Zobacz pełną wersję : Zima
Zależy gdzie ;)
Balans bieli do poprawki bo zaniebieszczone trochę.
Nieciekawe i WB skopany...
Zdjęcie jest takie sobie ale śniegu zazdroszczę - u mnie właśnie stopniały resztki... Światło miałeś ładne, fajne cienie na śniegu, odnoszę wrażenie, że nie do końca wykorzystałeś potencjał tej sytuacji. Mnie osobiście najbardziej razi przepalony fragment śniegu w prawym dolnym rogu kadru - wpuściłbym do aparatu troszkę mniej światła...
Co do balansu bieli - owszem jest niebiesko ale taka natura światła w zimie. Są różne szkoły - dla jednych to błąd, dla innych klimat... Kiedyś miałem taka manierę, że na każdej focie chciałem mieć poprawny WB - taki jak ustawiany na białą kartkę. Potem się zorientowałem, że owe foty są poprawne ale tracą na klimacie. Niektórzy fotografując przy świetle naturalnym ustawiają WB jak na światło słoneczne - w konsekwencji cienie są niebieskie, zimne, o zachodzie i poranku jest bardzo cieplutko, las nabiera innych klimatów niż np. łąka w słoneczny dzień. Osobiście mnie niebieskość Twojego zdjęcia nie razi.
zdjęcie dośc zwyczajne, jako dokumentacja dla fotografującego może być. Natomiast jako obiekt do pokazywania już raczej nie. Poza balansem bieli, który wysypuje się często na śniegu (odbija się w nim jednak niebieskie niebo i uważam, że to nie jest błąd) masz tu spore braki w kompozycji. Kadr jest nieciekawy, powiedziałbym że centralny. Niepotrzebne było takie zbliżenie obiektu. Jeśli ta ławeczka znajduje się pośród pustyni śniegu to wykonaj tą fotkę ponownie czyniąc ławeczkę drobnym elementem w kadrze i umieść ją w mocnym punkcie. Będzie minimalistycznie i ze smakiem.