym dobrym ZD 70-300
Stary ale jary :grin:
Cytrynek piękny :)
To jeszcze na wieczór oblech dla wielbicieli. Ula pozdrawiam :mrgreen:
46. 156762
lisiajamka1
9.09.15, 19:26
Z jakim zaciekawieniem spogląda na Ciebie :grin:
Jednym okiem :mrgreen:
To zez zbieżny ;):mrgreen:
motylek ładny ale zdjęcie mi nie pasuje, obróbka nie za fajna, już lepiej było to słońce pokazać na focie , no i te motyle nie mają takiego koloru za mocno pojechałeś z obróbką. Pajączek fajny, choć jeszcze delikatnie całość bym rozjaśnił.
Pojechałem dzisiaj na ważki. Taki staw poniżej Kasztelu. Raniutko, trochę mokro po wczorajszym deszczu, myślę sobie: będą z rosą :D
Nie było nic. Nawet motylka. Porażka. A że tam jest fajne zejście do rzeki, to z Marysią hyc do auta i w południe na plażę.
I co ? są czerwone ważki :shock: Szczena mi opadła. Warunki wredne - mocny wiatr, ostre słońce. Na dokładkę jak ważkę zasłoniłem od słońca to odlatywała. Czujne bestie :mrgreen:
47. 156976
48. 156977
49. 156978
50. 156979
51. 156980
52. 156981
47 i 49 najlepiej wyszły, słonko fakt mocneale czasem i takie warto porobić foty.
...Na dokładkę jak ważkę zasłoniłem od słońca to odlatywała. Czujne bestie :mrgreen:
Oczy naokoło głowy pewnie dlatego:). Taka dygresja, nie wiem czy ważki widzą w ten sam sposób co muchy. Ruch widzą w zwolnionym tempie, dlatego tak trudno ręką pacnąć muchę:)
Co do zdjęć wyróżniłbym 47,49 i 52.
Pojechałem dzisiaj na ważki.
to Ty tak masz - że jedziesz na ważki i przywozisz ważki :?:
dziwnie :roll: :mrgreen:
fajne stwory :)
...Robert, racja
36. https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=156461&stc=1
Za to scenka przednia...
49 wybieram. I ten wzrok wpatrzony w fotografującego... :)
49 jako kadr mi się podoba, szkoda że ten "ryjek" trochę mało ostry :)
Już myślałem, że do wiosny wątek będzie odpoczywał, a tu w trzewiach dyskowych robala znalazłem. Nie wiem czym robiony bo staroć, a exif nie pokazuje obiektywu, więc pewnie Helios albo Opteco :roll:
53. 159369
Już myślałem, że do wiosny wątek będzie odpoczywał, a tu w trzewiach dyskowych robala znalazłem. Nie wiem czym robiony bo staroć, a exif nie pokazuje obiektywu, więc pewnie Helios albo Opteco :roll:
53. 159369
Jeszcze takie łażą jak widać w moim wątku więc na pole i szukać :)
Jeszcze takie łażą jak widać w moim wątku więc na pole i szukać :)
Na dwór... nie, dobrze - na pole :mrgreen:
leje jak z cebra, na rano ma sypać :roll:
Wyciągacie je ze słoika z formaliną i na kwiatek ??? :mrgreen:
Abir ma dmuchane łabędzie, a Wy dmuchane oblechy. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Bodzip przyblizasz nam lato...:-)
Bodzip przyblizasz nam lato...:-)
Przybliżanie lata to raczej na poniższej :D Ha, cieszę się, że ten katalog znalazłem :mrgreen:
54. 159372
Na dwór... nie, dobrze - na pole :mrgreen:
leje jak z cebra, na rano ma sypać :roll:
Na pole! Na dwór to ewentualnie po glizdy i inne wancki :mrgreen:
Pogoda faktycznie się z..... w Taterkach już sporo nasypało :|, a Granaty :wink: i Krywań czekają.
Bogdan co tak zaniedbales watek?
pozdro
Bogdan co tak zaniedbales watek?
pozdro
Bajko ty moja, też muszę szufladę przetrzepać :roll:... mea culpa :oops:
Bajko ty moja, też muszę szufladę przetrzepać :roll:... mea culpa :oops: Nie rób tego pośpiesznie. Nieźle Ci idzie, ale ja nie lubię tych robali.