Zobacz pełną wersję : prosba o ocenienie zdjecia
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://digart.img.digart.pl/data/img/0/79/download/1407740.jpg)
Nie wiem, czy bez odbicia w szybie nie było by to bardziej przekonywujące.
Nie wiem czy nie jest aż zbytnio niewyraźne... no ale założenia autora też przecież nie znamy.
Tytuł broni tej fotki, jak dla mnie fajne :)
Zdjęcie mi się bardzo podoba, nawet z tym odbiciem fotografa. Jest takie nieoficjalne, niby chaotyczne, uliczne. To mi się podoba.
Jedna prośba: popraw orta w tytule... :)
Pzdr
Jedna prośba: popraw orta w tytule... :)
Pzdr
:) poprawione :)
Nie wiem, czy bez odbicia w szybie nie było by to bardziej przekonywujące.
owszem ale w zamian musiało by być coś innego np przechodzący człowiek itd. - bez straciło by czytelność, nie widać by było tak wyraźnie że to szyba. Podoba się ;)
Rafał Czarny
6.01.08, 01:34
Podoba mi się fota. Dziwaczna, inna niż większość. I dlatego IMHO fajna.
klimatyczne. Bardzo mi się podoba.
fotka fajna, lubię takie ale jakość zła bo nie uwierzę, że ją aż tak zcharatałaś. Zcharatałaś?
pomysł bardzo ciekawy i wykonanie też :) jedyne co to krok na stronę by nie było widać swojego odbicia w szybie, albo może jakiś polar? :)
Podoba mi się klimat tej fotki.
IMHO, tylko on broni ją przed wyrzuceniem do kosza bo technicznie to dziwne trochę zdjęcie ;)
Rafał Czarny
6.01.08, 10:01
Co Wy chcecie od technicznego wykonania? Ładne ziarenko, z pewnością efekt zamierzony.
Przez technikę rozumiem otrość/nieostrość, kadrowanie, BW, itd, itp...
Najbardziej nie pasi mi tu właśnie kadrowanie, ziarno może być.
No cóż, Autorka prosiła o ocenę a ta zawsze jest subiektywna, a już u takiego amatora jak ja, to na pewno.
Mnie "nie leży" i tyle.
Tadeusz Jankowski
6.01.08, 11:53
Gosiallek,
Dwie postaci odbite w szybie sa ustawione w opozycji do siebie i to jest niezłe, na fotografowanej scenie coś się dzieje i to jest bardzo dobra sprawa, natomiast jasna skrzynia automatu przesłania trochę fotografa, co jest dobre, bo jakoś wzbogaca interpretację, ale i niedobre, bo oddziałowuje troszkę ujemnie na kompozycję. Pomysł bardzo dobry, wyższa szkoła jazdy i z pewnością z tego typu ujęć coś większego się urodzi.
Pzdr, TJ
klimatyczna fotka, aczkolwiek bez Twojego odbicia w szybie byłoby zdecydowanie lepsze. Na przyszłość trzeba nosić ze sobą filtr polaryzacyjny :)
eh mialo byc przez to troche odbierane jak klatka ze starego filmu , dzieki temu chyba jest tu ten klimat, a pozatym potrafie zepsuc kazde zdjecie ...:), jakie filtry :)) ja aparatu nie mam :) a tu mowa o filtrach :), zdjecie znalazłam w "szufladzie" zaziarniłam i na b&w , dobra dzieki za zagladanie czas na programowanie ... eh (sesja sie zbliza :( )
dla mnie bomba. z ziarnem i odbiciem. gra!