PDA

Zobacz pełną wersję : Zima

marko
1.01.08, 12:13
Trochę napadało

Oleryk
1.01.08, 12:20
Zależy gdzie ;)
Balans bieli do poprawki bo zaniebieszczone trochę.

grizz
1.01.08, 12:20
Nieciekawe i WB skopany...

Diabels
9.01.08, 22:18
Kadr nieciekawy

Karol
9.01.08, 23:57
Zdjęcie jest takie sobie ale śniegu zazdroszczę - u mnie właśnie stopniały resztki... Światło miałeś ładne, fajne cienie na śniegu, odnoszę wrażenie, że nie do końca wykorzystałeś potencjał tej sytuacji. Mnie osobiście najbardziej razi przepalony fragment śniegu w prawym dolnym rogu kadru - wpuściłbym do aparatu troszkę mniej światła...
Co do balansu bieli - owszem jest niebiesko ale taka natura światła w zimie. Są różne szkoły - dla jednych to błąd, dla innych klimat... Kiedyś miałem taka manierę, że na każdej focie chciałem mieć poprawny WB - taki jak ustawiany na białą kartkę. Potem się zorientowałem, że owe foty są poprawne ale tracą na klimacie. Niektórzy fotografując przy świetle naturalnym ustawiają WB jak na światło słoneczne - w konsekwencji cienie są niebieskie, zimne, o zachodzie i poranku jest bardzo cieplutko, las nabiera innych klimatów niż np. łąka w słoneczny dzień. Osobiście mnie niebieskość Twojego zdjęcia nie razi.

dzemski
17.01.08, 01:12
zdjęcie dośc zwyczajne, jako dokumentacja dla fotografującego może być. Natomiast jako obiekt do pokazywania już raczej nie. Poza balansem bieli, który wysypuje się często na śniegu (odbija się w nim jednak niebieskie niebo i uważam, że to nie jest błąd) masz tu spore braki w kompozycji. Kadr jest nieciekawy, powiedziałbym że centralny. Niepotrzebne było takie zbliżenie obiektu. Jeśli ta ławeczka znajduje się pośród pustyni śniegu to wykonaj tą fotkę ponownie czyniąc ławeczkę drobnym elementem w kadrze i umieść ją w mocnym punkcie. Będzie minimalistycznie i ze smakiem.