PDA

Zobacz pełną wersję : Znacie ten sklep z allegro?

Willy
20.07.15, 14:58
Hej,

kusi mnie Panas gx7 za 1869 zeta nowy, z tego sklepu:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5524590496

Kupował cos ktoś tam? Wszystko w porządku z tym sklepem, gwarancją itp?

droplet
20.07.15, 17:21
Hej,

kusi mnie Panas gx7 za 1869 zeta nowy, z tego sklepu:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5524590496

Kupował cos ktoś tam? Wszystko w porządku z tym sklepem, gwarancją itp?

Jak na sprzedawcę to używa soczystego języka w komentarzach negatywnych :-).

cissic
20.07.15, 20:10
Język spod stadionu. Nie kupowałbym w imię różnych zasad, o których sprzedawca chyba nie ma pojęcia ;)

Karol
20.07.15, 20:49
Język spod stadionu. Nie kupowałbym w imię różnych zasad, o których sprzedawca chyba nie ma pojęcia ;)
Ano. Nazwanie kupującego, jakkolwiek by się nie zachował, "kretynem" i "jełopem" wyklucza sprzedającego z grupy ludzi, z którymi chciałbym robić jakiekolwiek interesy.

epicure
20.07.15, 20:57
Sprzedający jest bez zarzutu, co najwyżej niewychowany :)

Jd
20.07.15, 21:13
Mnie ciekawi co innego. Ilości oferowanego sprzętu - tym bardziej , że nie jest to sprzedawca specjalizujący sie tylko w branży foto. Profesjonalne sklepy foto nie maja na stanie takich ilości. Bliskość granicy tłumaczy chyba wszystko. Z tego samego miasta jest oferent (po okazyjnej cenie ) aparatów Fuji X-E1 z 18-15.

BootMR
20.07.15, 21:29
Kupowałem od niego w zeszłym roku(wrzesień chyba) omd-em10 i wszystko było ok.(no może poza obiektywem, ale to przypadłość na którą "chorują" naleśniki EZ i od sprzedawcy niezależna).

cissic
20.07.15, 21:34
Sprzedający jest bez zarzutu, co najwyżej niewychowany :)

Masz rację, ale dla mnie to wystarczający powód by sobie odpuścić "ewentualny" zakup. Nie są mi potrzebne dodatkowe emocje ;)

Willy
20.07.15, 23:01
No faktycznie komentarze są na żenującym poziomie. Odpuszczam sobie na razie GX7.

marek7001
21.07.15, 09:05
Sprzedawca ok, praktycznie same 5 :wink: Tylko ludzie cudaki, nie czytają aukcji albo jeszcze lepiej, kupują taniej i jeszcze biorą fakturę na firmę. Pobawią się kilka dni i chcą odesłać a tu lipa...na fakturę nie ma zwrotu i stąd tyle negatywów ot...życie :wink:

koronax
21.07.15, 10:07
Facet może po prostu pisze w komentarzach uczciwie to co myśli o klientach :wink: .

nightelf
21.07.15, 10:35
Mimo wszystko dyplomata z niego żaden, a sprzedawca powinien być miły.
Nie wyobrażam sobie, by w realu jakiś pracownik krzyczał za klientem "ty jełopie".

Jd
21.07.15, 10:48
Z tymi komentarzami to prawda leży pośrodku. Miałem takiego madrale (kupującego) jak sprzedawałem X-E1. Nie dałem sie wyprowadzic z równowagi. Swoje niezadowolenie w końcu wyładował tym , ze wogóle do dzisiaj nie wystawił mi komentarza mimo , ze odemnie dostał pozytywa.
Facet ma słabe nerwy , ale sie mu nie dziwie jak jakis głab kupuje na firme a za kilka dni chce zwrócić.
Mnie nadal zastanawia źródło pochodzenia tych aparatów bo nawet znani sprzedawcy sprzętu foto nie oferuja takich ilości.(39 sztuk GX7) a on jak widac jest wielobranżowy

Saboor
21.07.15, 12:04
Facet może po prostu pisze w komentarzach uczciwie to co myśli o klientach :wink: .
Jest sprzedawcą, więc to co myśli niech sobie wsadzi w kieszeń, albo zmieni profil choć nie
wiem na jaki, w usługach tym bardziej wymagana jest kultura.

epicure
21.07.15, 12:13
Niech sobie robi co chce.

Saboor
21.07.15, 12:23
Niech sobie robi co chce.
Batożyć go nie każę. Cham pozostanie chamem, ja wymagam porządnej obsługi nawet na bazarze,
jeżeli mam wydać moje pieniądze to w miejscu gdzie to zostanie docenione, to efekt mojej pracy.
Wiem, że obecnie jest ciche przyzwolenie na tolerowanie chamstwa, choć dalibóg nie mam pojęcia
skąd się wzięło.

epicure
21.07.15, 12:29
Chamstwa zabronić się nie da. Jedynie można je ignorować. Bo chamowi na niczym nie zależy bardziej, jak na zwróceniu na siebie uwagi.

Saboor
21.07.15, 12:39
Chamstwa zabronić się nie da. Jedynie można je ignorować. Bo chamowi na niczym nie zależy bardziej, jak na zwróceniu na siebie uwagi. Należy wytknąć, można ignorować. Co do reszty: pełna zgodność epikurejczyku.

Bodzip
21.07.15, 15:12
Chamstwo należy zwalczać siłom i godnościom osobistom... vide Kabaret Dudek :)