PDA

Zobacz pełną wersję : 750: zoom i kręcenie filmów

grzegorzK
7.05.04, 09:44
Czy w 750 można używać zoom'u podczas kręcenia filmów?

vodnik
7.05.04, 10:19
Optycznego tak, pod warunkiem ze wylaczysz nagrywanie dzwieku. Cyfrowego tak, ale chyba tylko w wyzszej rozdzielczosci.

grzegorzK
8.05.04, 13:55
A jak kręcę z dzwiekiem to czy mogę sobie ustawić dowolny zoom i nie mogę go zmieniać podczas kręcenia,
czy jeżeli ma być dzwięk to zoom tylko szeroki kąt?

vodnik
8.05.04, 14:25
Tak. Jezeli wczesniej ustawisz sobie jakis ZOOM, i zaczniesz krecic z dzwiekiem, to po prostu nie bedzieesz mogl go pozniej zmieniac.

Aleksander
8.05.04, 21:22
??

vodnik
8.05.04, 23:51
Ja sie tam nie podniecam. Nie po to kupilem aparat zeby nim filmy krecic. Aparat prawie od 2 miesiecy i zadnego filmu nie nakrecilem. jedynie udzielam informacji pytajacemu - na tym chyba polega forumowanie :)

k2
9.05.04, 00:18
a ja czasami urzywam tej opcji w olku, moze jakosc nie jest przerazajaca ale i nie jest zla, mozna ja poprawic konwertujac plik do divx, przy komprecji porgram wyglada krawedzie i nie jest zle.
Ale fakt, c-750 to przedewszytkim dobry aparat a nie kamera.

grzegorzK
11.05.04, 15:13
Niech się kolega Aleksander nie oburza.
Filmy zrobione przez C-750 doskonale nadają się do Internetu
jako krótkie np. 20 sek. wodotryski.
Ja również nie kupuję tego aparatu po to, aby kręcić nim filmy.

pawku
26.05.04, 09:13
Ja uwazam,ze czasem przydaje sie funkcja video.Mam c720 ale nie posiadam kamery.Ostatnio robilem zdjecia w szpiatlu tygodniowemu maluszkowi.Nakrecilem ok.20 filmikow 15 sek. zlozylem w calosc dodalem sciezke dzwiekowa i nagralem na VCD - potem przegralem na kasete video.Jako prezent dalem to nagranie dziadkom.Uwiezcie,bardzo sie ucieszyli a jakosc nagrania na tv jest dobra pod warunkiem oswietlenia dziennego przy kreceniu.Nie stac mnie na kamere a czasem fajnie jest cos nagrac w ruchu a nie "zamrozic na zdjeciu".Dzieci sa do tego wspanialym obiektem.