Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : prosba o ocenienie zdjecia

gosiallek
5.01.08, 15:07
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://digart.img.digart.pl/data/img/0/79/download/1407740.jpg)

salvadhor
5.01.08, 15:14
Nie wiem, czy bez odbicia w szybie nie było by to bardziej przekonywujące.

asfoto_p
5.01.08, 15:17
Nie wiem czy nie jest aż zbytnio niewyraźne... no ale założenia autora też przecież nie znamy.

Krzyszcz
5.01.08, 15:23
Tytuł broni tej fotki, jak dla mnie fajne :)

suchar
5.01.08, 15:25
Zdjęcie mi się bardzo podoba, nawet z tym odbiciem fotografa. Jest takie nieoficjalne, niby chaotyczne, uliczne. To mi się podoba.

Jedna prośba: popraw orta w tytule... :)
Pzdr

gosiallek
5.01.08, 15:28
Jedna prośba: popraw orta w tytule... :)
Pzdr
:) poprawione :)

radlakos
6.01.08, 01:15
Nie wiem, czy bez odbicia w szybie nie było by to bardziej przekonywujące.

owszem ale w zamian musiało by być coś innego np przechodzący człowiek itd. - bez straciło by czytelność, nie widać by było tak wyraźnie że to szyba. Podoba się ;)

Rafał Czarny
6.01.08, 01:34
Podoba mi się fota. Dziwaczna, inna niż większość. I dlatego IMHO fajna.

rodia
6.01.08, 02:05
klimatyczne. Bardzo mi się podoba.

Peniek242
6.01.08, 02:28
fotka fajna, lubię takie ale jakość zła bo nie uwierzę, że ją aż tak zcharatałaś. Zcharatałaś?

domi
6.01.08, 05:09
pomysł bardzo ciekawy i wykonanie też :) jedyne co to krok na stronę by nie było widać swojego odbicia w szybie, albo może jakiś polar? :)

Oleryk
6.01.08, 09:51
Podoba mi się klimat tej fotki.
IMHO, tylko on broni ją przed wyrzuceniem do kosza bo technicznie to dziwne trochę zdjęcie ;)

Rafał Czarny
6.01.08, 10:01
Co Wy chcecie od technicznego wykonania? Ładne ziarenko, z pewnością efekt zamierzony.

Oleryk
6.01.08, 10:19
Przez technikę rozumiem otrość/nieostrość, kadrowanie, BW, itd, itp...
Najbardziej nie pasi mi tu właśnie kadrowanie, ziarno może być.
No cóż, Autorka prosiła o ocenę a ta zawsze jest subiektywna, a już u takiego amatora jak ja, to na pewno.
Mnie "nie leży" i tyle.

Tadeusz Jankowski
6.01.08, 11:53
Gosiallek,

Dwie postaci odbite w szybie sa ustawione w opozycji do siebie i to jest niezłe, na fotografowanej scenie coś się dzieje i to jest bardzo dobra sprawa, natomiast jasna skrzynia automatu przesłania trochę fotografa, co jest dobre, bo jakoś wzbogaca interpretację, ale i niedobre, bo oddziałowuje troszkę ujemnie na kompozycję. Pomysł bardzo dobry, wyższa szkoła jazdy i z pewnością z tego typu ujęć coś większego się urodzi.

Pzdr, TJ

dzemski
6.01.08, 12:01
klimatyczna fotka, aczkolwiek bez Twojego odbicia w szybie byłoby zdecydowanie lepsze. Na przyszłość trzeba nosić ze sobą filtr polaryzacyjny :)

gosiallek
7.01.08, 00:16
eh mialo byc przez to troche odbierane jak klatka ze starego filmu , dzieki temu chyba jest tu ten klimat, a pozatym potrafie zepsuc kazde zdjecie ...:), jakie filtry :)) ja aparatu nie mam :) a tu mowa o filtrach :), zdjecie znalazłam w "szufladzie" zaziarniłam i na b&w , dobra dzieki za zagladanie czas na programowanie ... eh (sesja sie zbliza :( )

dka
7.01.08, 00:19
dla mnie bomba. z ziarnem i odbiciem. gra!